reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Ja dałam przedwczoraj po raz pierwszy. Położyłam na chleb. Maciuś się nie zachwycał, ale zjadł wszystko. Całe jajko już daję od jakiś 2 miesięcy. A wczoraj dałam pasztet z puszki i mu nie smakował, miał odruch wymiotny.
No to Kasiu Kubuś dzisiaj razem z Julą bedzie się zajdała jajecznicą na kolecje- też jestem ciekawa czy będzie jej smakować
mam do Was jeszcze jedne pytanko odnośnie serków homogenizownych i danonków czy Wy już podajecie je swoim dziecią bo ja ograniczam się jak narazie do jogurtu naturalnego i tak się zastanawiam czy moge juz je wprowadzic do diety małej.....
mam do Was jeszcze jedne pytanko odnośnie serków homogenizownych i danonków czy Wy już podajecie je swoim dziecią bo ja ograniczam się jak narazie do jogurtu naturalnego i tak się zastanawiam czy moge juz je wprowadzic do diety małej.....
Asiu wcześniej za radą dziewczyn odstawiłam danonki i serki homogomo, ale teraz od ok miesiąca daje mu je. Jak widzę, reaguje na nie świetnie i je uwielbia.
A właśnie dziewczyny zastanawiam się nad sensem podawania witaminy d3. Jak wcześniej pisałyście niektóre dziewczyny szczególnie z wysp nie dają maluchom witamin. Także ja również je odstawiłam.
A właśnie dziewczyny zastanawiam się nad sensem podawania witaminy d3. Jak wcześniej pisałyście niektóre dziewczyny szczególnie z wysp nie dają maluchom witamin. Także ja również je odstawiłam.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Asiek, nic się nie stanie jak raz na jakiś czas dasz danonka itp. Skład ich jest w porządku. Ja daję raz na 2 tyg. Bakusia. Chodzi mi przede wszystkim o nadmiar cukru. W ogóle ostatnio mocno ograniczyłam Maciusiowi cukier. Nie pije już tych herbatek dla dzieci.
no właśnie mi też chodzi o te cukry
ale z drugiej strony moja bardzo dobra koleżanka podaje swojemu synkowi danonka juz od 7miesiaca i nic mu nie jest i grubaskiem również nie jest więc a niech tam Julci też się coś należy od życie
i kolejne pytanko do Was (zamęcza Was dzisiaj)
tylko prosze nie śmiejcie się
jak najlepiej mrozić warzywa
np kalafior marchewkę itp
normalnie umyć poporcjowac i wrzucić do zamrażalki czy trzeba je jakoś przygotowac??
ale z drugiej strony moja bardzo dobra koleżanka podaje swojemu synkowi danonka juz od 7miesiaca i nic mu nie jest i grubaskiem również nie jest więc a niech tam Julci też się coś należy od życie
i kolejne pytanko do Was (zamęcza Was dzisiaj)
tylko prosze nie śmiejcie się
jak najlepiej mrozić warzywa
np kalafior marchewkę itp
normalnie umyć poporcjowac i wrzucić do zamrażalki czy trzeba je jakoś przygotowac??
Shinead
wrześniowa mama '07
Sama odstawiłaś, czy w porozumieniu z pediatrą?? U nas wygląda to tak: Olo codziennie dostaje wit.D3 (1 kropelka vigantolu), 5 kropelek wit.C i pół tabl. wit.B1 i tak lekarz nam zalecił do roczku. Potem powiedział, ze przepisze małemu jakiś kompleks witamionowy, chyba Cebion Multi.
Asiu wcześniej za radą dziewczyn odstawiłam danonki i serki homogomo, ale teraz od ok miesiąca daje mu je. Jak widzę, reaguje na nie świetnie i je uwielbia.
Z tymi slodzonymi jogurtami, czy danonakami jest tak ze one nie sa szkodliwe dlatego dzieciom po nich nic nie jest, a ze sa zadowolone to wiadomo- slodkie. Cale zycie ludzie jedza jogurty i nic nim nie jest. Problem wynika z przekonania ( nie wiem skad) ze taki jogurt to samo zdrowie i ze monza nim futrowac dziecko ( i siebie) do woli i ile wlezie.A w nadmiernych ilosciach polaczenie weglowodanow z cukrem robia tylko szkode- rozpychaja zoladek i tucza najzwyczajniej.no właśnie mi też chodzi o te cukry
Ja Stasiowi nie daje slodkich jogurtow ale w wlasnych przekonan.
Natomist wczoraj byl debiut czekoladowy...i uwaga! posolilam mu ciutek obiadek hehe:-)
reklama