reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

A mi dziecko podmienili. Zawsze wszystko jedzący i to chętnie Adaś zaczął mi wczoraj stroić fochy. Obiadek bleeee nawet buzi nie otworzył a na kolację mu zrobiłam ryż na mleku z cynamonem ( zawsze wpierniczał aż uszy mu sie trzęsły) ale wczoraj zrobił bleeee i pokazywał na Mai talerz a tam płatki kukurydziane na mleku ( zwykłym) a że Maja nie była głodna to mały jej porcje wpierniczył i zadowolony.

reklama
Ja daje malej wszystko to co my jemy i kotlety smazone i pieczyste no wszystko.Prubowala juz kuchnie chinska,tajska,indyjska,arabska,karaibska.Nie wiem czy jest cos co moje dziecie jeszcze nie jadlo:dry:

Jak jest u Was z nocą, tzn z piciem czy jeszcze któreś wrześniątko oprócz mojego pije w nocy mleko ( lub oszukane) dodam, że po godz. 5 to juz nie noc.
Adaś ostatnio budzi się między 2-3 i woła.

a ja sie przyznam , że doprawiam Julci zupy ziarenkami smaku, nie sypie tego duzo no ale jak by nie patrzec dodaje....
i przyznam sie to jeszcze jednego "grzechu" moja niunia je obiad jednodaniowy- nie mam czasu jej gotowac 2 rozne dania:-(

i jeszcze jeden grzeszek popełniam, daje małej danonki i jogurty owocowe...
to na tym koncze swoja spowiedz:-):-)

ja przerzucilam sie z danonkow, na dorosle jogury, bo mysle, zesa mniej slodkie.
u nas nawet nie ma lwy o 2 daniach! czasem oczywiscie zje, ale ogolnie to jedno trudno wmusic! a to zle, ze dziecko je ejdno danie? u mnie w domu czesto jest tylko jedno dla nas i jest ok

a myslałam, że tylko ja tak robię ale sie bałam przyzanć:baffled::baffled::baffled:

o ty klamczucho!!!:wściekła/y: jak carioca napisala, ze nie daje, to jej przytaknleas:szok:
chcesz zebym ja jako pierwsza baty zebrala od majandry?:-D:-D

Jak jest u Was z nocą, tzn z piciem czy jeszcze któreś wrześniątko oprócz mojego pije w nocy mleko ( lub oszukane) dodam, że po godz. 5 to juz nie noc.
Adaś ostatnio budzi się między 2-3 i woła.

o jedzeniu nocnym napisalalm na glownym.

a powiedzcie mi z czym dajecie dzieiom te rozne platki, czy ryz z cynamonem, z mlekiem modyfikowanym?

mnie to sie nie chce nic wymyslac malej do jedzenia, bo nie raz bylo juz tak, ze natrudzilam sie, a ona :bleee i juz! przeciez rece opadaja:-(

dzis na pierwsze sniadanko zjadla pol brzoskwini a na drugie winogrono i to jest jedzenie mojej lobuzicy:sorry2:

donka Julcia je wszystko co jej dam jest wielkim łakomczuchem- nazywamy ją nawet mały głód :-D:-D:-D
i bardzo lubi płatki kukurydziane (daje jej te bez dodatków)
a dzis na śniadanko zjadła jajko na miękko kromkę chlebka i 4 plasterki pomidorka:-)

a powiedzcie mi z czym dajecie dzieiom te rozne platki, czy ryz z cynamonem, z mlekiem modyfikowanym?

płatki kukurydziane normalnie tylko na mleku modyfikowanym , zdarza się czasami na zwykłym krowim, owsiane to z róznymi owocami, mussli również na mleku, Adaś uwielbia rodzynki wyjadać, ryż gotuję ten co jest w woreczkach i podaje z cynamonem i jogurtem naturalnym, albo śmietanką, tarkowanym jabłuszkiem lub innymi owocami> Tak samo podaje makaron, zawsze wybieram taki fikuśny, albo kułeczka, albo gwiazdki, mały ma frajdę jak wybiera łapką z miseczki.

reklama
donka Julcia je wszystko co jej dam jest wielkim łakomczuchem- nazywamy ją nawet mały głód :-D:-D:-D
i bardzo lubi płatki kukurydziane (daje jej te bez dodatków)
a dzis na śniadanko zjadła jajko na miękko kromkę chlebka i 4 plasterki pomidorka:-)

oj, zazdroszcze ci takiego lakomczuszka!

byly czasy ze i julitka zjadla cale jajko+kromeczke chleba:-(

chodziło mi o zupy:tak::-p:-p:-p a majandry to ja się nie boję:-D:-D:-D a widzę, że Ty tak:-p:-p:-p

:-D:-D:-D:-D

płatki kukurydziane normalnie tylko na mleku modyfikowanym , zdarza się czasami na zwykłym krowim, owsiane to z róznymi owocami, mussli również na mleku, Adaś uwielbia rodzynki wyjadać, ryż gotuję ten co jest w woreczkach i podaje z cynamonem i jogurtem naturalnym, albo śmietanką, tarkowanym jabłuszkiem lub innymi owocami> Tak samo podaje makaron, zawsze wybieram taki fikuśny, albo kułeczka, albo gwiazdki, mały ma frajdę jak wybiera łapką z miseczki.

z tym makaronem, to niezla mysl, bo julitka nitki baaardzo lubi i wlasnie uwielbia je jesc same lapka:tak:

Do góry