reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Podziwiam kochaniutka, podziwiam
Naprawdę nie ma czego. Ja robię bardzo szybkie i proste dania. Dwa, trzy składniki.

Majanderka jak robiłaś tą zupę z kukurydzą i ziemniakiem
Bardzo prosto: ugotowałam kukurydzę i i ziemniaki, zmiksowałam i gotowe:-D:-) Jak już pisałam wyżej, robię mało skomplikowane obiadki. A Maciusiowi bardzo smakują.
Dziś jednak nie miał kaszy gryczanej. Rozmroziłam mu kurczaka z ryżem i cukinią.

Pytanie do dziewczyn, których dzieciaczki nie lubią kaszek: jakie kaszki podawałyście? Czy tylko ryżowe? Czy próbowałyście podać kaszkę wielozbożową? Dałam ją dziś Maciusiowi po raz pierwszy i muszę przyznać, że jest o wiele smaczniejsza od ryżowych. Spróbujcie, dziewczyny. Jak nie będą dzieci chciały to same zjecie:-D;-)

no wlasnie jak to robicie, przeciez ta szynka spada z chleba :baffled:

Jak smaruję chlebek masełkiem i na to szyneczka odkrawam skórki i resztę kroję w kosteczki i Igorek bierze taką kosteczkę z szyneczką i zjada czasami mu spadnie ale wtedy ładuje chlebek i sięga po szyneczkę która spadła na talerzyk, radzi sobie chłopak jakoś nic nie może się zmarnować a pomidorka też daję w małych kawałkach i on sobie tak podjada,
Jajko podaje gotowane i tylko żółtko do tego kanapka z avokado i zajada jak dziki. Dzięki Hrudzia za pomysł z Avokado mały bardzo polubił i ja zresztą też wcześniej nie jadłam:zawstydzona/y:.

Hruda - ja tez jestem ciekawa jak sie podaje avokado
Majandra - Stas tez bardzo lubi te kaszke wielozbozowa. No i jest z probiotykami, na temat ktorych gotowa jestem ukladac wiersze.

Ostatnia edycja:
Jak to sie podaje, jeszcze nigdy tego nie kupowałam

Igorkowi podaję czyste tzn rozgniecione widelcem bez dodatków rozsmarowuje na chlebek.
A jeżeli chodzi o mnie to robię pastę taką prostą rozgniecione avocado odrobina pieprzu soli i drobniutko pokrojona cebulka. Ale jest mnóstwo różnych przepisów (wystarczy wpisać w google ) avocado i zamierzam je wypróbować.
A i co ważne avocado należy skropić cytrynką bo szybko czarnieje

Jak to sie podaje, jeszcze nigdy tego nie kupowałam
Wazne zeby kupowac juz dojrzale, miekkie. Kroisz na pol wokol pestki, wyjmujesz ja ( bez problemu) i smarujesz jak maslo bo jest miekkie. Avokado ma duzo NNKT czyli olei potrzebnych m.in. w obnizeniu cholesterolu i wlasciwej przemianie tluszczow w organizmie...i w ogole jest cudowne dla zachowania ladnej skory, cery.:-)

reklama
No u nas rewolucja żywieniowa się wydażyła po konsultacjach z naszym pediatrą. Nie dawało mi spokoju że Natalka nie chce mleka i się zamartwiałam i teraz jest tak o 8 dostaje kaszkę mleczno ryżową lub mleczno wielozbożową, ok 10:30 zjada 2 kromki z twarogiem albo jogurt z chlebkiem itp o 14 zjada 250g zupki później podjada owoce i około 17:30 deserek owocowy i poprawia biszkoptami. Po kąpieli ok 20 udaje nam się wcisnąć 240 mleka z kaszką i o 21 już śpi budzi się najwcześniej 7:30. Martwiłam się że tego mleka mało ale Pani doktor powiedziała że jak zadbamy o to żeby codziennie zjadła kubeczek joguru to w jej wieku już wystarczy. Niestety nadal problem z piciem kupiłam jej bidon z rurką ale jakoś jej nie podchodzi będziemy walczyć dalej bo nadal chce pić tylko łyżeczką.

Do góry