reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Kiedy karmilam piersia, kolezanka z BB, ktora jest weterynarzem i pracuje w zakladach przetworstwa zwierzecego, poleciła mi Margaryne Słonecznikową, jako takia ktore moze jesc matka karmiaca dziecko z alergia na mleko krowie. Wiadomo, ze na maslo zwykle alergik moze zle zareagowac, a skolei margaryny sa na bazie tłuszczy nie polecanym dla dzieci. Zapytam sie jej co mysli o podawaniu tego maluchom i dam znac.
img06.jpg

Ale avokado wydaje mi sie byc swietnym pomyslem.

reklama
u nas też jednodaniowy obiad, a jajecznicę kilka razy zrobiłam z papryką czerwoną. Tylko wcześniej sparzyłam ją wrzątkiem i zdjęłam skórkę
super pomysl

Ale avokado wydaje mi sie byc swietnym pomyslem.
tez sprobuje
dziewczyny jak podajecie maluchom kanapki np z pomidorem? kroicie na kawaleczki czy dajecie do gryzienia?
kolejny pomysl na kanapke- wymieszalam zoltko z odrobina oleju z oliwek i posmarowalam chleb. ale wcinal :tak:
a wogole to od prawie 2 tygodni podaje piotrusiowi cale jajko.

dziewczyny jak podajecie maluchom kanapki np z pomidorem? kroicie na kawaleczki czy dajecie do gryzienia?
kolejny pomysl na kanapke- wymieszalam zoltko z odrobina oleju z oliwek i posmarowalam chleb. ale wcinal :tak:
a wogole to od prawie 2 tygodni podaje piotrusiowi cale jajko.
Kroje osobno chlebek posamrowany maslem, osobno pokrojony pomidor i wedlinke i przekladam to pojedynczo na maly talerzyk postawiony przed Stasiem. On chwyta po kawalku i sam sobie je, mruczac przy tym az milo.:-)
Ja takze daje cale jajko od kilku tygodni.

Ja podaje dwudaniowy, ale jak Majandra mniejsze porcje aby zjadł oba dania. Jedynie w niedziele mały się stawia bo kocha rosołek i przeważnie w niedziele obiad zjada w odstepach 2-3 godzinnych bo najpierw jest zupka, a później drugie danie.

U nas tez jest to gotowe mleko nawet dla noworodkow.
Napewno jak mala skonczy roczek kupimy jakies odpowiednie do jej wieku,ale po roku powoli bede wprowadzac zwykle krowie.Wlasciwie to juz jak gotuje malej platki czy kasze to wlasnie na krowim.

Dziewczyny na pomoc!Natala nabawiła się jakieś awersji nie chce od dwóch dni wziąć butelki do buzi więc mleko odpada wczoraj jeszcze wieczorem po kąpieli M nakarmił ją kaszą na gęsto a dzisiaj już nawet o tym mowy nie ma jak tylko widzi coś białego buzia w ciup i nie nie nie. Co robić przecież musi jeść to cholerne mleko:sorry2: może to być przez zęby? Idą dwa na raz z góry:angry:

Dziewczyny na pomoc!Natala nabawiła się jakieś awersji nie chce od dwóch dni wziąć butelki do buzi więc mleko odpada wczoraj jeszcze wieczorem po kąpieli M nakarmił ją kaszą na gęsto a dzisiaj już nawet o tym mowy nie ma jak tylko widzi coś białego buzia w ciup i nie nie nie. Co robić przecież musi jeść to cholerne mleko:sorry2: może to być przez zęby? Idą dwa na raz z góry:angry:

Nic sie jej nie stanie jak kilka dni nie wypije mleka. Mogą to byc zęby ale i również upał.
A do kaszki możesz dodac np. soczku, lub owocków o intensywnym kolorze. Kaszka zmieni kolor a mała sie nie połapie.

Corci tez platki czy owsianke czy cos podaje ze zwyklym krowim mlekiem. Po roku bede dawac jej juz tylko 2 butelki mleka, odpowiedniego do jej wieku, rano po obudzeniu i przed snem. Teraz mam w sumie 3 butelki, ale sama juz tej w ciagu dnia niechetnie wypija. Czesto zamiast niej daje Amandzie duzy jogurt do zjedzenia i to jej bardziej odpowiada.

reklama
jak najbardziej moze byc przez zeby. piotrusiowi jak wychodzily jedynki tez nie chcial butelki. wiadomo- jak bola dziaselka to zle sie ssie :-( a z kaszka mysle, ze to zbieg okolicznisci. sprobuj jeszcze raz a jak nie to pomysl agulki jest rewelacyjny :tak:

Do góry