reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Maciuś fasolkę szparagową wcina od kilku miesięcy. Poszperałam na osesek.pl i okazuje się, że już mogę dawać szparagi. To może jutro kupię i zrobię zupę-krem.
Hruda, myślałam, żeby zrobić Maciusiowi na śniadanko(na kanapkę) pastę z soi lub soczewicy lub cieciorki. Tylko nie wiem jak. Pomóż.:sorry2:

reklama
Maciuś fasolkę szparagową wcina od kilku miesięcy. Poszperałam na osesek.pl i okazuje się, że już mogę dawać szparagi. To może jutro kupię i zrobię zupę-krem.
Hruda, myślałam, żeby zrobić Maciusiowi na śniadanko(na kanapkę) pastę z soi lub soczewicy lub cieciorki. Tylko nie wiem jak. Pomóż.:sorry2:
Szparagi sa przepyszne, uwielbiam je, sa bardzo zdrowe - "czyszcza" nerki wiec spodziewaj sie niespodziewanie przepelnionego pampersa:-D
A pasty cieciorkowej nie robilam:zawstydzona/y:. Gotuje sie ja do miekkosci + np pomidor ( bez skorki) + cebula + przyprawy. Miksujesz i wsio.
Mozna to jesc na spole z maluszkiem:-)

Plan żywienia na 11-12 miesiąc, opracowany przez pediatrę, ściągnięty z forum gazeta.pl:
11-12 MIESIĄC ZYCIA :
2 POSIŁKI MLECZNE + OBIAD
DWUDANIOWY + owoce ( przecier lub sok)

6.00 220-250 ml ml mieszanki z kleikiem
bezglutenowym lub np. kluseczki na mleku
nastepnym

9.30 kanapka z pieczonym miesem lub
jajkiem,jajecznica na parze,twarozek naturalny z
owocami,jogurt naturalny z owocami przecier
owocowy lub sok ( max 150 g) z biszkoptami ,
kisiel owocowy z biszkoptami

13.00 zupka-przecier jarzynowy z kaszka
glutenowa
II danie – jarzynka z gotowanym miesem ( 15-20 g)
+ ½ zołtka,z dodatkiem ziemniaka lub ryzu lub
pulpet z miesa indyczego + ziemniak lub
Ryz z jabłkiem

16.00 kanapka z pieczonym miesem lub
jajkiem,jajecznica na parze,twarozek naturalny z
owocami,jogurt naturalny z owocami przecier
owocowy lub sok ( max 150 g) z biszkoptami ,
kisiel owocowy z biszkoptami

20.00 220-250 ml mieszanki z kaszką zbozowa
glutenową

Czy mogę dać już szparagi?

Fajny ten plan ale u nas nie jemy obiadow z dwoch dan.
Majandra ja awalam juz szparagi malej.

My co chwilę wprowadzamy nowości do menu Adasia. Wczoraj na kolację był ryż na wodzie z tuńczykiem, a dziś na śniadanko twarożek ze śmietanką i szczyptą cukru, do tego kawałeczek razowego chlebka.

Tak patrzac na ten schemat oceniam ze jest dosc obfity:baffled:...a Stas je mniej:szok:. Nie dostaje 250 kaszki tylko mleko R gdzies 220, obiad jednodaniowy ale solidny, na podwieczorek je same owocki, czasem z jogurtem
...a czy opcja IIsniadania i podwieczorku podana w schemacie to...wszystko razem?:szok: czy do wyboru?

Jak znowy wyjdzie na jaw ze glodze wlasne dziecko to sobie na kopie do DUPY!;-):-D

reklama
czy wy wszystkie obiadek podajecie dwudaniowy???
Bo ja nie hani nie zjadlaby dwoch dan...
I mam jeszcze takie pytanko jakie mleko swoim dziecia bedziecie podawaly po roczku bo ja tak ostatnio przegladalam w sklepie i zauwazylam ze sa fajne juz gotowe w kartonikach wlasnie dla dzii powyzej roku i chyba na takie sie zdecyduje
58018f0bae.jpg
kinder-milch-schraub-050_50er.jpg

Do góry