reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

A ja głupia matka dałam małemu mały kawałek jabłuszka bo myslałam, że będzie tak jak u Gagulca a ten mi się zakrztusił i nie mógł zaczerpnąć powietrza przewróciłam go główką do ziemi i ręką złożoną w łódke klepałam go po pleckach aż zwymiotował całe wczesniejsze mleczko i ten nieszczęsny kawałek jabłka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jabłku MÓWIMY STANOWCZE NIE!!!!!!!
A ostrzegałam Was. Dobrze, że nic mu się nie stało.

reklama
Kasiu przykro mi że miałaś takie zdarzenie. I jak widzicie, ze wasze maluszki nie dają jeszcze rady z większymi kawałkami to lepiej słuchać Majandry. My bedziemy dawać bo mały inaczej jabłka nie chce jeść- ani ze słoiczka ani startego na tarce:baffled:
My wczoraj próbowaliśmy małego przyzwyczaić do ryżu- mięciutki rozgotowany z startym jabłuszkiem i cynamonkiem i jedliśmy go 1,5 godziny ( jakieś 3 łyżeczki tego było). bardziej go interesowała łyżeczka do gryzienie niż jedzenie:dry: Ale jakoś daliśmy rade a po spacerku był znowu jabłuszko i jeszcze kawałek bananka.

Gagulec ale jesteś SUPER dałas mi pomysła na dzisiejszy obiadek dla Kubalki!!!! Dziś jemy ryż z owocami :-) nie wiedziałam co mu zrobić to już wiem

Mówią teraz o nowalijkach, że są niezdrowe i mogę doprowadzić nawet do nowotworu jelita ze względu na zawarty w nich nawóz. Tak więc lepiej teraz gotować dzieciom mrozonki niż warzywa z warzywnika. Na świeże i zdrowe w pełni warzywa musimy poczekać jeszcze przynajmniej miesiąc.

My wczoraj na obiadek jedliśmy rybkę. Do ziemniaczków zgniecionych z soczkiem jabłkowym dodałam duszoną rybką. Zajadał, mniam mniam.

nareszcie znalazlam sposob na pojenie pojego piotrusia :-). pisalam wam, ze nie chcial pic ani sokow ani herbatek ani wody ani niczego innego. okazalo sie, ze moj dorosly mezczyzna nie chce pic po prostu z butelki czy jakiegos tam kubka niekapka. takie rzeczy sa dobre dla maluchow :-D. on pije ze szklanki :-p jak na mezczyzne przystalo!

nareszcie znalazlam sposob na pojenie pojego piotrusia :-). pisalam wam, ze nie chcial pic ani sokow ani herbatek ani wody ani niczego innego. okazalo sie, ze moj dorosly mezczyzna nie chce pic po prostu z butelki czy jakiegos tam kubka niekapka. takie rzeczy sa dobre dla maluchow :-D. on pije ze szklanki :-p jak na mezczyzne przystalo!
Nasz ,maluch też tak czasem robi-je tak np. zupkę lub grysik na noc :) Te nasz łobuziaki są słodkie:rofl2:

reklama
Hehehe gratulacje izabela352 tak dorosłego facecika. My też tak probowaliśmy i wychodziło nieźle, ale jednak pozostaliśmy przy niekapku-narazie.
U nas dzisiaj była próba deserku z Hippa-czarne jagody z jabłkiem i jogurtem-byłam w szoku jak mały wsuwał:happy: aż miło, że zaczyna nam jeść na nowo.

Do góry