reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Klavell - ja tylko pytałam, czy próbowały. Ale właśnie zauważyłam, że ona jest na mleku więc dla nas - odpada:baffled:. Jak Kuba miał około roczku to kupowałam mu w Niemczech z Hippa albo Bebe-Vita słoiczki "Gute Nacht Breie" (czy jakoś tak, z pamięci piszę;-)) i nawet mu smakowały (jako jedyne kaszki, zresztą). No i skaza nie wychodziła,mimo że na mleku modyfikowanym są te słoiczki. Ach, taką miałam nadzieję, że Tymek nie będzie skazowcem, bo wybór kaszek i deserków bez mleka jest niezbyt ciekawy no i zawsze trzeba dodatkowo pamiętać o porcji Humany, żeby cokolwiek zrobić.

reklama
Ah te naszeskazowce...uwazac trzeba niestety...tez juz patrzylam o tych sloiczkach Gute Nacht i mleczku na noc no ale niestety wszystko zawira w sobie bialko krowie...

Julia juz prawie skonczyla 5 miesiac i intuicja podpowiada mi ze juz czas na wprowadzenie czegos wiecej niz mleczki, wiec zdecydowalam podac jej kleik ryzowy. Zjadla lyzke stolowa i chciala wiecej. W sumie zjadla az 2 lyzki kaszki ryzowej. W nocy puszczala straszne baki.:-) Przy 4 lyzce zalapala o co chodzi z lyzeczka:-)

kati to u nas tak samo było jak kaszke na noc podałam.Czułam się jak na poligonie:-D
atru,klavell mój Fabek tez miał skaze białkową i pił Nutramigen,ale ja mu podawałam obiadki ze słoiczków,które miały w sobie mleko i nic mu nie było.A skaza przeszła mu bardzo szybko,gdzieś po pierwszym roczku pił normalne mleczko i zjadł swój urodzinowy torcik z kremem:-)

Gabids - o, to fajnie, że Fabiankowi skaza przeszła tak szybko. Mój Kuba ma 2 i pół roku i jeszcze mu wysypuje policzki bo mimo skazy daję mu nabiał (z polecenia pediatry). W ramach leczenia pije mleko Bebilon Pepti rano i wieczorem i dostaje 10 kropli Zyrteku. A młodszy jest na Humanie SL, bo też wyszła skaza, chociaż Tymek właśnie uczulił się pijąc Bebilon Pepti. Ciekawa jestem, jak długo jego będzie trzymała skaza.

atruviell tak bardzo szybko skaza nam zeszła.Prowadziła nas wtedy bardzo fajna pani dermatolog i własnie ona zalecała tak jak Tobie pediatra żeby próbować podawac małe ilości mleka i pomogło.Tylko teraz wyszły na jaw inne alergie np,na sierść kotka i roztocza.Pozatym nie ma alergii pokarmowej.

hm, Gabdis ciekawe rzeczy piszesz, moze i ja cos podam Staskowi z mlekiem. Sa teraz takie sloiczki Hoppa z dodatkiem mleka, a sprobuje za miesiac-dwa...
Kaszke zdecydowalam sie podwac Staskowi lyczeczka, wymieszana razem z deserkiem owockowym, bo takiej tylko z mllekiem, to nie chce jesc. Ale zakupilAM smoczek NUKa do papki.

carioca ale mi to zaleciła lekarka a jak Stasio jest uczulony na mleczko to odradzam eksperymenty na własna reke.

reklama
ja kupilam ta kaszke, ale jeszcze jej nie podalam piotrusiowi. jakos bije sie z myslami, ze kaszka na noc jest zbyt ciezkostrawna.

Do góry