reklama
donkat
Fanka BB :)
moje dziecko niedawno odbrazilo sie na chlebek, wiec sie obrazilo teraz na wszelkie zupki(nawet ulubione) i obiadki. dzis na pierwsze danie zjadla pol brzoskwini, bo nic innego nie chcialapotem dopiero zjadla 8 kopytek
juz nie mam do niej sily
juz nie mam do niej sily
Ooooo i jego kompan od talerza rowniez. Stas pije tylko 160ml mleka a nie 210 jak wczesniej a owocami tez gardzi. Tez mu przemycam w jogurcie. A i jak sie naje macha raczkami i ustka w ciup...a obiad czesto laduje ( z lyzki) na scianie
U nas dokładnie tak samo
u nas jakby przeszły cztery kopytka to byłby sukces na maksamoje dziecko niedawno odbrazilo sie na chlebek, wiec sie obrazilo teraz na wszelkie zupki(nawet ulubione) i obiadki. dzis na pierwsze danie zjadla pol brzoskwini, bo nic innego nie chcialapotem dopiero zjadla 8 kopytek
juz nie mam do niej sily
Ja mam totalnego niejadka i nie mam już pomysłów na posiłki dla małego. Jeszcze przejdzie mu jajecznica albo parę łyżeczek zupki pomidorowej ( nie zawsze)ale przecież codziennie nie będzie jadł tylko tego Staram się go za to zapychać owocami i jakoś tak idziemy do przodu
Wyczytałam w kilku poradnikach, że po roczku apetyt maleje, bo dziecko już nie rośnie w takim tempie i mniej tyje.
Wiec nie martwie sie zmniejszonym apetytem Stasia, chcoiaz i tak nie moge nazekac, je mniej wiecej tyle co Maciuś, tez pije troche mniej mleczka ostatnio, a jak widzi że ktoś je to się oblizuje i sępi.
Wiec nie martwie sie zmniejszonym apetytem Stasia, chcoiaz i tak nie moge nazekac, je mniej wiecej tyle co Maciuś, tez pije troche mniej mleczka ostatnio, a jak widzi że ktoś je to się oblizuje i sępi.
gabids
styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07
Angelina tez ma slabszy apetyt.Rano wypija 100 ml .Pozniej sniadanko ale skubnie jak wrobelek,obiad jak jest zupa to zje z 200ml drugie nie bardzo,na podwieczorek zaczelam podawac budynie,galaretki,kisielki bo jogurciki,serki,owoce,musy owocowe sa bee,na kolacje zjada obiad z mezem ale tez ze 3,4 lyzki i pozniej mleko zageszczone ksza lub kleikiem.Ogolnie je bardzo malo ale przybiera i rosnie.
donkat
Fanka BB :)
wiem,ze teraz dzieci mniej potzrebuja jedzenia. nie martwilabym sie, gdyby jadla wszysyko, ale mniej. ona je tylko wybrane produkty i to nie zawsze!przez 3 dni nie chciala tknac obiadu, to chyba nie jest normalne?
jednak pocieszacie mnie, ze u was jest podobnie. chyba taka sama sytuacje ma gagulec z damiankiem-bo oni z jednego dnia sa i dlatego
jednak pocieszacie mnie, ze u was jest podobnie. chyba taka sama sytuacje ma gagulec z damiankiem-bo oni z jednego dnia sa i dlatego
drogie mamuski potrzebuje pomocy
prosze napiszcie co dajecie na obiad Waszym skarbą- chodzi mi o 2 danie, bo ja jakos za duzo pomyslow nie mam :--(
potrawka z kurczaka, gulasz, klopsiki, rybka no i na tym koniec mojej inwencji twórczej....
prosze napiszcie co dajecie na obiad Waszym skarbą- chodzi mi o 2 danie, bo ja jakos za duzo pomyslow nie mam :--(
potrawka z kurczaka, gulasz, klopsiki, rybka no i na tym koniec mojej inwencji twórczej....
reklama
ja daję już jakiś czasa i jeszcze jedno czy dajecie swoim maluszka platki kukurydziane na sniadanie??
A co do drugiego dania to:
naleśniczki
ziemniaczki z różnymi warzywami i mięskiem gotowanym
kopytka
makaron z różnościami, sosem albo jogurtem i owocami
ryż z różnościami tj makaron
omleciki
Ostatnia edycja: