reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Ja daję do mięska jak muszę coś zrobić na bardzo szybko. Do zrobionego kuskusu dodaję troszkę masła i voila! Łukasz uwielbia, tylko sprzątania jest po tym trochę :baffled:

Donkat, kuskus to tak naprawdę makaron, więc możesz podawać ze wszystkim. Dobrze komponuje się z różnymi sosami, mięsem, jest dobre do gulaszu, sałatek na zimno itp.

Kuskus to chyba kasza a nie makaron:sorry2: ja lubie tradycyjnie czyli tabule
kuskus dużooo natki pietruszki pomidor troche cebuli ogórek sok z cytryny oliwa

a co do grzybów to ja nie daję z ww powodów

Mateusz nie lubi kuskusu. Za kaszką manną też nie przepada. Jeśli zagęszcze nią zupę lub podam w mleku to ok,al en agęsto z sokiem jest momentalnie wypluwana. Chyba nie lubi takich ziarenek,bo np. budyń, płatki owsiane lubi

Ada.ś raz jadł kuskus i nawet zjadł , ale to było ze 2-3 m-ce temu, teraz jestem pewna, że by nie tknął.
Mój mały obraził sie na jedzenie inne niz kanapki z wędlinką, wczoraj wieczorem zrobiłam mu płatki ryzowe na mleku z jabłkiem i cynamonem, nawet buzi nie otworzył a jak wcisnełam mu, żeby przynajmniej pospmakował co to to wypluwał.

Donkat, kuskus to tak naprawdę makaron, więc możesz podawać ze wszystkim. Dobrze komponuje się z różnymi sosami, mięsem, jest dobre do gulaszu, sałatek na zimno itp.

:szok::szok::szok:tez myslaam, ze to bardziej kasza.
jescze nie gotowalam,a le mala uwielbia makarony, kasze tez lubi, wiec mama nadzieje ze i to polubi.

przez tydzien albo dluzej mleko jadla tylko przez sen, na trzezwo nie,a le juz wrocilo do normy:tak:

Majandra - co to za herbatka z suszu, ktora dajesz Mackowi?

Dajecie swoim smakoszom miod? Ja wiem ze jest zdrowy ale taaaki slodki ze az wykreca...

reklama
Do góry