reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Mati je podobnie jak Igorek z taką różnicą że ok 19.30 pije już mleczko na noc a wypija sporo bo 240ml wody + 8 miarek mleka
no i robi 3 a niekiedy i 4 kupki dziennie:tak::-)

u Stasia kupka raz rano i druga wieczorem.
Stasio je więcej o jeden posiłek mleczny, wygląda to mniej więcej tak:
po przebudzeniu kaszka na mleku (sporządzone na 180 ml wody)
ok. 11 tej - kaszka 7zbóż na mleku (na 150 ml wody)
ok. 14tej - obiadek ok. 220 ml
ok. 16tej - coś owocowego, ok. 150 ml.
ok. 19tej - kaszka ryżowa na mleku (na 210 ml wody).

Stasio jest spory (86 cm i 12 kg), poza tym jest mega ruchliwy, wiec chyba dlatego ma takie możliwości.

A to jednak nie zawariowałam do końca obierając owoce:-);-)

Moze i mało je? nie wiem? ale o więcej się nie upomina .

7,30-8 mleko 180 wody + 6 miarek mleka kiedyś pił 210 a od dwóch tygodni zawsze zostawiaj więc robię mu 180
10,30-11śniadanko (kawałek chlebka z szynką + pomidor lub jajecznica z jednego jajka itd a jak jest chlebek z avokado to zjada dwa duże kawałki ze skórką:szok:)
około 14 -15 obiadek słoiczek 190 lub 220 lub to co my jemy jakieś mięsko ziemniaczki warzywo lub zupka zależy co jest
około 17 jakieś owocki np nektarynka + śliwka lub jakiś deserek ze słoiczka
około 18-19 różnie czasami skubnie od nas mięska(bo jadamy obiad tak późno bo mąż tak kończy pracę) albo chlebka zależy co jemy i jaki ma dzień czasami nic nie chce
W między czasie jakieś chrupki paluszki
20,30 -21 przed spaniem jest 210 wody + 7 miarek mleka i to wszystko.

A i z tego wszystkiego jest kupa 3 a czasami nawet 4 razy dziennie co on ma za przemianę materii ale "pojechałam z tematem" na wątku o jedzeniu :zawstydzona/y::-p:-D:laugh2: a tak w ogóle to ile razy dziennie wasze skarby robią kupkę???

Mati je podobnie jak Igorek z taką różnicą że ok 19.30 pije już mleczko na noc a wypija sporo bo 240ml wody + 8 miarek mleka
no i robi 3 a niekiedy i 4 kupki dziennie:tak::-)

Majandra i tu masz odpowiedź skąd u nich taka waga :-D:laugh2:

A to jednak nie zawariowałam do końca obierając owoce:-);-)

7,30-8 mleko 180 wody + 6 miarek mleka kiedyś pił 210 a od dwóch tygodni zawsze zostawiaj więc robię mu 180
10,30-11śniadanko (kawałek chlebka z szynką + pomidor lub jajecznica z jednego jajka itd a jak jest chlebek z avokado to zjada dwa duże kawałki ze skórką:szok:)
około 14 -15 obiadek słoiczek 190 lub 220 lub to co my jemy jakieś mięsko ziemniaczki warzywo lub zupka zależy co jest
około 18-19 różnie czasami skubnie od nas mięska(bo jadamy obiad tak późno bo mąż tak kończy pracę) albo chlebka zależy co jemy i jaki ma dzień czasami nic nie chce

A i z tego wszystkiego jest kupa 3 a czasami nawet 4 razy dziennie co on ma za przemianę materii ale "pojechałam z tematem" na wątku o jedzeniu :zawstydzona/y::-p:-D:laugh2: a tak w ogóle to ile razy dziennie wasze skarby robią kupkę???

u nas menu wyglada praktycznie tak samo tylko Julia kolacje w postaci mleka wcina juz o 19 i po niej idzie juz spac...

NuŚka, ale Maciuś też średnio robi 3 kupy. Dziś zrobił 4. Rzadko zdarza się 1. A tak poza tym Igorek je niewiele mniej. Taki widocznie urok mojego tłuścioszka.:-D Dziś na wadze łazienkowej 11,5kg:szok:

U nas tak samo, z tą różnicą,że:
7-8 - 270wody+9 miarek mleko
ok.20 - 270wody + 6 miarek kaszki + 3 mleka

Kupa jest 1 rano, chyba,że jest na noc u babci pod jej opieką to są 2:-D
ma11kg i 80cm(wzrostu, nie rozmiar)

A u nas wygląd tak

5 mleczko 120 ml
8-8:30 podgryza bułeczkę suchą
10:30-11 kończy podgryzioną bułeczkę ( a jak jej juz nie chce to kawałek chlebka) + ser żółty + pomodor+ wędlinka lub pasztecik lub jajeczko lub jajecznica
14-14:30 obiadek nasz ( zupka lub ziemniaczki z mieskiem i warzywami lub kasza, makaron , ryz ) ogólnie wszystko to co my
17 owoce
19 kaszka lub kluski lane lub płatki kukurydziane lub ryżowe lub to co na sniadanie ( na zmianę)
19:40 150 ml mleka

Między głównymi posiłkami czasami zagryza paluszki lub chrupki

reklama
Do góry