reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Co do tej kaszki to ja jej nawet mojemu starszemu synkowi nie dawalam dlatego ze w skladzie jest mleko modyfikowane inne niz to ktore moj syn pil, nie uzywalam zdnych kaszek ktore zawieraly juz mieszanke.Moj Patryk po zmianie mleka dostawal zaparc. Dlatego dostawal tylko te ktore rozrabia sie z mieszanka.

reklama
a ja nie widze problemu co do tej kaszki smaczny sen
wydaje mi się że spokojnie można ją podać około 10 -11 jako posiłek nleczno-ryzowy i za jakieś 20-30 położyć malca spac o tej porze Wika dostaje właśnie kaszke na mleku raz na gęsto z łyżeczki raz manne z butelki na płynno i powiem wam że dostałam próbke tej kaszki i jest pyszna i rzadne cuda się po jej zjedzeniu nie działy dziecku
na noc można ją podać jak nasze pociechy będą starsze gdzieś o 17 a potem przed samym zaśnieciem poprawić około 19-20 już samym mleczkiem żeby wyciszyć dziecko skora tam jest melisa

hmmm Kaszka.... moja Nastka dostaje samo mleczko bo dobrze po nim spi. Spi od 22 - 7 rano wiec uwazam ze podanie jej kaszki na noc bylo by czytsym bezsennsem.
Niektore mamy daja zeby dzieciaczki sie nie budzily tak w nocy, ale sa dzieci co pomimo wsyztsko sie budza pomimo ze syto jedza. Od czego to zalezy to nie wiem...

pierwszy raz zrobilam dzisiaj na sniadanie kaszke na mleku modyfikowanym i byla strasznie gesta! na moim mleku po dwoch minutach robila sie z niej woda :szok:.

hej
ja tylko na moment z takim zapytaniem czy owoce na deserek najpierw lepiej gotowac i zmiksowac czy mozna zmiksowa surowe np. jablka gruszki itp...
bo chce zrobic hanifce jutro i nie wiem co lepsze

przeczytalam wczoraj, ze w piatym miesiacu maluchy powinny zjadac 4*180ml mleka, 1*180ml papki jarzynowej i owoc lub sok. i teraz mam pytanie- skoro papki jarzynowej ma byc 180ml to czy jeden sloiczek 130g wystarczy?

a po drugie to na to samo wychodzi bo 180 ml papki nie rowna sie 180g, ale moze( niewiem) wlasnie 130 g. ml =g ale tylko w przypadku wody.

reklama
Hanifka zjada polowe ze sloiczka 190 ml i jej wystarcza no2,5 lub 3 godziny za to owoce moglaby jesc non stop w nieograniczonych ilosciachzjada dziennie ok16:30 duzy sloiczek

Do góry