reklama
Jakie dajecie swoim maluchom przegryzki? Bo ja nie ma juz pomyslu...mam na mysli oczywisie zdrowe przegryzki
Procz flipsow, biszkoptow, podplomykow, petitkow, jabluszka, i innych owocow...co tu dawac?
chrupki kolorowe, suche rurki deserowe, suche gofry, andruty, krakersy, do miseczki nasypuje Nestle Cheerios, te Cookie coś tam tez z Nestle ( niby ciasteczka) ,
Adas lubi te Cheerios nakładac na paluszka, przy okazji ćwiczy koordynację, obwarzanki,
donkat
Fanka BB :)
Jakie dajecie swoim maluchom przegryzki? Bo ja nie ma juz pomyslu...mam na mysli oczywisie zdrowe przegryzki
Procz flipsow, biszkoptow, podplomykow, petitkow, jabluszka, i innych owocow...co tu dawac?
flipsy, paluszki, czasem biszkopty i herbatniki, owocki, wafle ryzowe +owoce. i chyba to wszystko. wczorja julitka robila degustacje suszonych sliwek, bo widizalla jak ja jadlam.
nic nowego oprocz tego co dajesz nie wymyslilam.
aaa, jescze czasem platki kukurydziane z miodem i orzechami, orzechy tez z P jadla
Trzecia dobę nie daję małemu nabiału, żadnego nawet mleka Bebiko, nic , bo mnie te krostki denerwuja na polikach. Po 3 dniach nadal są, ale jakby troszeczke mniej i nie są wyczuwalne pod palcem , sa jakby w skórze. Czy to oznacza, że wyskakują nie od nabiału tylko od czegos innego? Czy jeszcze za krótki "odwyk nabiałowy" by to stwierdzić????
donkat
Fanka BB :)
Trzecia dobę nie daję małemu nabiału, żadnego nawet mleka Bebiko, nic , bo mnie te krostki denerwuja na polikach. Po 3 dniach nadal są, ale jakby troszeczke mniej i nie są wyczuwalne pod palcem , sa jakby w skórze. Czy to oznacza, że wyskakują nie od nabiału tylko od czegos innego? Czy jeszcze za krótki "odwyk nabiałowy" by to stwierdzić????
moga byc tez od mandarynek, jesli je je. nie wiem na jak dlugo nalezy odstawic alergenny produkt, zeby stwierdzic, czy uczula
mandarynek nie daje mu już od ponad tygodniamoga byc tez od mandarynek, jesli je je. nie wiem na jak dlugo nalezy odstawic alergenny produkt, zeby stwierdzic, czy uczula
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
nie wiem jak to jest,ale mateusz miał takie ala liszaje i w chorobie odstawione było i mleko i wszelkie soki. Do tej pory nie dostaje soków przecierowych i mleka krowiego też nie (bo zaczęłam mu podawać) i problem z tymi liszajami minął na razie. Od 2 dni zaczęłam dawać na nowo mleko krowie i zobaczymy.
a powiedzcie mi czy jest jakas granica w podawaniu dziecku oliwek, bo moja hani to nawyki tureckie ma warzywa owoce uwielbia szczegolnie w stanie surowym, papryka, pomidory ogorki garsciami by jesc mogla no i oliwki czarne obowiazkowo byc musza je razem z tata dziennie kilka i nie wiem czy to nie za duzo
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Ja daję ostatnio śliwki suszone i rodzynki.Jakie dajecie swoim maluchom przegryzki? Bo ja nie ma juz pomyslu...mam na mysli oczywisie zdrowe przegryzki
Wydaje mi się, że to zależy od tego czy dziecko je trawi, bo np. Maciuś nie za bardzo i w pieluszce często znajduję kawałki.a powiedzcie mi czy jest jakas granica w podawaniu dziecku oliwek, bo moja hani to nawyki tureckie ma warzywa owoce uwielbia szczegolnie w stanie surowym, papryka, pomidory ogorki garsciami by jesc mogla no i oliwki czarne obowiazkowo byc musza je razem z tata dziennie kilka i nie wiem czy to nie za duzo
reklama
Stwierdziłam, że te pryszcze Adaś nie ma od nabiału, po prawie tygodniu nie picia mleka, dzis się przyssał do kubka, wycyckał do ostatniej kropli, a jak zobaczył, że biore opakowanie zaśmiał się głosno.
Od wczoraj nie daję mu przecierowych soków ( bo przeczytałam co Justyna napisała) i dzis miał jakby mniej, ale zobaczymy.......
Od wczoraj nie daję mu przecierowych soków ( bo przeczytałam co Justyna napisała) i dzis miał jakby mniej, ale zobaczymy.......