Kochana...kopsnij raz jeszcze ten przepis bo ja szperam i szperam na "Sałatkach" i nie moge znalezc:-zawstydzona/y:Gdybyście chciały przepis na dobry pasztet to podawałam na "Sałatkach.." Robiłam go Mateuszowi tylko trochę zmieniłam, zamiast boczku dałam chydą karkówkę (można inne chude, myślę,że równiez drobiowe), nic nie smażyłam tylko wszystko razem ugotowałam.
reklama
Muszę się pochwalić że wczoraj na śniadanko zrobiłam małej wreszcie odmianę od kaszy udusiłam pomirorka dodałam trochę masełka i na to wbiłoam żółtko do tego kromka z masełkiem jadła aż jej się uszy trzęsłya dziś niestety znowu kasza bo ja w pracy a babcia same nie eksperymentuje z małą jutro robimy owsiankę z morelami o której wcześniej któraś z Was pisała. Zobaczymy mam nadzieję że będzie smakowała.
Ooo to jak moj lakomczuszek - jogurt tak ale twarozek nie i koniec. Probowalam i grani, i drobno zmielony, i z bardzo slodkim dzemem - nie i juz. To na razie jedyna potrawa przy ktorej jedzeniu robi usteczka w ciup i nie ma szans.ja sie wczoraj narobilam twarozku na snaidanko i co, zjadlam sama!! julitka wcina kwasne owoce, ale kwasnych potraw nie lubi. slodzicie twarozek na jogurcie naturalnym? nawet jak pozniej poslodzilam, to i tak nie chciala.
izabela352
Fanka BB :)
a moj piotrus je juz od dwoch miesiecy
A mój nie może twarożku ani masełka nic co ma mleko:-( więc nie wiem czy by mu smakowało .
Hruda miałam avokado zamiast masełka dla małego jak radziłaś i smakowało mu. Tylko avokado szybko się starzeje .
A tak w ogóle ostatnio zrobiłam małemu gotowaną rybkę i mu smakowało, no i barszczyk no powiedzmy że barszczyk raczej zupa z burakiem ale też wcinał, no i rosołek od nas z talerza czasami też podjada a i mięsko z sosem u babci ostatnio zjadł ale mu smakowało. A tak o tym pisze bo ja bardzo rzadko sama gotuję małemu u nas głównie słoiczki idą ale juz się poprawiam i korzystam z waszych przepisów teraz będę musiała zrobić to "leczo" z cukiną jak radziła Hruda bo brzmiało dobrze.
Hruda miałam avokado zamiast masełka dla małego jak radziłaś i smakowało mu. Tylko avokado szybko się starzeje .
A tak w ogóle ostatnio zrobiłam małemu gotowaną rybkę i mu smakowało, no i barszczyk no powiedzmy że barszczyk raczej zupa z burakiem ale też wcinał, no i rosołek od nas z talerza czasami też podjada a i mięsko z sosem u babci ostatnio zjadł ale mu smakowało. A tak o tym pisze bo ja bardzo rzadko sama gotuję małemu u nas głównie słoiczki idą ale juz się poprawiam i korzystam z waszych przepisów teraz będę musiała zrobić to "leczo" z cukiną jak radziła Hruda bo brzmiało dobrze.
gabids
styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07
Tak czytam ten watek i dochodze do wniosku ze chyba my jemy juz doslownie wszystko.Nie gotuje dla malej oddzielnych obiadow je to co my tylko wczesniej odkladam jej porcje mniej przyprawiona.Jadla juz wiele przypraw i ziol za wyjatkiem chilli( no moze raz cos dalam do sprobnia z chilli)Staram sie nie solic dla malej.
donkat
Fanka BB :)
Tak czytam ten watek i dochodze do wniosku ze chyba my jemy juz doslownie wszystko.Nie gotuje dla malej oddzielnych obiadow je to co my tylko wczesniej odkladam jej porcje mniej przyprawiona.Jadla juz wiele przypraw i ziol za wyjatkiem chilli( no moze raz cos dalam do sprobnia z chilli)Staram sie nie solic dla malej.
tak jak u nas. czasem mnie naleci, zeby jej cos specjalnie ugotowac. albo gotuje dla nas obu to, czego maz nie lubi, aon je co innego.
A mój nie może twarożku ani masełka nic co ma mleko:-( więc nie wiem czy by mu smakowało .
polecam leczo-bigosik, zrobilam i nawet ja zjadlam, bo takie dobre bylo! julitce tez smakowalo
reklama
Ja tez przyprawiam, bo musi miec cos chlopak z zycia przeciez: :-)papryka slodka, pieprz bialy, bazylia, tymianek, oregano, lisc laurowy, ziele angielskie, majeranek, mieta, cynamon etc...tylko nie dodaje wegety, soli i na razie daruje sobie/mu imbir i chili.Tak czytam ten watek i dochodze do wniosku ze chyba my jemy juz doslownie wszystko.Nie gotuje dla malej oddzielnych obiadow je to co my tylko wczesniej odkladam jej porcje mniej przyprawiona.Jadla juz wiele przypraw i ziol za wyjatkiem chilli( no moze raz cos dalam do sprobnia z chilli)Staram sie nie solic dla malej.