majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Ale zawiera też konserwanty.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To prawda ale tez zawiera mase tluszczow i podwyzsza cholesterol. Poza tym moze zawierac barwniki, nadmiar soli...no i te konserwantydonkat- czemu piszesz, ze zolty ser jest niezdrowy? wiem, jest tlusty ale zawiera wiecej wapnia niz jego bialy kolega
Bo wazniejsze prawdopodobnie jest dostarczenie wapna niz zawartosc konserwantow. Zreszta one sa parktycznie wszedzie.A w mądrych programach typy "Mamo to ja" itp trąbią, żeby dawać dzieciom twaróg i ser żółty jesli dzieciaki nie chcą pić mleka, bo to zdrowe i wartościowe
a próbowałas np dodac sok malinowy do mleczka, adas uwiielbia kawę zbozową z mlekiemJa mogę kupić domowy biały ser ale co z tego jak Zuzka nie chce go jeść
za to uwielbia ...tran i żelazo tak tak mogłaby wypić pół butelki jakbym jej pozwoliła
lubi też mięso za to owoce i warzywa są beee
sera żółtego jeszcze jej nie dawałam ale myślę że za jakiś czas spróbuję
nie wiem co mam zrobić żeby polubiła mleko modyfikowane może będę jej dawać po łyżeczce jak lekarstwo żeby przekonała się do smaku ???
Luandzia, Maciuś też uwielbia lekarstwa
A czy Zuzia lubi owoce słoiczkowe lub soki? Bo jeśli tak to może rób tak jak ja: do mleka dodaję trochę tych owoców, bo Maćka ostatnio niebardzo do owoców ciągnie. A może kaszki ryżowe lubi, to może do nich dodawać trochę mleka i stopniowo zwiększać ilość. Albo rozrabiać mleko w większej ilości wody niż zalecane i stopniowo zwiększać ilość mleka.