reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Ja też, tak jak Tygrysek, dokarmiam Patryka Bebiko1 normalnym. Wcześniej był na NAN1 ale zaczely sie problemy z nierobieniem kupki i pediatra polecila sprobowac Bebiko. Przeszlismy na Bebiko i jest ok a kupki jak nie bylo tak nie ma.

reklama
Moj smyk zajada sie Bebilonem 1 a kupki robi z nadzwyczajna regularnoscia co 18 godzin - raz rano, raz wieczorem...tylko dzisial byla wyjatkowo wodnista...ale to chyba na zlosc ksiedzu ktory odwiedzil nas z koleda:baffled::-D

Moja hanifka zjadla wczraj pierwsze ciasteczko biszkopcik z Hippa pisze ze od 6 mesiecy mozna podawac bylam u szwagierki ktora ma tez male dziecko i wlasnie ona powiedziala ze moge sprobowac biszkopcik sam sie rozpuszcza w ustach od wplywem sliny hanifka go sobie ciumkala a ciumkala az zjadla caly nic jej nie bylo a smakowalo bardzo

to super majandra że smakują mu takie nowości, mi się wydaje że Wiki to będzie taki mleczuś, tzn bazą jej żywienia do 2 lat będzie mleczko jak u Szyma, któy wszystkiego próbował raz jadł raz nie ale zawsze 3-4 razy dzienie domagał się mleczka po każdym niemlecznym posiłku no i Wiki też, jadła rozrobniną marchewkę, seler i por z zupy tzn wyjęte przed doprawieniem zupy i z dodatkiem wody rozdrobione blenderem, a i tak po kwadransie domagała się cyca a potem przed snem jeszcze butli.
klavell uważaj z biszkoptami bo mój Szyma to taki udławoy egzemparz był że mi się zadławił biskoptem i teraz co bym nie podawała Wiki to uważam bardziej bo mi mały aż zsiniał zanim się odkstusił, zresztą on tak ma do dziś e ślinką się potrafi zadławić

Wiem ze wiekszosc z was, drogie wrzesnioweczki juz rozszerzylo diete malucha, ale ja dopiero sie do tego przymierzam. I zaczynam...glupim pytaniem? Czy info na etykiecie 'od 4 miesiaca' oznacza od 4 skonczonego miesiaca, prawda? Bo czytam na inny watkach np ze Xeone juz dokarmia Patryka ( choc mlodszy od mojego Staska) marchewka i jabluszkiem a klavell kaszka mimo ze na wiekszosci napisane jest od 5 miesiaca? pogubilam sie zupelnie, Stasiek glodnieje z dnia na dzien bo przerwy miedzy jedzonkami sie zawezaja...wiec moze juz zaczac?

Hruda, od 4. miesiaca, czyli po 3. miesiacu. Jesli uwazasz,ze Stasiu sie nie najada moze wprowadz mu kleik lub kaszke, sa bardziej sycace niz mleczko. Oczywiscie zacznij od malych ilosci.
A to mnie zdziwiłaś byłam pewna że od 4 m-ca to znaczy że dziecko skończyło 4m-ce.
A jak mój Igor jest tylko na cycu to od 5 m-ca ale czy to wtedy oznacza że po skończonym 4 miesiącu mogę już wprowadzać nowości ?

Namieszalam:zawstydzona/y:...ale Majndra, wydaje mi sie ze po 4 miesiacu. Sprawdzilam na kilku stronach gerber, nestle czy hipp i tam jest napisane po 4 miesiacu a kaszki czy kleiki nawet po 5 miesiacu !. Ale czemu tak wiele z was zaczelo z wczesniejszym dokarmianiem?

a klavell kaszka mimo ze na wiekszosci napisane jest od 5 miesiaca? pogubilam sie zupelnie, Stasiek glodnieje z dnia na dzien bo przerwy miedzy jedzonkami sie zawezaja...wiec moze juz zaczac?
ja zaczelam podawac kaszke ryzowo kukurydziana z Nestle ktora jest od 4 miesiaca nie 5-tego a teraz podaje kaszke ryzowa z jablkami lub bananami ktore rowniez sa od 4 miesiaca nie od piatego w przyszlym tygodniu wprowadze kaszki ryzowe z brzoskwiniami i malinami rowniez od 4 miesiac kaszki te sa z Bobovity...mam tez kleiki ryzowe od 4 miesiac z Bobovity ale narzie nie podaje bo slyszalam ze kleik powoduje zaparcia i nie wiem czy to prawda czy wy sie dziewczyny orientujecie jak to jest z kleikami???

reklama
Pediatra powiedziała mi, że od 4 miesiąca czyli jak skończy 4 miesiac. Ale lepiej niech się wypowiedzą mamusie z większa wiedzą :)

Do góry