reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Agulka moja Tuśka już od bardzo dawna dostaje mleko tylko raz dziennie na dobranoc tyle że w ciąga jak ja to mówię nosem 270 z kaszką tak na pół gęsto no ale ona je ok 17-18 ostatni posiłek zazwyczaj jest nim jogurt albo kromka z serkiem. Rano daję jej kaszkę na gęsto tak raz na 3 dni no i faktycznie wcina jogurty, serki itp i jak widać to jej wystarcza:tak:

reklama
To tylko mój mlekpój dostaje rano 270 mleka i na noc 270 rzadkiej kaszki:sorry2: do tego w ciągu dnia jakiś mleczny deserek. Ogólnie butla nie jest potrzebna rzeby zasnąl,bo jak był chory to nie dostawał przez przeszło tydzien mleka, jedynie danio, danonka, monte. W zasadzie tym się żywił,bo nic innego nie chciał, no może trochę dzióbnął obiadku i ze 2 chapsiki chlebka + tona chrupek.

To tylko mój mlekpój dostaje rano 270 mleka i na noc 270 rzadkiej kaszki:sorry2:
nie tylko twój taki mlekopój mój też rano i wieczorem pije mleko i to tyle samo co twój Mateuszek:tak:ale zdarzają się dni że maly odmawia mleka i za żadne chiny się go nie chyci i wtedy maly je inny posilek np, jajecznice , ukochane danio lub chlebek

Adaś ogólnie nie potrzebuje butli by usnąć. Dziś ładnie zjadł kolację więc mleka nie było. Ale nie zawsze tak jest, więc muszę mu jakoś brzusio zapchać i daję butlę.
Nie wiem gdzie wcisnąć to mleko jeśli nie będzie pił na dobranoc. Do kolacji mu nie dam do popicia, bo wychleje od razu mleko i kolacji nie wsadzi.
W nocy dostaje 150 ml i nad ranem max. 180 ml ( ale rzadko tyle wciśnie). Czy tyle starczy?
Twaróg je, ser żółty tez, jogurty też. Dodam, że mleko uwielbia

julitka osattnio nie chce duzo mleka. na noc prawie nic nie pije, moze ze 40ml, w nocy 150ml i rano ze 120ml. moze to przejsciowe, albo jje sie smaki pomieszaly. oprocz tego jogurty i ser zolty je, wiec sie nie martwei na razie

Mój synek dziś zastrajkował i od 9 do 17 nic nie jadł i praktycznie nic nie pił.:szok: Ale byliśmy cały dzień poza domem i nie miał czasu jeść:-D

odbije sobie innego dnia!:-D:-D:-D

u nas mleka jest 120ml rano + 300ml kaszki, grysiku, platkow ryzowych na mleku, owsianki na mleku itp na kolacje + czasami danio + czasami zolty czy bialy ser. sa wyjatki- np dzisiaj na sniadanie mial owsianke i na kolacje kaszke (po 300ml) bo rano braklo chleba :-p.
gdzies czytalam, ze nabialu powinno byc teraz 0,5 litra dziennie.

Dawno juz nie pisalam w tym watku. Amanda je jak my, sniadanie, lunch, obiad a w miedzyczasie podjada chrupki kukurydziane,owocki itp.Raz dziennie dostanie jakies ciacho czy slodka buleczke. Przed snem o 21 wypija kaszke na gesto, ale pije ja z butelki, bo tak wygodniej. A kaszka to zwykle mleko z kaszka. Juz mi sie nie chce w nic bawic. I to przed snem to jedyny raz kiedy pije z butelki, a tak to normalnie z kubeczka plastikowego lub ze swojego bidoniku.

reklama
Do góry