A mi dziecko podmienili. Zawsze wszystko jedzący i to chętnie Adaś zaczął mi wczoraj stroić fochy. Obiadek bleeee nawet buzi nie otworzył a na kolację mu zrobiłam ryż na mleku z cynamonem ( zawsze wpierniczał aż uszy mu sie trzęsły) ale wczoraj zrobił bleeee i pokazywał na Mai talerz a tam płatki kukurydziane na mleku ( zwykłym) a że Maja nie była głodna to mały jej porcje wpierniczył i zadowolony.
reklama
donkat
Fanka BB :)
a ja sie przyznam , że doprawiam Julci zupy ziarenkami smaku, nie sypie tego duzo no ale jak by nie patrzec dodaje....
i przyznam sie to jeszcze jednego "grzechu" moja niunia je obiad jednodaniowy- nie mam czasu jej gotowac 2 rozne dania:-(
i jeszcze jeden grzeszek popełniam, daje małej danonki i jogurty owocowe...
to na tym koncze swoja spowiedz:-):-)
ja przerzucilam sie z danonkow, na dorosle jogury, bo mysle, zesa mniej slodkie.
u nas nawet nie ma lwy o 2 daniach! czasem oczywiscie zje, ale ogolnie to jedno trudno wmusic! a to zle, ze dziecko je ejdno danie? u mnie w domu czesto jest tylko jedno dla nas i jest ok
a myslałam, że tylko ja tak robię ale sie bałam przyzanć
o ty klamczucho!!! jak carioca napisala, ze nie daje, to jej przytaknleas
chcesz zebym ja jako pierwsza baty zebrala od majandry?
Jak jest u Was z nocą, tzn z piciem czy jeszcze któreś wrześniątko oprócz mojego pije w nocy mleko ( lub oszukane) dodam, że po godz. 5 to juz nie noc.
Adaś ostatnio budzi się między 2-3 i woła.
o jedzeniu nocnym napisalalm na glownym.
a powiedzcie mi z czym dajecie dzieiom te rozne platki, czy ryz z cynamonem, z mlekiem modyfikowanym?
mnie to sie nie chce nic wymyslac malej do jedzenia, bo nie raz bylo juz tak, ze natrudzilam sie, a ona :bleee i juz! przeciez rece opadaja:-(
dzis na pierwsze sniadanko zjadla pol brzoskwini a na drugie winogrono i to jest jedzenie mojej lobuzicy
masz lepsze dziecko ode mnieAgulka ja ci nie pomoge bo moja Julia od3m przesypia noce i budzi się do karmienia o 6....
donka Julcia je wszystko co jej dam jest wielkim łakomczuchem- nazywamy ją nawet mały głód
i bardzo lubi płatki kukurydziane (daje jej te bez dodatków)
a dzis na śniadanko zjadła jajko na miękko kromkę chlebka i 4 plasterki pomidorka:-)
a dzis na śniadanko zjadła jajko na miękko kromkę chlebka i 4 plasterki pomidorka:-)
o ty klamczucho!!! jak carioca napisala, ze nie daje, to jej przytaknleas
chcesz zebym ja jako pierwsza baty zebrala od majandry?
chodziło mi o zupy a majandry to ja się nie boję a widzę, że Ty tak
a powiedzcie mi z czym dajecie dzieiom te rozne platki, czy ryz z cynamonem, z mlekiem modyfikowanym?
płatki kukurydziane normalnie tylko na mleku modyfikowanym , zdarza się czasami na zwykłym krowim, owsiane to z róznymi owocami, mussli również na mleku, Adaś uwielbia rodzynki wyjadać, ryż gotuję ten co jest w woreczkach i podaje z cynamonem i jogurtem naturalnym, albo śmietanką, tarkowanym jabłuszkiem lub innymi owocami> Tak samo podaje makaron, zawsze wybieram taki fikuśny, albo kułeczka, albo gwiazdki, mały ma frajdę jak wybiera łapką z miseczki.
reklama
donkat
Fanka BB :)
donka Julcia je wszystko co jej dam jest wielkim łakomczuchem- nazywamy ją nawet mały głód
oj, zazdroszcze ci takiego lakomczuszka!
byly czasy ze i julitka zjadla cale jajko+kromeczke chleba:-(
chodziło mi o zupy a majandry to ja się nie boję a widzę, że Ty tak
płatki kukurydziane normalnie tylko na mleku modyfikowanym , zdarza się czasami na zwykłym krowim, owsiane to z róznymi owocami, mussli również na mleku, Adaś uwielbia rodzynki wyjadać, ryż gotuję ten co jest w woreczkach i podaje z cynamonem i jogurtem naturalnym, albo śmietanką, tarkowanym jabłuszkiem lub innymi owocami> Tak samo podaje makaron, zawsze wybieram taki fikuśny, albo kułeczka, albo gwiazdki, mały ma frajdę jak wybiera łapką z miseczki.
z tym makaronem, to niezla mysl, bo julitka nitki baaardzo lubi i wlasnie uwielbia je jesc same lapka