reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

u nas taki schemat sie nie sprawdzi. zreszta u nas juz zaden schemat nie obowiazuje.
robilam kilka razy piotrusiowi na sniadanie jajecznice z pomidorem (ktoras z was podala taki pomysl) i chcialabym zamienic pomidora na cos innego, tylko nie bardzo wiem co sie nadaje?

reklama
u nas też jednodaniowy obiad, a jajecznicę kilka razy zrobiłam z papryką czerwoną. Tylko wcześniej sparzyłam ją wrzątkiem i zdjęłam skórkę

Ja daję dwudaniowy, ale małe porcje, bo zupka ok.80 ml i obiadek ok.120 g.

Hruda, bądź spokojna nie głodzisz Stasia. Maciuś też na śniadanko dostaje ok.220 ml. Później małą kromkę chleba z masłem i pomidorem lub jajkiem (2 plasterki), do popicia 60 ml mleczka, jeśli kromka jest mała. Dwa razy dziennie dostaje owoce. Raz ze słoiczka z jogurtem(120g) i raz świeże (porcja wielkości 2-3 śliwek). Obiad, razem ok.200g. I na kolację kaszka, też ok. 200 ml. Nie jest to mało. Wystarczyć spojrzeć na Maciusia:-D;-)

nie robie Staskowi obiadu dwudaniowego, zreszta ostatnio powoli wchodzi na taki ktory my jemy, dorosli, tylko wczesniej mu wyjmuje z garnka do mniejszego, przed doprawieniem.

Dla mam dzieci z alrgia na bialko krowie, fajna kaszke spotkalam w sklepie. Bo kaszki zbozowe dotychczas tylko z mlekiem modyfikowanym widzialam. Dla dzieci bez alergi na mleko tez dobre oczywiscie. I smaczne.

692c5d6dbc7acc848a343d02530e15e0500x500.jpg

Schemat to tylko schemat, nie trzeba się sztywno trzymać. U nas wygląda to tak w tym momencie:
6:00 210 ml mleka z Nutritionem
9:00 210 mleka z dodatkiem kaszki albo kaszka na mleku (ok. 170 ml)
12:00 owoce
15:00 na zmianę jeden dzień zupka, drugi dzień jakieś drugie danie w ilości ok. 190g.
18:00 210 ml mleka z Nutritionem

Qurcze, zastanawiam się co z Humaną SL jak Tymek skończy roczek... Czy mogę kontynuować, czy też należałoby przejść na jakieś mleko "trzecie".

A czym smarujecie kanapeczki dla maluszków?

reklama
Do góry