reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
donkat moja Oliwka wypije wszystko i to w mega dużych ilościach.Z tym nigdy nie było problemu.Pije soczki,herbatki owocowe,gotuje jej kompociki z jabłek i gruszek,kakao.Przepraszam nie przepada wody mineralnej-i jej nie wypije chyba ze byłąby bardzo spragniona.

dziwne ja jak pytalam ostatnio mojego pediatry to powiedzial że jak najbardziej mogę podawać dzieciom tran:baffled::tak:

ja pytalam w patece, czy moge [odawac bez konsultacji z lekarzem. powiedizlala, ze jesli dziecko nie przyjmuje innych witamin, to tak.

iza, a moze jje wlasnie chodizlo o te porawe apetytu?:rofl2:

wlasnie dziewczyny, co pija wasze dzieci? moja gwiazda nadal TYLKO wode. czasem dodam troszke herbatki dla dzieci. poza tym nic nie chce. w sumie to jzu nie wiem, czy zle czy dobrze:-:)sorry2:

ja daję kompoty, do wody również dodaję syropu malinowego z Herbapolu, Kubusie, Leony rozcieńczone 10 do 40ml wody. Ale od dwóch dni juz nie ze względu na te krostki ( musimy sprawdzic czy od tego wyskakują), również soki kartonowe ( winogron, jabłko ) Hortexu rozcieńczone 10 ml soku 90 ml wody, tylko aby smaczek był. :tak:

W aptece też usłyszałam, że tran to samo zdowie :) sama piłam jako dziecko - mama mi mówiła - to z pewnoscią nie zaszkodzi

Damian pije przede wszystkim wodę: przegotowaną z miodem lub bez lub wodę mineralną. Poza tym herbatki owocowe- normalne, dorosłe i herbatkę dla dzieci z Bobovity.

zapytalam czy moge malemu tran podawac :dry: w sumie nie powiedziala nie ale...

U nas tak samo zareagowała pediatra na tran jak u was i sama nie wiem ? Na razie nie podaję .

wlasnie dziewczyny, co pija wasze dzieci? moja gwiazda nadal TYLKO wode. czasem dodam troszke herbatki dla dzieci. poza tym nic nie chce. w sumie to jzu nie wiem, czy zle czy dobrze:-:)sorry2:

Igor pije wodę , herbatki owocowe (normalne dla dorosłych tylko szukam takich które nie zawieraja czarnej herbaty - nie słodzę bo sama nie lubie slodkich:-)), czasami soki no i jak jest u mojej mamy to herbatka z Hippa ale Igor uwielbia pić wszystko wazne zeby było dużoooooo:-D o nie jest cos czego nie lubi nie chce mleka i kako odrazu mówi "mama nie"

Lekarz nam dzis powiedział, żeby dawac wszystko ( to co może uczulać), nie w wielkich ilościach, ale przyzwyczajać, a jak wyskoczą krostki takie jak my mamy na polikach czasami, przypisał krem

Ostatnia edycja:
reklama
ja daję kompoty, do wody również dodaję syropu malinowego z Herbapolu, Kubusie, Leony rozcieńczone 10 do 40ml wody. Ale od dwóch dni juz nie ze względu na te krostki ( musimy sprawdzic czy od tego wyskakują), również soki kartonowe ( winogron, jabłko ) Hortexu rozcieńczone 10 ml soku 90 ml wody, tylko aby smaczek był. :tak:

no wlasnie julitka czujac ten smaczek nie cche pic. jedynie co, to wszystko wypije znaszych kubkow, ale wiadomo ze pije bo to ciekawe a nie dlatego ze chche pic.

musze znow zaczac probowac jej dawac cos nowego do picia, moze zalapie?

Maciuś pije herbatę owocową Saga, nie słodzę. Wody też się napije, ale mniej. Za sokami nie przepada.

wlasnie problem w tym, ze tez chcialabym nie slodzic jej picia:herbatek, soczkow domowej roboty, bo po co mam dawac jej cukier? jednak kwaskowych nie chce pic. dlatego tez caly czas jedziemy an zwyklej wodzie:sorry2:

moje dziecko chyba dojrzewa do ejdzenia: wczorja ku mojemu wielkeimu zdziwieniu zjadla kawal marchewki gotowanej z zupy, a dzis poprosila o mieso, gdy robilam obiad i nawet kilka kawlakow przemielila:szok::-D

Do góry