reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Ja przez jakiś czas bardzo chciałam Maciusia nauczyć zasypiania bez pomocy, ale nie udało się. Teraz nie żałuję tak bardzo, bo lubię być przy nim, gdy zasypia. Denerwuje mnie tylko to, że on zanim zaśnie to wierci się jakby miał robaki w pupie:wściekła/y: i 1000 razy na brzuszek przekręca.:wściekła/y:

u nas wieczorne usypianie (gdy nie padnie przy butli) to komedia! juz nie raz chcilam to nakrecic na kamere, ale wiem,ze wtedy julitka by chciala kamere do reki i koniec filmowania. wyglada to tak: my lezymy oboje(albo ja sama) po bokach lozka, a maly szogun w srodku szaleje jak tylko moze!siedzi i momentlnie sie przytula do czego moze, wstanie, pobiega, wstanie przy wezglowiu, poklep[ie sciane, znow padnie sie przytulic, zajrzy na nasze szafki i sciagnie jakas "zabawke" znow padnie na lozko itp itd...az sie nie zmorduje calkowicie. zacznie marudzic, wtedy smoka w buzke i glaskanie po glowce, a ona czesto sbie cos tam pod noskiem brzeczy i zasypia...

reklama
O co ja tu czytam obiad z dwóch dań:szok: ja to jestem do tyłu sama tak nie jadam

7:00 - 210 mleka 2R
11:00 - chlebek z maslem i wedlinka ( od jutra!) lub pomidorkiem
lub kaszka mleczna lub bezmleczna (owsianka lub wielozbozowa lub ryzowa) ze swiezymi owocami
15:00 - obiadek miesny lub tylko warzywny
17:00 - owoce + jogurt lub chudy twarozek lub same owoce
19:00 - 210 mleka 2R

U nas jest podobnie z tą różnicą że nie podaję twarożku itp bo mały ma skazę a i mam pytanie macie jakiś pomysł na kanapkę dla skazowca tzn co zamiast masełka????

To ja zagotowuję wodę przed snem, a rano tylko podgrzewam.

Ja też tak robię:tak:

ja szykuje mleko przed moim snem, stawiam w otwartej butelce na szafce nocnej i w nocy tylko podgrzewam w podgrzewaczu

Nie wolno podgrzewać mleka, mleczko dla dzieci powinno być przygotowywane bezpośrednio przed spożyciem.

u nas wieczorne usypianie (gdy nie padnie przy butli) to komedia! juz nie raz chcilam to nakrecic na kamere, ale wiem,ze wtedy julitka by chciala kamere do reki i koniec filmowania. wyglada to tak: my lezymy oboje(albo ja sama) po bokach lozka, a maly szogun w srodku szaleje jak tylko moze!siedzi i momentlnie sie przytula do czego moze, wstanie, pobiega, wstanie przy wezglowiu, poklep[ie sciane, znow padnie sie przytulic, zajrzy na nasze szafki i sciagnie jakas "zabawke" znow padnie na lozko itp itd...az sie nie zmorduje calkowicie. zacznie marudzic, wtedy smoka w buzke i glaskanie po glowce, a ona czesto sbie cos tam pod noskiem brzeczy i zasypia...
Aż się ze śmiechu popłakałam:-D:sorry2:

To Maciuś tak się zachowuje pod wieczór, ok. 18. Nie chce się bawić tylko jak jakiś pijak przewraca się na dywanie na wszystkie strony:-D

U nas jest podobnie z tą różnicą że nie podaję twarożku itp bo mały ma skazę a i mam pytanie macie jakiś pomysł na kanapkę dla skazowca tzn co zamiast masełka????
A co powiesz na avokado? i smaczne i zdrowe i pyszne;-)
I co nie wiedziałaś o tym:happy2: przecież Staś nie na darmo nazywany jest niezniszczalnym:-)
nooo mial mala awarie podczas zabkowania ale mam nadzieje ze "bezpowrotnie":-)

a od którego mesiąca podajemy żółtko?

U nas z jedzeniem wiele się nie zmieniło
6-8 mleczko (270wody+9miarek)
11- 2 śniadanko bezmleczne: owsianka-kaszka błyskawiczna-manna-kanapka z masłem lub maminym pasztecikiem lub szyneczką-kisiel z żółtkiem
15-zupka z mięskiem lub rosołek z żółtkiem
17- deserek
20- kaszka (270wody+5miarek kaszki+8mleka)
czasami w nocy się obudzi to dostanie cieńkie mleczko

A u nas to wygląda tak:
5 cycek
7-7:30 mleczko 100ml
10 ( bez mleka) kaszka, kanapka z masełkiem, lub pasztecikiem, lub dżemem, lub żłótkiem, lub płatki ryzowe, lub ryż z cynamonem i jabłkiem tarkowanym, lub pół bułeczki, lub mussli z owocami
12-12:30 mleczko 100ml lub soczek marchewka (+ coś tam) lub pół banana
14:30 - 15 obiadek 150ml zupki, lub ziemniaczki z warzywami i mięskiem lub żółtkiem
17-17:30 owoce z ogródka,
19 jedna z tych rzeczy ze śniadania ( oczywiście nie to samo co na śniadanie) + cycuś po kąpieli
01 woda
3:-3:30 150 mleka ( 4 miarki)

W zależności ile zje i co chce daję mu herbatnika kilka chrupek

Ostatnia edycja:
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry