reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Iza ja juz dawałam małemu taki żurek.
My też pijemy dużo samej wody, ale również soczki i owocowe herbatki no i kompocik własnej produkcji. Ostatnio z papierówek

Mały dziś wrąbał na kolację pół talerza kluseczków lanych na zwykłym 3,2% mleku z malinkami.

Hej dziewczyny!
Jak wygląda sprawa zwykłej herbaty? Od kiedy można podawać bo nie ukrywam , że na hippa granulowanego tracę majątek. I co z cukrem czy jeszcze przegotowujecie? W sumie prawie go nie używam tylko jak gotuję jabłka i są kwaskowate to troszkę dosładzam.
Ja daje Stasiowi herbate owocowa Herbapolu. To mieszanina susonych owocow, bez dodatku czarnej herbaty. Np malinowa czy poziomkowa. Nie dosladzam.

ja tez daje normalna herbate z vitaxu nie slodze
hani ogolnie duzo pije z pol litra dziennie plus mleko ok 250 ml
a pijemy dziennie dwa kubeczki soczku marchewkowego jeden kubeczek herbatki i wode

A ja muszę znów zwiększyć porcje Maciusiowi. Zaczął płakać po jedzeniu:szok: Obiad (zupa+2 danie) ok. 200 g mu już nie wystarcza. 200 ml mleka z kleikiem też już za mało:wściekła/y:
Rosną te nasze dzieciaki więc potrzebują więcej, Adaś też ostatnio żarłok się zrobił. Wczoraj na kolację zjadł wicej ni Maja

Teraz wazi mi na kolana i mlaska a przeciez przed chwila zjadl swoj

Ostatnia edycja:
reklama
Kuba raz zjadł 320ml mleka na raz :) wydoił 220ml i po skończeniu ciagnoł jak oszalały i się wkurzał to mu dorobiłam 100 ml i wypił.

Do góry