reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

hruda ja podaje tak:
150 ml + 210ml + 240ml mleka (ilosc wody podalam oczywiscie)
90ml kaszki mleczno-owocowej
obiadek- najczesciej duzy sloiczek, czasem sama gotuje
deserek+ kilka lyzeczek jogurtu naturalnego.

i tak:
nad ranem 150ml mlela
jak wstanie deserek + kaszka
od 12- 13 obiadek
ok 16 210ml mleka
przed spaniem 240ml mleka
do tego w ciagu dnia ok 50ml soku przecierowego

podawalam na odwrot deserek z kaszka i 210ml mleka ale byl problem jak gdzies wychodzilismy popoludniu. u kogos latwiej dac malemu butle niz karmic go lyzeczka.

reklama
hruda ja podaje tak:
150 ml + 210ml + 240ml mleka (ilosc wody podalam oczywiscie)
90ml kaszki mleczno-owocowej
obiadek- najczesciej duzy sloiczek, czasem sama gotuje
deserek+ kilka lyzeczek jogurtu naturalnego.

i tak:
nad ranem 150ml mlela
jak wstanie deserek + kaszka
od 12- 13 obiadek
ok 16 210ml mleka
przed spaniem 240ml mleka
do tego w ciagu dnia ok 50ml soku przecierowego

podawalam na odwrot deserek z kaszka i 210ml mleka ale byl problem jak gdzies wychodzilismy popoludniu. u kogos latwiej dac malemu butle niz karmic go lyzeczka.
no to widze Izabela ze nawet wiecej dajesz niz ja swojemu:-):szok:.
Problem w tym ze Stasiek ile mu dam tyle zje wiec jak mu dam 180ml mleka - chce wiecej, jak mu dam 210 i tak placze o wiecej...wiec musze sama regulowac porcje.
ale moze zmniejsze ilosc kaszki a polacze ja z owockami.

no to widze Izabela ze nawet wiecej dajesz niz ja swojemu:-):szok:.
Problem w tym ze Stasiek ile mu dam tyle zje wiec jak mu dam 180ml mleka - chce wiecej, jak mu dam 210 i tak placze o wiecej...wiec musze sama regulowac porcje.
ale moze zmniejsze ilosc kaszki a polacze ja z owockami.
a mi wychodzi, ze prawie tyle samo... niewazne. wydaje mi sie, ze to indywidualna sprawa kazdego dziecka ile przybiera. moj piotrek musi miec niesamowita przemiane materii bo ciagle jedzie na 50 centylu, wiec go raczej nie przekarmiam. a ile twoj stas robi dziennie kup? bo moze tu jest ta roznica.

a mi wychodzi, ze prawie tyle samo... niewazne. wydaje mi sie, ze to indywidualna sprawa kazdego dziecka ile przybiera. moj piotrek musi miec niesamowita przemiane materii bo ciagle jedzie na 50 centylu, wiec go raczej nie przekarmiam. a ile twoj stas robi dziennie kup? bo moze tu jest ta roznica.
Stasiek ma wrost na 90 centylu a waga na 75 czyli b.dobrze...ale pediatra przestzregla mnie przed jego 'nadmiernym' przybraniem na wadze od ostatniego wazenia...bo przybral 1kg a powinien 500g...i stad moje obawy.Nie chce by nastepnym razem znow bylo za duzo. A kupki robie 2 czasem 3.

Stasiek ma wrost na 90 centylu a waga na 75 czyli b.dobrze...ale pediatra przestzregla mnie przed jego 'nadmiernym' przybraniem na wadze od ostatniego wazenia...bo przybral 1kg a powinien 500g...i stad moje obawy.Nie chce by nastepnym razem znow bylo za duzo. A kupki robie 2 czasem 3.

a ja nie pytalam ile ty robisz tylko stasiu ;-):-D:-D:-D moj piotrek potrafi zrobic nawet piec. a przybiera ksiazkowo wiec na razie mu nic nie ograniczam.

Hruda Julia je tyle samo co Twój Stasiu i cały czas jej waga jest na 50 centylu tylko że ja kaszkę nie robię na gęsto, jest ona jej ostatnim posiłkiem i na 180ml mleka daje 3-4 miarki kaszki ( miarki używam te same co od mleka)

Hruda ja bym powiedziala, ze nawet za malo Twoj je :) Dziecko rosnie, wiec wiadomo ze przybiera na wadze, pozniej wszystko sie unormuje i dziecko spali nadmiary, ktore teraz gromadzi:)
Moja zjada:
2x 220 ml mleczka
1x 220 ml kaszki na mleczku
2x kaszka do jedzenia
1x pol duzego sloiczka obiadku
1x sloiczek owockow
do podgryzania chrupki, do picia soczki i woda

Hruda jak Stasiek zacznie raczkowac, chodzic to zobaczysz jaki szczuplutki będzie. wtedy nawet nie bedzie miał czasu jesc a Ty bedziesz latała za nim z jedzonkiem. Więc nie martw się, a lekarka musi gadac bo od tego jest.

Hruda to mój Kuba wzrost i wage ma na 97 centylu.

A z tymi kupami to pojechałaś :-) ale i tak fajnie masz bo ja 1 na dzień :-(

A Kuba już ma 2 dziś za sobą i takie łądne!!!!

reklama
Do góry