reklama
izabela352
Fanka BB :)
Ja tak robię na noc. Szykuje wrzatek w termosie i musze uchylić ten kapselek b inaczej rano byłby... wrzątek, a tak akurat po tych 7-8 godzinach jest akurat na mleko.
ja gotuje wode, wlewam do termosu i kiedy trzeba po prostu mieszam ja z zimna (tez przegotowana) i gotowe. nie bawie sie w zadne podgrzewanie. a poza tym moja pociecha sniadanie je zazwyczaj ok 5 wiec chce je odbebnic jak najszybciej i isc spac. nawet mam juz wczesniej odmierzona ilosc mleka.Donkat, tak to bardzo meczące, ale wspaniałe!!!! Później wpominać te momenty kiedy lulalsmy Nasze małe serduszka na rękach, śpiewaliśmy kołysanki a one tymi wielgachnymi oczetami patrzyły na Nas
a sprobuj mu dawac wode z butelki z dziubkiem (takiej zwyklej butelki z mineralna). piotrus na poczatku traktowal to jak zabawe ale z czasem pil coraz wiecej wody i teraz nie mamy z tym problemu.
Soczki Maciuś pije rzadko, tylko jak gdzieś wychodzimy i jest mu mało to co przygotuję w butelce. A tak to pije herbatki, z tym, że ja nie robię tak jak na opakowaniu napisane 100 ml wody + czubata łyżeczka, a 150 ml wody daję na czubata łyżeczkę. Samej wody Maciuś nie toleruje, ale dawno mu nie dawałam, więc może coś się zmieniło.
nawet mi nie wspominaj o tym przekrecaniu sie na brzuch . piotrus zazwyczaj pije mleko, odwraca sie na bok (zawsze ten sam) i tyle go bylo ale sa wieczory kiedy musze nad nim stac i blokowac go reka, zeby sie nie przekrecal. normalnie masakra!Ja przez jakiś czas bardzo chciałam Maciusia nauczyć zasypiania bez pomocy, ale nie udało się. Teraz nie żałuję tak bardzo, bo lubię być przy nim, gdy zasypia. Denerwuje mnie tylko to, że on zanim zaśnie to wierci się jakby miał robaki w pupie i 1000 razy na brzuszek przekręca.
izabela352
Fanka BB :)
a wlasnie jakie soki dajecie dzieciom? ja daje przecierowe ale rozcienczam je woda i nie wiem czy nie lepiej byloby po prostu dawac te klorowne.
dzisiaj do owockow dalam piotrusiowi kleik zamiast kaszki. ale wcinal
Wybieram soki i klarowne i przecierwe ale wazne! zeby byly bez cukru ( tez je rozcienczam). Daje mu tez herbatki owocowe, takie dla "doroslych" i mam nadzieje ze sklad opisany na opakowaniu jest zgodny z zawartoscia i ze w srodku nie ma sladu prawdziwej czarnej herbatya wlasnie jakie soki dajecie dzieciom? ja daje przecierowe ale rozcienczam je woda i nie wiem czy nie lepiej byloby po prostu dawac te klorowne.
Zaparzam z ekspresowej, z woreczka. Jest to herbata owocowa np poziomkowa, z dzikiej rozy..a w skladzie kazdej jest jeszcze np glog, hibiskus itp Wazne ze nie ma zwyklej herbaty w sobie no i cukru, lub maltodekstryny..ktorej jakos nie wierze ze bezpieczna i zdrowaa ja nie daje takich herbat dla doroslych bo nie wiem jakie moze wy macie jakies godne polecenia...i jak je przyzadzacie ??? czy to sa herbaty takie w woreczkach czy takie sypane
Ja małemu też daję soki przecierowe i klarowne ( też dodaję wody), również gotuję kompocik z owoców z ogródka.
Adaś lubi bardzo samą wodę. Litrami by ją pił. A herbatek zaparzanych jeszcze nie dawałam, muszę spróbowac,
Adaś lubi bardzo samą wodę. Litrami by ją pił. A herbatek zaparzanych jeszcze nie dawałam, muszę spróbowac,
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Ja kupiłam dziś Maciusiowi Żurawinową z Herbapolu i zobaczymy czy mu posmakuje.
reklama
ja sie uczepilam tej herbatki i was troche pomecze hrudzia szczegolnie ciebie bo ty sie orientujesz w tych wszystkich skladach i w ogole
ja bedac w polsce kupilam sobie herbatki vitaxu owocowe bo je uwielbiam i mam jeszcze 3
Zurawina z malina, sklad: kwiat hibiskusa, jablko, owoc dzikiej rozy, aromaty, owoc zurawiny, owoc maliny
Owoce lesne :kwiat hibiskusa, owoc dzikiej rozy, aronii, aromaty, owoc bzu czarnego, lisc miety, owoc glogu, czarnej porzeczki, terniny, owoce maliny, jezyny, jagody, poziomki
Owocowy raj: owoce jablka, dzikiej rozy, aroni, brzoskwini, jagody, truskawki, kwiat hibiskusa, aromaty, skorki cytrynowe
Melisa z gruszka: lisc melisy, jablko, owoc dzikiej rozy, hibiskus, lisc jezyny, skorki cytryny i pomaranczy, aromaty, ziele palczatki, kwasek cytrynowy, korzen cykorii, owoc gruszki, cynamon
Czy te herbatki moge posdawac hanifce i jak je zaparzyc ile wody na jedna torebke i jak dlugo zaparzac by nie byla za mocna
ja bedac w polsce kupilam sobie herbatki vitaxu owocowe bo je uwielbiam i mam jeszcze 3
Zurawina z malina, sklad: kwiat hibiskusa, jablko, owoc dzikiej rozy, aromaty, owoc zurawiny, owoc maliny
Owoce lesne :kwiat hibiskusa, owoc dzikiej rozy, aronii, aromaty, owoc bzu czarnego, lisc miety, owoc glogu, czarnej porzeczki, terniny, owoce maliny, jezyny, jagody, poziomki
Owocowy raj: owoce jablka, dzikiej rozy, aroni, brzoskwini, jagody, truskawki, kwiat hibiskusa, aromaty, skorki cytrynowe
Melisa z gruszka: lisc melisy, jablko, owoc dzikiej rozy, hibiskus, lisc jezyny, skorki cytryny i pomaranczy, aromaty, ziele palczatki, kwasek cytrynowy, korzen cykorii, owoc gruszki, cynamon
Czy te herbatki moge posdawac hanifce i jak je zaparzyc ile wody na jedna torebke i jak dlugo zaparzac by nie byla za mocna
Ostatnia edycja: