reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Blimka no niestety jak podałan Juli samo żółtko to się krzywiła i miała odruch wymiotny:baffled: ale zrobiłam wczoraj budyń dodałam żółtko i malutka wciągnęła bez problemów:laugh2:

Art dzięki wielkie musiałam nie zauważyć tych słoiczków:-)

reklama
ja dziś spróbowalam dać Mateuszkowi same żóltko (zawsze przemycalam w zupkach) i o dziwo nie robil odruchu wymiotnego tylko szeroko otwieral buzkę-smakowalo mu:tak::tak::tak:

Atruviell u nas jest tak samo, wciskam małemu na siłe jedzenie a on i tak wypluwa. Pół słoiczka małego obiadku jak zje to w domu mamy swięto. Tak samo zjada gotowce jak i przeze mnie ugotowane.

Jak ostatnio gotowałam Matysowi słoiczki to zrobiłam oprócz szpinakowej, groszkowej i brokułowej, buraczkową. Bardzo smakuje mu buraczek. A jeśli chodzi o żółtko to w niedzielę dałam mu z piree(ziemniaczki+mleko) i nie bardzo mu smakowało. Kupiłam dzisiaj warzywa na parze z ryżem z Bobovity. Zobaczymy. Teściowa powiedziała żebym spróbowała żółtko z oliwą wymieszać i dać samo.

dziewczyny przez jaki smoczek podajecie maluchom mleko 2r lub 2gr? przez ten trojprzeplywowy z aventu piotrkowi za szybko leci :baffled: a zwykle mleko juz mu nie wystarcza i kurna nie wiem co zrobic :-(

my używamy tego trójprzeplywowego z awentu. Musisz zwrócić uage na te kreseczki zeby wolnie lecialo to spróbuj tą jedną kreską do góry (w strone noska)

Jezeli chodzi o zoltko (w nawiazaniu do watku glownego) to ja dzisiaj dalam pierwszy raz pol ugodowanego na twardo do zupki jarzynowej (bez miesa).Slyszalam ze powinno sie dawac od 7 miesiaca na przemian z miesem.
A jezeli chodzi o kaszke manna to kupilam dzisiaj taka gotowa z mlekiem modyfikowanym z bobovity na ale zobaczymy czy Zuzia bedzie chciala ja jesc bo do tej pory mleko akceptowala z cyca.Czy ja moge jej juz ja dawac mo ona zawiera gluten a ja niby dodaje jej do zupy kaszke manna (pol lyzeczki) ale jeszcze nie dwa miesiace...

reklama
Jezeli chodzi o zoltko (w nawiazaniu do watku glownego) to ja dzisiaj dalam pierwszy raz pol ugodowanego na twardo do zupki jarzynowej (bez miesa).Slyszalam ze powinno sie dawac od 7 miesiaca na przemian z miesem.
A jezeli chodzi o kaszke manna to kupilam dzisiaj taka gotowa z mlekiem modyfikowanym z bobovity na ale zobaczymy czy Zuzia bedzie chciala ja jesc bo do tej pory mleko akceptowala z cyca.Czy ja moge jej juz ja dawac mo ona zawiera gluten a ja niby dodaje jej do zupy kaszke manna (pol lyzeczki) ale jeszcze nie dwa miesiace...
Ja myślę,że możesz,bo już trochę jest "zaprawiona w boju". Ja w zasadzie nie odmierzam kaszki do zupy. Nagotuję, podsypię manną lub ryżem i miksuję. Tak na oko wszystko robię.
Dzisiaj dałam Matysowi jogurt,tzn. jabłko + banan + 4 łyżeczki jogurtu naturalnego. Mam nadzieję,że nie wysypie go:sorry2: A w piątek dostanie rybkę ugotowaną z koperkiem + pyruszkę.

Do góry