reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:afera kupkowa. Mialam na mysli Staska rzecz jasna.:laugh2::laugh2::laugh2:
No to zostane przy tym menu...jak Stas zacznie sie przemieszczac to spali.:tak::-)

To ja się martwiłam, że Maciuś je za dużo, ale widzę, że nie. Ostatnio wygląda to tak:
6-6:30 - 100 ml mleka z niewielkim dodatkiem kaszki
9:30 - 60 g owoców z dodatkiem 1 miarki kaszki lub kaszka na gęsto z 3 miarek i 100 ml soku
13:00 - taka ilość kaszki jaki poprzednio, herbatka do popicia
16:30 - mały obiadek, herbatka do popicia lub 100 ml mleczka jak widzę, że po obiadku głodny jest
19:30 - 170 ml mleka z 1 miarką kaszki
w nocy 1 raz pierś,1 raz oszukane mleczko
Ilość mleka podaję po przyrządzeniu. Maciuś robi 2-4 kupki dziennie.

A moge juz podac dzem? np malinowy lub jezynowy? bo mam taki przyrzadzony przez mojego tate, z polowa iloscia cukru...i tak sie zastanawialam czy moge dac z jogurtem albo chudym twarozkiem? jako deserek.

Ja znowu zmecze ptaka...:confused::confused::confused:
ile porcji mleka dziennie dajecie maluszkom? 4 czy juz tylko 3? i czy kaszki robicie na mleku? pytalam juz o to ale jakos nie odpowiedzialyscie:-( a pogubilam sie w tych schematach...:rofl2:

Kurcze gdyby tak trzymać sie schematów żywieniowych maleństwa to nie wiem czy dzisiaj doszlibyśmy do mięska. Bo tak- każdy produkt wprowadzać stopniowo i czekać trzy dni na ewentualna reakcje alergiczną- to gdzieś tak wychodzi, ze np. marchewkę na początku wprowadzania nowych jedzonek dziecko mogłoby sprobować na upartego 3 razy w tygodniu. A co z reszta produktów z listy na której można sie wzorować co już można a czego nie można podawać dziecku siedmiomiesięcznemu?

A teraz odp:-) Hruda ja małemu robię jak na razie kaszki na wodzie- my jeszcze sie karmimy cycem i nie widzi mi jeszcze kupowanie mleka:sorry2:. jeżeli chodzi o porcje to są to raz 3 innego dnia 4- to ustala sobie mój synolek:blink:

reklama
Ja znowu zmecze ptaka...:confused::confused::confused:
ile porcji mleka dziennie dajecie maluszkom? 4 czy juz tylko 3? i czy kaszki robicie na mleku? pytalam juz o to ale jakos nie odpowiedzialyscie:-( a pogubilam sie w tych schematach...:rofl2:

Moja Naomi odkad zaczela jesc juz stale posilki to jakos zniechecila sie do mleka.Wypija mi raz 150ml przed snem i czasami nad ranem.A co do kaszek,to na poczatku kupowalam do robienia na mleku,a teraz kupuje juz z mlekiem modyfikowanym i rozpuszczam je na wodzie.Moim zdaniem lepsze sa te juz z mlekiem bo sie je szybciej robi.

Do góry