reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
No bez przesady, Donkat. Nie rób ze mnie takiej jedzeniowej jędzyChoć ja nie daję smażonegoo ty klamczucho!!! jak carioca napisala, ze nie daje, to jej przytaknleas
chcesz zebym ja jako pierwsza baty zebrala od majandry?
donkat
Fanka BB :)
No bez przesady, Donkat. Nie rób ze mnie takiej jedzeniowej jędzyChoć ja nie daję smażonego
na zartach sie nie znasz?
a swoja droga, to ostra jestes w odpowiedziach na niekotre pytania dotyczace produktow/zywienia, dlatego tak napisalam;-):-)
izabela352
nie czytalam jeszcze tego watku wiec nie odpisuje zadnej...
slyszalyscie moze o tej aferze z bebiko? ze dzieci w chinach choruja i umieraja po tym mleku bo producent dodal do niego smiertelnie grozna melanine? kilka krajow europejskich wycofalo zamowienia a w polsce dopiero sanepid zabiera sie za badania! ja na wszelki wypadek odstawilam i przeszlam na nan.
w sumie piotrus je juz wszystko (wyjatek to bigos, kielbasa, wedliny itp). najbardziej lubi makaroz z wszelakimi sosami- podal sie na mamusie. ostatnio mialam na obiad makaron z sosem pomidorowym to zjadl tyle co ja!!! uwielbia tez lasagne!
jego przykladowy dzienny jadlospis:
-180ml mleka
-cale jajko+ caly pomidor+ kromka chleba za skorka
-obiad (np wczoraj) dwa srednie ziemniaki+ filet z ryby ok 3cm/ 5cm (tak dla zobrazowania) + 2 duze kiszone ogorki bez skorki (dajecie ze skorka?)
-budyn z 200ml mleka (tu daje zwykle mleko) + maly sloiczek owocow
-270ml mleka
slyszalyscie moze o tej aferze z bebiko? ze dzieci w chinach choruja i umieraja po tym mleku bo producent dodal do niego smiertelnie grozna melanine? kilka krajow europejskich wycofalo zamowienia a w polsce dopiero sanepid zabiera sie za badania! ja na wszelki wypadek odstawilam i przeszlam na nan.
w sumie piotrus je juz wszystko (wyjatek to bigos, kielbasa, wedliny itp). najbardziej lubi makaroz z wszelakimi sosami- podal sie na mamusie. ostatnio mialam na obiad makaron z sosem pomidorowym to zjadl tyle co ja!!! uwielbia tez lasagne!
jego przykladowy dzienny jadlospis:
-180ml mleka
-cale jajko+ caly pomidor+ kromka chleba za skorka
-obiad (np wczoraj) dwa srednie ziemniaki+ filet z ryby ok 3cm/ 5cm (tak dla zobrazowania) + 2 duze kiszone ogorki bez skorki (dajecie ze skorka?)
-budyn z 200ml mleka (tu daje zwykle mleko) + maly sloiczek owocow
-270ml mleka
izabela352
jest "produkowane" u nas ale niektore jego skladniki sa sprowadzane z chin. a informacje mam z telewizji i internetu. a co do zakazow sprowadzania rzeczy dla dzieci z chin... skad u nas tyle zabawek made in china?Jest zakaz sprowadzania z Chin produktów dla dzieci, już od dawna. Skąd masz takie dziwne informacje? Od kiedy Bebiko jest produkowane w Chinach?
izabela352
nutricia produkuje i bebiko i bebilon i bobowite i powiem wam, ze mam teraz watpliwosci i ostatnio kupilam deserki tylko z hippa (sa z gerbera duze czy tylko ja nie znalazlam?)
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Kup Hipp jak się boisz.
reklama