reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Klavell wg mnie to powinnaś doać około 12 jeszcze jeden posiłek mlecny np 100-120 ml mleczka po za tym karmisz Hanife jak ja Wiki
Ale czy jest to konieczne bo hanifka nie jest glodna w tym czasie nie placze ani nic a wydaje mi sie ze jakbym jej podala to mleczko o tej 12 to potem nie zjadlaby obiadku tak ze smaczkiem a 4 godziny przerwy miedzy kaszka a obiadkiem to chyba znowu nie tak duzo ???

reklama
NuŚka, kaszkę daję w butelce (bo Maciuś się denerwuje jak daję łyżeczką, może dlatego, że za wolno:szok::-D). Nalewam 100 ml wody i sypię 2 miarki (te od mleka) kaszki, plus 2 płaskie łyżeczki kaszki manny. Taka konsystencja jest idealna (dla Maciusia).

Klavell, jeśli Hanifka nie jest głodna o 12 to nie ma sensu jej na siłę podawać mleka. A ile w nocy pije mleczka?

tygrysek a jaka kaszke manne uzywasz i ile ja gotujesz.Ja szukalam takiej dla dzieci,ale nie znalazlam i zamierzam kupic zwykla drobno zmielona.

Majandra przez ta chorobe tak od dwoch tygodni mie sie przstawila ze sie co chwile budzi i dostaje mleko o 12:00 ok 120-150 ml no i o 5-6 tak samo i raz herbatke..

U nas dzisiaj na obiadek bylo miesko pierwszy raz .Kurczaczek z warzywami.Cala porcja zjedzona do konca:-)

HANIFE JUZ DOSTAJE
Mleczko:
* Milupa SOM
Warzywa:
* brokul
* marchewke
* kartofelki
* cukinie
* pietruszke
* seler
* groszek
* kukurydze
* dynie
Owoce:
* jablka
* jagody
* banany
* gruszki
* brzoskwinie
* marakuje
Miesko:
* piers kurczaka
* piers indyka
*od poniedzialku wprowadzac zaczynamy cielecinke
Produkty zbozowe:
* ryz
* kleiki ryzowe
* kaszki ryzowe z owocami (malinowe, jablkowe, bananowe, brzoskwiniowe)
Herbatki:
* koperkowa
* rumiankowa
* na przeziebienie
* ulatwiajaca trawianie
* jablowo-melisowa
Soczki:
* marchewowy
* jablkowo-koperkowy
* marczewkowo-owocowy (marchew, brzoskwinia, jablko, banan)

A ja dziś po raz pierwszy dałam Maciusiowi jednego dnia obiadek i deserek. Po pół słoiczka. Deserek mu oczywiście bardziej smakował, ale na obiadek też nie narzekał:-D

Uuuu, to u nas bida z nędzą w porównaniu do Menu Hanifki.

Tymo je Nutramigen + Nutrition, a poza tym: marchewka z ryżem, zupka warzywna z marchewki, ziemniaków i pora. Pije herbatki ziołowe od 1 m-ca, z soczków jedynie marchewkowy. Nuuudyyyy...

reklama
Atruviell, ja też się nie spieszę z podawaniem nowości. Maciuś skończył 6 miesięcy, a dopiero tydzień temu podałam mu "słoiczek po 5. miesiącu". Jak dotąd zjadł takie 3. Z kaszek do tej pory: malinowa i bananowa. Czeka na niego morelowa. Dziś dostał po raz pierwszy deser po 5. miesiącu: banany z gruszkami. Niedługo też zacznę dawać Bebiko 2. Soczków w ogóle nie podaję. Za herbatkami nie przepada. Pije tylko po kaszce 40 ml (po części wmuszone) herbatki ziołowej. Kupię mu owocową, to może lepiej pójdzie.

Do góry