reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Hruda, najelpiej zapytaj doswiadczone mamy.

Ja zaczelam podawac Maciusiowi inne pokarmy,gdy stwierdzilam,ze jest juz gotowy, a bylo to na 2 tygodnie przed ukonczeniem przez niego 4. miesiecy. Ja bylam:-). I teraz juz wiem,ze dobrze zrobilam,bo Macius bardzo lubi to co mu podaje, no i nie ma zadnej alergii. Nie obawialam sie jej specjalnie,bo u nas w rodzinie malo jest alergikow.
u nas podobnie było z zaczynaniem dokarmiania, w sumie to my zaczełyśmy rzysfajanie nowości od bebika :-), potem jabłko, i sok z jabłka, marchew, zupka zmarchwi i ryżu, jabłko z malinkami (oczywiscie własnej produkcji) a dziś mała wciągneła pół słoiczka jabłka z jagodmi i pewnie by wciągneła cały ale na pierwszy raz to za dużo.
z kaszek to mamy już za sobą mleczno-ryżowe z bananami smaczny sen bobowity i też tej firmy mleczno-ryżowa z malinkami, teraz testuje nestle ale nie bardzo

reklama
Hruda ja zaczelam dokarmiac mlekiem modyfikowanym bo niestety mojego zaczelo ubywac i Patryk sie nie najadal. Co do soczkow to synek od kilku tygodni ma problemy z robieniem kupki, tzn. nie ma zaparc i wzdec i nic go nie boli ale nie robi jej nawet po 7 dni. Poniewaz nie chce za kazdym razem dawac mu czopka lekarz kazal mi podawac mu sok z marchewki i jablka. No i tak od kilku dni wyciskam co dzien ten soczek i dzisiaj byla pierwsza bezczopkowa kupka :-).

xeoe jak Wiki była tylko na piersi to kupki robiła co 7-8 dni a teraz jak podczas dnia zjada 2 razy mleko i raz coś innego a pozostała cześć dnia to cyc to kupki są co 1-2 dni i zawsze przed południem, i wiem od pediatry że to normalne i że mała poporstu całe mleczko trawiła takie miała potrzeby

Wprowadziłam również takie same produkty jakie wymienił Tygrysek....tylko z tym że zupki mi tylko zje pół słoiczka i dokarmiam go mlekiem z kaszką bo jest niedojedzony...zupką potem już pluje:szok:
Tylko dla mnie jest dziwne że po wprowadzeniu nowości brak u niego zielonkawej kupki:szok: U Olki miałam zawsze...więc u niej wprowadzanie nowości przeciągało się o tydzień czasu zanim żąłądek się do niego przyzwyczaił:szok:

ja tak czytam i czytam i sie zastanawiam. juz niedługo tez powinnam wprowadzic cos do diety omka ale nie wiem kiedy. poki co wprowadzam nowosci do swojej diety i czekam na reakcje malego. nawet nie wiem jak w moim przypadku rozpoczac wprowadzanie.

a moja Wikula to się głodomorka robi, dzisiaj zjadła od rana,
8, 00 cyc + 100 mleka
10 30 kaszka ryżowa z bananami tak około z 3 miareczek
12 cyc+100mleczka
14 30 danonka,
16 pierś,
17jabłko z malinkami porcja wielkości słoiczka
no i na dobranoc będzie 150 mleczka
no i śpi mi coraz mniej w formie 2-3 drzemek nie ma już tej jednej długiej

to danonek a to co innego niż jogurt

Jak to co innego?:baffled:

wydje mi się ze skoro ja tyle pochłaniałam danio karmiąc to ic jej nie powinno byc

Ciekawe myslenie. Ja jadam papryke to w takim razie moge dac ja Maciusiowi.

Ze strony producenta Danonkow:
"Wprowadzanie produktów mlecznych do diety małego dziecka trzeba zawsze konsultować z lekarzem prowadzącym, który zna dziecko i może pomóc dostosować dietę do indywidualnych potrzeb, a tym samym wykluczyć indywidualne przeciwwskazania (np. alergia na białko mleka krowiego, skaza białkowa). Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia."

Nie chce Cie tu, Tygrysku, moralizowac,ale po prostu uwazam,ze to stanowczo za wczesnie.

wiesz kazdy robi jak uwaza, co do papryki to ja bym nie dała, ale skoro dziecko nie ma alergii na mleko to taki serek można spóbowac podac, to jest moje zdanie i nie namawiam nikogo do takich eksperymentów, ja jako dziecko piłam mleko od krowy z kaszą manną w jej wieku i nic mi nie było

reklama
Do góry