reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

ło matko...kaszki...jablusza...marchewki...poszly ostro w ruch:shocked2: Ja teoretycznie mam jeszcze 2 mc czasu na wprowadzanie tych pysznosci..ciekawe jak to bedzie..narazie mala ciagle na cycu...mam nadzieje ze juz zadnych kryzysow nie bedzie:no:

reklama
czesc dziewczyny! dawno sie nie odzywalam ale podczytuje was od czasu do czasu :-).
mam pytanie do bardziej niz ja doswiadczonych mam- czy do gotowych kaszek dla maluszka musze dodawac mleko modyfikowane czy moge swoje? bardzo chcialabym przygotowywac je na odciagnietym mleku ale nie wiem czy nie zmieni to wlasciwosci posilku.

mamy z piotrusiem piersza marchewke za soba. wczoraj zjadl pol lyzeczki. mine mial strasznie zdziwiona i nie bardzo wiedzial co zrobic z tym czyms w buzi ale w koncu udalo mu sie polknac. przekomicznie o wygladalo :-D.

Majandra - chyba kiedy te kaszki sie daje - w dzien czy wieczorem - to chyba zalezy od dziecka. Jedni daja bo uwazaja ze dziecko lepiej przespi im noc, inni twierdza ze takie nasycone dziecko na noc to tez nie dobrze.
Ja mojej malej daje kaszke - lyzeczka :) jakos o 1 po poludniu. Na noc dostaje samo mleko - o 21 ostatni posilek i nie zaleznie czy zje 170 czy tylko 80 ml spi do 6-7 rano .

a Wiktornka pochłoneła cały słoiczek bobovity zupki marchwiowo-ryżowej oczywiście na 2 raty (wczoraj i dziś) super, a marchewki z jabłkiem nie ździerzyła pluła na lewo i prawo i robił krzywą minkę

w związku z tym, że Stachu z pogardą patrzy na maminy bufet, za to łapszywie przyjmuje butle to i u mnien iebawem źródełko wyschnie. Za tydzien konczy 4 miesiace i bedziemy wprowadzac nowe dania i smaki. Co polecacie na początek? Soczek jabłkowy? Jakiś słoiczek?

I ja myślę żeby podać małej coś innego.Na początek dam kleik ryzowy na mleczku,potem jabłuszko.Poczekam jednak pare dni bo mała idzie na szczepienie.

Dziewczyny! czy znacie jakis link lub ewentualnie ksiazke na ktorych moge oprzec swoja wiedze dot. wprowadzania innych posilkow niz mleko? wiem ze na poczatku jest jabluszko itp ale wolalabym miec jakies pojecie co i jak i kiedy, by jakos zorganizowac caly dzien karmienia ( kiedy kaszki a kiedy jabluszko, kiedy kleik a kiedy mleko nastepne). Bede wdzieczna za podanie linka.

reklama
Do góry