reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Agulka, a sama mu gotujesz? Maciuś nie lubi gotowych obiadków. Moje uwielbia:-). A dziś dostał odrobinkę na spróbowanie naszego obiadu: mięso mielone i makaron. (Robiłam zapiekankę, potem podam przepis, pychota). Baaaardzo mu smakowało
izabela352
Fanka BB :)
hruda- moj piotrek przedwczoraj zjadl gleboki talerz papki jarzynowej maminej roboty (tak, tak- caly gleboki talerz!) i po pol godzinie juz wolal jesc! dalam mu 200ml mleka i sie uspokoil. dlatego mnie juz tez nic nie zadziwi jesli chodzi o jedzenie
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Asiek, jak najbardziej gotowane. Ale może lepiej dodaj je do zupki, bo zepsuje smak kiślu.
no właśnie tylko mówią że nie można dawać zupki z mięsem plus żółtko a ja kupuje dotowce i wszędzie jest te mięsko no oprócz tych po 4m ale tam jest praktycznie sama marchew i nic więcej... spróbuję dać jej ten budyń bądź kisiel, może się uda..
reklama
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
Ciekawa jestem kiedy ja sie doczekam, że moje dziecko zje takie ilości papu. Bo teraz to ona ma chyba strajk głodowy.
He he, u mnie sytuacja podobna, choć bardziej z musu niż z potrzeby. Tymek je bardzo małe porcje np. mleka po 100 ml, mały słoiczek obiadku bądź pół dużego, za to częściej, bo co dwie godziny. Jest marudny, ale jak mu dam dokładkę to i tak marudzi, więc to pewnie przez zęby a nie z głodu. Przed chwilą też zrobił mi numer. Zjadł połowę ze 190gramowego słoiczka i już nie chciał więcej (drugi dzień dostaje te potrawy z większymi kawałkami no i nie za bardzo jest tym zachwycony). Po chwili oczywiście ryk. Więc dałam mu soczku przecierowego, wypił z 80 ml i... zasnął. Więc o co chodzi, bo ja już nie kumam? Ze starszym synem nie było problemu, jadł ile mu dałam, jak za mało to dokładka i była cisza. Fakt, że Kubi to w ogóle złote dziecko do jedzenia było - teraz już mu się te dobre czasy skończyły i od kilku miesięcy strasznie wybrzydza, grymasi i cuduje. Dobrze, bo jak by tak jadł jak dawniej, to by chyba ważył już ze 30kg.;-)
no właśnie tylko mówią że nie można dawać zupki z mięsem plus żółtko a ja kupuje dotowce i wszędzie jest te mięsko no oprócz tych po 4m ale tam jest praktycznie sama marchew i nic więcej... spróbuję dać jej ten budyń bądź kisiel, może się uda..
Asiek, są potrawy chyba z Bobo-Vity i dla starszych niemowląt bez mięsa - np. Ryż na parze z warzywami i do tego dodawałam starte żółtko. Albo z Hippa ziemniaki z czymś tam,takie białe. Bardzo smaczne.
A wiecie co zauważyłam? Od czasu ostatniej choroby rotawirusowej Tymo nie chciał w ogóle pić herbatek ani soczków. Od razu wypluwał smoczek. Aż poszłam po rozum do głowy i kupiłam soczki przecierowe, gęściejsze i te pije bez problemu Myślę sobie, że to chyba z przyzwyczajenia, bo mleko je z zagęszczaczem to może odzwyczaił się już pić coś rzadkiego?