reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Trochę się martwię bo Mateuszek niechce dziś za bardzo jeść i pić:no::no::no: rano gdzieś ok. 6 wpil 150ml mleczka a zawsze wypijal 240ml a potem tzn.tak ok. 9 zjadl troszkę banana zmiksowanego z nektarynką i do tej pory nic próbowalam mu dać mleczko ale zaciska usta i odwraca glówke, chlebkiem plul picicie też nie za bardzo no może wypil jakieś 100ml herbatki i nic po za tym:crazy::-(
wogóle jakiś taki dziwny dzisiaj jest:-(

reklama
Moniu może ze względu na upał???? Ja np jak jest gorąco nie mam w ogóle ochoty na jedzenie, z dziecmi jest tak samo :)

U nas dziś nie bylo za bardzo upalu ja bardziej podejrzewam ząbki bo oby dwie 1 górne mu się przebijają no i jemu dziś pierwszy raz zdarzylo się odmówić jedzenia bo zawsze na widok butelki plakal że on chce jeść lub pić a dziś odwracal glówkę i byl caly na nie:no:

Moniu może ze względu na upał???? Ja np jak jest gorąco nie mam w ogóle ochoty na jedzenie, z dziecmi jest tak samo :)

wydaje mi sie, ze gdyby bylo to z powodu upalu, to by przynajmniej pil,a ztego co Monia pisze, to pic tez nie chcial. julitka w upaly nie je duzo, ale pije jak smok!

dziewczyny ja już nie mam siły ani nerwów do mojego niejadka- dość, ze jak coś zje to fakt taki graniczy z cudem to na dokładkę od paru dni co by mały nie dostał do buzi jest bleeeeee-chodzi mi o coś co trzeba choć odrobinę przegryźć- ziemniak gotowany- bleeeeee, banan, bleee, truskawka, malina, marchewka, jabłko i wszystko inne co nie jest papka totalną :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to moze po prostu poczekaj... ja tez dluugo jadlam papki, a teraz? mniam, taki ze mnie smakosz!!! ;-):tak:

ja jeszcze nie dawałam, porostu na to nie wpadłam:-D:confused: A Damianek ile ma ząbków, bo Adaś 2 i chyba by sobie nie poradził
piotrus juz od dawna dostaje paluszki. nawet kiedy mil tylko 2 zabki jakos sobie z nimi radzil :tak:

a Mateuszek chyba obrazil się na mleko:szok: dziś rano zrobilam mu 200ml mleka a on wypil tylko 40ml :szok:i więcej już niechcial a marudzil bo byl glodny więc musialam mu dać co innego:tak:

Mam pytanie: Czy dajecie swoim dzieciom 5 takich samych ilościowo posiłków czy może wg schematu 3 główne i 2 przekąski? I czy są między posiłkami równe odstępy czasowe?

reklama
majandra u nas wyglada to tak
6rano 180ml mleka
9 rano 150ml mleka plus kaszka
12 obiadek 200ml
15 deser 130ml
18 180 mleka - czasem kaszka
mala niewiele podjada miedzy posilkami tzn 5 chrupek dziennie i to wszystko...
kazdy dzien wyglada praktycznie tak sam;-)
aha piszac 180ml mleka mam na mysli 180wody plus 6 miarek mleka...

Do góry