reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Mój Stachu tez jak Hanife wcina juz sporo, do tego tez kaszkę jaglaną.

Klaviell - Hanife jesli jest uczulona na bialko mleka krowiego to moze zle zareagowac na cielęcinkę.

reklama
Carioca tak??? nie wiedzialam o tym myslalam ze tylko chodzi tu o produkty mleczne...z ta cielencinka bede ostrozna ale sprobuje jej dac moze nic jej niebedzie

To i ja wpisze co juz jemy,a jest tego sporo.
Warzywa
marchewka,pietruszka,seler,sweed(cos jak kalarepa)butternutssquash (cos jak dynia),ziemniak,slodki ziemniak,cukinia,groszek,kukurydza,soczewica czerwona,brokul,kalafior,por,szpinak,burak.

Owoce
Jablko,banan,morele,brzoskwinie,winogrona,maliny,jagody,jezyny,gruszka,mango.

Kaszki
Ryzowa
Mleczno-ryzowa z bananami
Ryzowa z jablkiem,bananem i pomarancza(po 4 miesiacu)
Ryzowa z malinami
Ryzowa z morelami.

Miesko
Kurczaczek, a jutro jagniecinka.

Do picia herbatki ziolowe.
Soczkow nie podaje.

Za pare dni podam kaszke manne czyli gluten.

Dziewczyny, jak myślicie, ile czasu powinno być odstępu do kolejnego podejścia z jabłkiem? Pierwsza próba była na początku lutego i po dwóch dniach podawania jabłka (najpierw 1 łyżeczka, potem 3 łyżeczki) pojawiła się jednorazowo krew w kupie. Odstawiłam jabłko i więcej się nie pojawiła. Teraz od dwóch dni daję Tymkowi zupkę warzywną, poczekam jeszcze ze dwa dni, aż będę pewna, że zupka się przyjęła i chyba wtedy spróbuję jabłko. Jak myślicie?

Atruviell, trudno mi powiedzieć, ale krew w kupce wystraszyłaby mnie na tyle, by jeszcze poczekać.

Ja dziś po raz pierwszy ugotowałam Maciusiowi warzywka, ale coś czuję, że będę musiała je mieszać z tymi gotowymi, bo chyba dałam za dużo pietruszki i selera.:wściekła/y:Ugotowałam 1 marchewkę, 1 dużego ziemniaka, ok. pół pietruszki i ok. ćwiartki selera. Przełożyłam do 4 słoiczków. Wyszło po ok. pół słoiczka. Chcę to zamrozić. Ciekawe jak Maciuś zareaguje na maminą kuchnię:-D:confused:

Atruviell ja bym sprobowala jeszcze raz z tym jabluszkiem.Jesli jeszcze raz beda te same objawy to masz 100%pewnosci ze to jablko uczula.

Atruviell, trudno mi powiedzieć, ale krew w kupce wystraszyłaby mnie na tyle, by jeszcze poczekać.

Ja dziś po raz pierwszy ugotowałam Maciusiowi warzywka, ale coś czuję, że będę musiała je mieszać z tymi gotowymi, bo chyba dałam za dużo pietruszki i selera.:wściekła/y:Ugotowałam 1 marchewkę, 1 dużego ziemniaka, ok. pół pietruszki i ok. ćwiartki selera. Przełożyłam do 4 słoiczków. Wyszło po ok. pół słoiczka. Chcę to zamrozić. Ciekawe jak Maciuś zareaguje na maminą kuchnię:-D:confused:

wiesz co majandra ja gotuje Wiki zupki no już bardziej wyszukane ale nie o tym pakuje je w słoiczki takie małe po ketchupie kotlin albo po małym koncetracie i poporstu zagotowuje i trzxymam w lodówce ja osobiście nie lubię mrozonej zywności (bigos, gołąbki itp ) i wydaje mi się że i taka zupka może gorzej smakować ale kazdy robi jak uważa:blink:

pakuje je w słoiczki takie małe po ketchupie kotlin albo po małym koncetracie i poporstu zagotowuje i trzxymam w lodówce

To metodę też biorę pod uwagę. Najpierw sprawdzę jak mrożone będą Maciusiowi smakować.

ja gotuje Wiki zupki no już bardziej wyszukane

A jakie gotujesz? Szukałam dziś świeżego groszku, ale zimą to chyba nie ma.:baffled: Następnym razem dodam też pora, bo już Maciuś go probował w gotowych daniach. I może wkrótce kukurydzę.

pierwsza ugotowana zupka przezemnie to było: marchew, pietruszka, seler, por, ziemniak i troszkę oliwy, no i wariacjia z płatkami ryżowymi albo z ryżem
jak już małej wprowadziłam miesko najpier takie słoiczkowe gotowce na próbe to na kogutku gotowałam dla nas zupke albo rosół z podobych warzyw i odbierałam warzywka mięsko z piersi albo z nóżki badż skrzydełka w zalezności co to było i miksowałam i do słoiczków
w zeszłym tygodniu do warzywek i mięska dodałam buraczka i to był strzał w 10 bo małej buraczek posmakował i za jakiś czas znów zrobię taką zupkę
mam w zamrażarce zielony groszek i szykuję się żeby coś z niego zrobić,
aha jeszcze była zupka z kalafiorem ale to już kupiłam gotową mrożonkę z hortexu
a kiedyś podałam małej też mrożony szpinak z ziemniaczkami własnej roboty i tez wsuwała a jak kupiła z bobovity to pluiła w summie to tak śmierdziałko to danie że wywaliłam je i wlę sama to przyrządzać i kupię nasionka szpinaku i sama wychoduje tak jak w zeszłym roku sama wychodowałam sobie kope rwłoski i miałam nasuszone na pierwsze 3miechy karmienia w razie w i piłam taki napar z melisą i mleczka było w brud

reklama
Ja tak zaniedbje forum ze Hej ! Ale weszlam zeby sprawdzic jak sprawy zywieniowe waszych maluszkow....
Wczoraj gdzies przeczytalam ze dziecko majace 6 m-cy powinno juz jadac dwa stale posilki (wylanczajac z tego deserek) czyli mam na mysli obiadek np jakas zupka no i na kolacje np o 18-19 jakies znowu warzywka czy cosik ....
Co wy o tym sadzicie ???

My jestesmy na fazie - obiadek i deserek raz dziennie a reszta to mleczko i kaszka :baffled:

Do góry