reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
nie czytalam jeszcze tego watku wiec nie odpisuje zadnej...
slyszalyscie moze o tej aferze z bebiko? ze dzieci w chinach choruja i umieraja po tym mleku bo producent dodal do niego smiertelnie grozna melanine? kilka krajow europejskich wycofalo zamowienia a w polsce dopiero sanepid zabiera sie za badania! ja na wszelki wypadek odstawilam i przeszlam na nan.
w sumie piotrus je juz wszystko (wyjatek to bigos, kielbasa, wedliny itp). najbardziej lubi makaroz z wszelakimi sosami- podal sie na mamusie. ostatnio mialam na obiad makaron z sosem pomidorowym to zjadl tyle co ja!!! :szok: uwielbia tez lasagne!

jego przykladowy dzienny jadlospis:
-180ml mleka
-cale jajko+ caly pomidor+ kromka chleba za skorka
-obiad (np wczoraj) dwa srednie ziemniaki+ filet z ryby ok 3cm/ 5cm (tak dla zobrazowania) + 2 duze kiszone ogorki bez skorki (dajecie ze skorka?)
-budyn z 200ml mleka (tu daje zwykle mleko) + maly sloiczek owocow
-270ml mleka

Jest zakaz sprowadzania z Chin produktów dla dzieci, już od dawna. Skąd masz takie dziwne informacje?:szok: Od kiedy Bebiko jest produkowane w Chinach?:baffled:
jest "produkowane" u nas ale niektore jego skladniki sa sprowadzane z chin. a informacje mam z telewizji i internetu. a co do zakazow sprowadzania rzeczy dla dzieci z chin... skad u nas tyle zabawek made in china?

nutricia produkuje i bebiko i bebilon i bobowite i powiem wam, ze mam teraz watpliwosci i ostatnio kupilam deserki tylko z hippa (sa z gerbera duze czy tylko ja nie znalazlam?)

reklama
Do góry