reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

bo to cos innego. piotrus kaszke ryzowa czesto dostaje w dzien wiec wieczorem chcialam cos innego. do tej pory pil na kolacje tylko mleko ale od jakiegos czasu czesto budzi sie w nocy i nie zasnie dopoki nie dostanie butli. jesli dam mu oszukane mleko to po godzinie, dwoch jest kolejna pobudka, jesli dostanie normalna porcje spi do rana. wnioskuje wiec, ze jest glodny. dlatego chcialam dawac mu cos bardziej tresciwego przed spaniem.

reklama
przed kapiela czy po? ja dalam kiedys piotrusiowi jesc przed kapiela to zwrocil troche do wanny (w trakcie dzikich szalenstw w wodzie :-D) a po nie ma szans... okapany piotrus idzie spac i czesc. nie ma mowy o jedzeniu lyzeczka.

Izabela, po kąpieli. My kąpiemy ok. 18:00/18:30.Kolacja ok. 19. Potem mycie buźki i ząbków i lulu. Maciuś tylko raz był tak śpiący, że zaraz bez kolacji zasnął (oczywiście obudził się ok. 21 z płaczem i dostał z butli kaszkę), a tak to nie ma problemu. To może dodawaj mu kaszki do mleka.

no i tu kolejny problem- piotrek z butli ciagnie tylko mleko. nie ma mowy o zadnych soczkach, herbatkach, wodach czy kaszkach. raz wypil przez butelke grysik wiec pomyslalam, ze znow sprobuje.
a co do pory spania to u nas to bardzo roznie ostatnio wyglada. jak piotrus sie zdrzemnie popoludniu to wieczorem idzie pozno spac. jesli nie to pada bardzo wczesnie. jak dzisiaj- o 18 30 kapiel, zaraz potem butla i spanko. chyba nawet nie wiedzial kiedy zamienilam butelke na zwykly smoczek bo juz spal :-D

A ja wlasnie dostalam zamowienie od synka na Chilli Con Carne.Wszyscy to lubimy mala tez tylko dla niej staram sie oddzielic skorke z fasolki przy rozdrabnianiu.Troche z tym roboty ale jaki smak.Mniam

A ja wlasnie dostalam zamowienie od synka na Chilli Con Carne.Wszyscy to lubimy mala tez tylko dla niej staram sie oddzielic skorke z fasolki przy rozdrabnianiu.Troche z tym roboty ale jaki smak.Mniam
Ja tez uwielbiam te Chili...i takie mocno pikantne dasz Angelince? Ja wciaz mam obawy przed podawaniem piernych potraw dla Stasia:baffled:

ja kiedys tez dalam troche julitse serka topionego, ale z tego co kojarz, to one sa bardziej niezdrowe niz ser zolty.
ekspertki, mam racje, czy mi sie pomerdalo?

reklama
Do góry