reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Ja też mam taki problem i muszę uważać na rzeczy, które zapierają. Słoiczek z jagódkami czeka na Jasia, ale chyba jeszcze sie z nim wstrzymam.

Dziewczyny czy Wy codziennie podajecie maluchom i zupke i deserki?
Bo ja do tej pory to poprostu podawalam Jasiowi na zmiane, jednego dnia słoiczek z zupka lub marchewką innego owocki.

reklama
u nas już mus codziennie podawać bo jak wczoraj byłam u mamy i nie wziełam małej papki to jakaś taka naburmuszona była i jabłuszko jej nie udobruchało a i mleczka wzamian nie dużo wypiła i z musem, więc już sobie wypracowałyśmy rytm dnia i teraz jak to wszystko przekazać B albo mamci jak do pracy wróce bo mamcia to ma swoje zasady i pewnie małej będzie przemycać mleczko od krowy bo wg niej proście się to przygotowue a nie jakieś tajemnicze miarki odmierzać, heheh a B to nie wie jeszcze kiedy mała jest głodna a kiedy zmęczona a kiedy znudzona ale muszę go wyćwiczyć

KamilaC, ja tez podaje na przemian. Jak na razie testujemy sloiczki,wiec Macius dostaje sloiczek na 2 dni, potem 2 dni przerwy i kolejny sloiczek na 2 dni. Ale od jutra juz bedzie dostawal codziennie. Tzn. w te dni co robilam przerwe na ewentualna alergie, to bedzie dostawal cos co juz jadl.

Angelka dostaje już 3 posiłki tj.rano po przebudzeniu kaszka półpłynna z butli,o 14 zupka,wczoraj dodałam kalafior,ale odrobinę. i jakieś 2 godzinki po obiadku dostaje jakiś mus mojej roboty,albo słoiczkowy.Pozatym je mleczko nr1 niczym nie zagęszczone.Narazie nie zaobserwowałam żadnej alergii.Tylko po jagódkach miała zaparcie i to mocne.
klavell przypomniało mi się jeszcze bo pytałaś o szpinak mrożony.Ja osobiście odradzam bo nie ma możliwości żeby umyć taki szpinak.A w fabryce to nie myja tylko płukają i odrazu miksują.Najlepiej kupic listki,albo danie ze szpinakiem ze słoiczka.

gabids - jak podajesz tę kaszkę - masz taki specjalny smoczek do podawania z butelki? Ja to bym chętnie podawala Staskowi przed snem, zeby dluzej pospal.

carioca mam trójprzepywowe smoczki,specjalnie do géstszych potraw.U mnie podawanie kaszki na noc sie nie sprawdzio.Mała i tak budziła się w nocy o swojej porze na mleczko,pozatym po kaszy puszczała głośne bąki,czyli kaszka była za ciężka na noc.

reklama
Atru chcesz podac ta kaszke tymkowi czy tylko pytasz tak o dziewczyn??? Bo ona jest na mleczku wiec radziilabym nie dawac...

Do góry