reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
jak tak piszecie o rozkładzie jedzenia w dzień to Wiki je tak
6 30 /7 00 250 ml kaszka manna na mleku
9-10 śniadanko dosłownie to samo co my ale najczęściej jajecznica, kanapki z serem wędliną czasem parówki co jest w domku
11 30 12 30 druga butla z kaszką najczęściej owocową na mleku modyfikowanym ale od tygodnia odmawia picia tego posiłku chyba na zęby
14/15 obiad też taki sam jak my chyba że mamy coś na ostro to wtedy mała ma co innego i jest najczęsciej zupa albo 2
na podwieczorek i czasem pomiędzy śniadankiem a obiadkiem dostaje owocki banany, mandarynki, jabłka czasem tez danio albo jogurt jak Szymek je to ona też musi
19 kąpiel i na dobranoc kaszka manna na mleku 250 ml

jak jest u mojej mamy to godziny posiłków się troszkę przenoszą tych za dnia i często mąła wtedy zjada 2 obiadki jeden około 13 a 2 0 16

nauczyła się już pi ze szklanki z uchem i od tej pory nie tknie picia w butelce czy niekapku na codzień pije wodę i herbatę taką jak my czyli saga zaparzana w dużym dzbanie z dodatkiem cytryny i liści melisy i mięty ode mnie bez cukru a od B z cukrem soków przecieranych typu kubuś czy leon nie kupuje za często bo one zapychają i wtedy dzieci nie chcą jeś normalnego jedzenia pije je od wielkiego dzwonu i najcześciej u mamy

Ostatnia edycja:
Klavell, ja bardzo mało grzybów i pieczarek daję. Po pierwsze, są ciężkostrawne, po drugie - nie mają praktycznie żadnych wartości odżywczych. Jeśli daję to po podsmażeniu lub uduszeniu.

reklama
u mnie tak samo z tymi pieczarkami jest jak u was tzn. tylko przemycone w jakimś daniu najczęsciej w sosie

Do góry