reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Naprawdę nie ma czego. Ja robię bardzo szybkie i proste dania. Dwa, trzy składniki.Podziwiam kochaniutka, podziwiam
Bardzo prosto: ugotowałam kukurydzę i i ziemniaki, zmiksowałam i gotowe:-) Jak już pisałam wyżej, robię mało skomplikowane obiadki. A Maciusiowi bardzo smakują.Majanderka jak robiłaś tą zupę z kukurydzą i ziemniakiem
Dziś jednak nie miał kaszy gryczanej. Rozmroziłam mu kurczaka z ryżem i cukinią.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Pytanie do dziewczyn, których dzieciaczki nie lubią kaszek: jakie kaszki podawałyście? Czy tylko ryżowe? Czy próbowałyście podać kaszkę wielozbożową? Dałam ją dziś Maciusiowi po raz pierwszy i muszę przyznać, że jest o wiele smaczniejsza od ryżowych. Spróbujcie, dziewczyny. Jak nie będą dzieci chciały to same zjecie;-)
no wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chleba
Jak smaruję chlebek masełkiem i na to szyneczka odkrawam skórki i resztę kroję w kosteczki i Igorek bierze taką kosteczkę z szyneczką i zjada czasami mu spadnie ale wtedy ładuje chlebek i sięga po szyneczkę która spadła na talerzyk, radzi sobie chłopak jakoś nic nie może się zmarnować a pomidorka też daję w małych kawałkach i on sobie tak podjada,
Jajko podaje gotowane i tylko żółtko do tego kanapka z avokado i zajada jak dziki. Dzięki Hrudzia za pomysł z Avokado mały bardzo polubił i ja zresztą też wcześniej nie jadłam.
Jak to sie podaje, jeszcze nigdy tego nie kupowałamJajko podaje gotowane i tylko żółtko do tego kanapka z avokado i zajada jak dziki. Dzięki Hrudzia za pomysł z Avokado mały bardzo polubił i ja zresztą też wcześniej nie jadłam.
Jak to sie podaje, jeszcze nigdy tego nie kupowałam
Igorkowi podaję czyste tzn rozgniecione widelcem bez dodatków rozsmarowuje na chlebek.
A jeżeli chodzi o mnie to robię pastę taką prostą rozgniecione avocado odrobina pieprzu soli i drobniutko pokrojona cebulka. Ale jest mnóstwo różnych przepisów (wystarczy wpisać w google ) avocado i zamierzam je wypróbować.
A i co ważne avocado należy skropić cytrynką bo szybko czarnieje
Wazne zeby kupowac juz dojrzale, miekkie. Kroisz na pol wokol pestki, wyjmujesz ja ( bez problemu) i smarujesz jak maslo bo jest miekkie. Avokado ma duzo NNKT czyli olei potrzebnych m.in. w obnizeniu cholesterolu i wlasciwej przemianie tluszczow w organizmie...i w ogole jest cudowne dla zachowania ladnej skory, cery.:-)Jak to sie podaje, jeszcze nigdy tego nie kupowałam
reklama
No u nas rewolucja żywieniowa się wydażyła po konsultacjach z naszym pediatrą. Nie dawało mi spokoju że Natalka nie chce mleka i się zamartwiałam i teraz jest tak o 8 dostaje kaszkę mleczno ryżową lub mleczno wielozbożową, ok 10:30 zjada 2 kromki z twarogiem albo jogurt z chlebkiem itp o 14 zjada 250g zupki później podjada owoce i około 17:30 deserek owocowy i poprawia biszkoptami. Po kąpieli ok 20 udaje nam się wcisnąć 240 mleka z kaszką i o 21 już śpi budzi się najwcześniej 7:30. Martwiłam się że tego mleka mało ale Pani doktor powiedziała że jak zadbamy o to żeby codziennie zjadła kubeczek joguru to w jej wieku już wystarczy. Niestety nadal problem z piciem kupiłam jej bidon z rurką ale jakoś jej nie podchodzi będziemy walczyć dalej bo nadal chce pić tylko łyżeczką.