reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Klavell wg mnie to powinnaś doać około 12 jeszcze jeden posiłek mlecny np 100-120 ml mleczka po za tym karmisz Hanife jak ja Wiki
Ale czy jest to konieczne bo hanifka nie jest glodna w tym czasie nie placze ani nic a wydaje mi sie ze jakbym jej podala to mleczko o tej 12 to potem nie zjadlaby obiadku tak ze smaczkiem a 4 godziny przerwy miedzy kaszka a obiadkiem to chyba znowu nie tak duzo ???

reklama
NuŚka, kaszkę daję w butelce (bo Maciuś się denerwuje jak daję łyżeczką, może dlatego, że za wolno:szok::-D). Nalewam 100 ml wody i sypię 2 miarki (te od mleka) kaszki, plus 2 płaskie łyżeczki kaszki manny. Taka konsystencja jest idealna (dla Maciusia).

Klavell, jeśli Hanifka nie jest głodna o 12 to nie ma sensu jej na siłę podawać mleka. A ile w nocy pije mleczka?

tygrysek a jaka kaszke manne uzywasz i ile ja gotujesz.Ja szukalam takiej dla dzieci,ale nie znalazlam i zamierzam kupic zwykla drobno zmielona.

Majandra przez ta chorobe tak od dwoch tygodni mie sie przstawila ze sie co chwile budzi i dostaje mleko o 12:00 ok 120-150 ml no i o 5-6 tak samo i raz herbatke..

U nas dzisiaj na obiadek bylo miesko pierwszy raz .Kurczaczek z warzywami.Cala porcja zjedzona do konca:-)

HANIFE JUZ DOSTAJE
Mleczko:
* Milupa SOM
Warzywa:
* brokul
* marchewke
* kartofelki
* cukinie
* pietruszke
* seler
* groszek
* kukurydze
* dynie
Owoce:
* jablka
* jagody
* banany
* gruszki
* brzoskwinie
* marakuje
Miesko:
* piers kurczaka
* piers indyka
*od poniedzialku wprowadzac zaczynamy cielecinke
Produkty zbozowe:
* ryz
* kleiki ryzowe
* kaszki ryzowe z owocami (malinowe, jablkowe, bananowe, brzoskwiniowe)
Herbatki:
* koperkowa
* rumiankowa
* na przeziebienie
* ulatwiajaca trawianie
* jablowo-melisowa
Soczki:
* marchewowy
* jablkowo-koperkowy
* marczewkowo-owocowy (marchew, brzoskwinia, jablko, banan)

A ja dziś po raz pierwszy dałam Maciusiowi jednego dnia obiadek i deserek. Po pół słoiczka. Deserek mu oczywiście bardziej smakował, ale na obiadek też nie narzekał:-D

Uuuu, to u nas bida z nędzą w porównaniu do Menu Hanifki.

Tymo je Nutramigen + Nutrition, a poza tym: marchewka z ryżem, zupka warzywna z marchewki, ziemniaków i pora. Pije herbatki ziołowe od 1 m-ca, z soczków jedynie marchewkowy. Nuuudyyyy...

reklama
Atruviell, ja też się nie spieszę z podawaniem nowości. Maciuś skończył 6 miesięcy, a dopiero tydzień temu podałam mu "słoiczek po 5. miesiącu". Jak dotąd zjadł takie 3. Z kaszek do tej pory: malinowa i bananowa. Czeka na niego morelowa. Dziś dostał po raz pierwszy deser po 5. miesiącu: banany z gruszkami. Niedługo też zacznę dawać Bebiko 2. Soczków w ogóle nie podaję. Za herbatkami nie przepada. Pije tylko po kaszce 40 ml (po części wmuszone) herbatki ziołowej. Kupię mu owocową, to może lepiej pójdzie.

Do góry