reklama
u Stasia kupka raz rano i druga wieczorem.
Stasio je więcej o jeden posiłek mleczny, wygląda to mniej więcej tak:
po przebudzeniu kaszka na mleku (sporządzone na 180 ml wody)
ok. 11 tej - kaszka 7zbóż na mleku (na 150 ml wody)
ok. 14tej - obiadek ok. 220 ml
ok. 16tej - coś owocowego, ok. 150 ml.
ok. 19tej - kaszka ryżowa na mleku (na 210 ml wody).
Stasio jest spory (86 cm i 12 kg), poza tym jest mega ruchliwy, wiec chyba dlatego ma takie możliwości.
Stasio je więcej o jeden posiłek mleczny, wygląda to mniej więcej tak:
po przebudzeniu kaszka na mleku (sporządzone na 180 ml wody)
ok. 11 tej - kaszka 7zbóż na mleku (na 150 ml wody)
ok. 14tej - obiadek ok. 220 ml
ok. 16tej - coś owocowego, ok. 150 ml.
ok. 19tej - kaszka ryżowa na mleku (na 210 ml wody).
Stasio jest spory (86 cm i 12 kg), poza tym jest mega ruchliwy, wiec chyba dlatego ma takie możliwości.
A to jednak nie zawariowałam do końca obierając owoce:-);-)
Moze i mało je? nie wiem? ale o więcej się nie upomina .
7,30-8 mleko 180 wody + 6 miarek mleka kiedyś pił 210 a od dwóch tygodni zawsze zostawiaj więc robię mu 180
10,30-11śniadanko (kawałek chlebka z szynką + pomidor lub jajecznica z jednego jajka itd a jak jest chlebek z avokado to zjada dwa duże kawałki ze skórką)
około 14 -15 obiadek słoiczek 190 lub 220 lub to co my jemy jakieś mięsko ziemniaczki warzywo lub zupka zależy co jest
około 17 jakieś owocki np nektarynka + śliwka lub jakiś deserek ze słoiczka
około 18-19 różnie czasami skubnie od nas mięska(bo jadamy obiad tak późno bo mąż tak kończy pracę) albo chlebka zależy co jemy i jaki ma dzień czasami nic nie chce
W między czasie jakieś chrupki paluszki
20,30 -21 przed spaniem jest 210 wody + 7 miarek mleka i to wszystko.
A i z tego wszystkiego jest kupa 3 a czasami nawet 4 razy dziennie co on ma za przemianę materii ale "pojechałam z tematem" na wątku o jedzeniu a tak w ogóle to ile razy dziennie wasze skarby robią kupkę???
Mati je podobnie jak Igorek z taką różnicą że ok 19.30 pije już mleczko na noc a wypija sporo bo 240ml wody + 8 miarek mleka
no i robi 3 a niekiedy i 4 kupki dziennie:-)
Majandra i tu masz odpowiedź skąd u nich taka waga
A to jednak nie zawariowałam do końca obierając owoce:-);-)
Moze i mało je? nie wiem? ale o więcej się nie upomina .
7,30-8 mleko 180 wody + 6 miarek mleka kiedyś pił 210 a od dwóch tygodni zawsze zostawiaj więc robię mu 180
10,30-11śniadanko (kawałek chlebka z szynką + pomidor lub jajecznica z jednego jajka itd a jak jest chlebek z avokado to zjada dwa duże kawałki ze skórką)
około 14 -15 obiadek słoiczek 190 lub 220 lub to co my jemy jakieś mięsko ziemniaczki warzywo lub zupka zależy co jest
około 18-19 różnie czasami skubnie od nas mięska(bo jadamy obiad tak późno bo mąż tak kończy pracę) albo chlebka zależy co jemy i jaki ma dzień czasami nic nie chce
A i z tego wszystkiego jest kupa 3 a czasami nawet 4 razy dziennie co on ma za przemianę materii ale "pojechałam z tematem" na wątku o jedzeniu a tak w ogóle to ile razy dziennie wasze skarby robią kupkę???
u nas menu wyglada praktycznie tak samo tylko Julia kolacje w postaci mleka wcina juz o 19 i po niej idzie juz spac...
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
NuŚka, ale Maciuś też średnio robi 3 kupy. Dziś zrobił 4. Rzadko zdarza się 1. A tak poza tym Igorek je niewiele mniej. Taki widocznie urok mojego tłuścioszka. Dziś na wadze łazienkowej 11,5kg
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
U nas tak samo, z tą różnicą,że:Moze i mało je? nie wiem? ale o więcej się nie upomina .
7-8 - 270wody+9 miarek mleko
ok.20 - 270wody + 6 miarek kaszki + 3 mleka
Kupa jest 1 rano, chyba,że jest na noc u babci pod jej opieką to są 2
ma11kg i 80cm(wzrostu, nie rozmiar)
A u nas wygląd tak
5 mleczko 120 ml
8-8:30 podgryza bułeczkę suchą
10:30-11 kończy podgryzioną bułeczkę ( a jak jej juz nie chce to kawałek chlebka) + ser żółty + pomodor+ wędlinka lub pasztecik lub jajeczko lub jajecznica
14-14:30 obiadek nasz ( zupka lub ziemniaczki z mieskiem i warzywami lub kasza, makaron , ryz ) ogólnie wszystko to co my
17 owoce
19 kaszka lub kluski lane lub płatki kukurydziane lub ryżowe lub to co na sniadanie ( na zmianę)
19:40 150 ml mleka
Między głównymi posiłkami czasami zagryza paluszki lub chrupki
5 mleczko 120 ml
8-8:30 podgryza bułeczkę suchą
10:30-11 kończy podgryzioną bułeczkę ( a jak jej juz nie chce to kawałek chlebka) + ser żółty + pomodor+ wędlinka lub pasztecik lub jajeczko lub jajecznica
14-14:30 obiadek nasz ( zupka lub ziemniaczki z mieskiem i warzywami lub kasza, makaron , ryz ) ogólnie wszystko to co my
17 owoce
19 kaszka lub kluski lane lub płatki kukurydziane lub ryżowe lub to co na sniadanie ( na zmianę)
19:40 150 ml mleka
Między głównymi posiłkami czasami zagryza paluszki lub chrupki
reklama