reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Kaszanki na pewno bym nie dało bo to jest z krwią... salcesonu i pasztetu też Zuzi nie daje bo przecież do tych wyrobów używa się najgorszych rodzajów mięs (odpadków) a ja mojemu dziecku staram się dawać to co najlepsze i najzdrowsze. Za to nie wiem dlaczego nie dawać rosołu nawet w tych poradnikach żywieniowych jest napisane że wywary mięsne można dawać od 7 miesiąca ja najczęściej gotuje rosół z królika (nie dodaje soli)
Jak robicie ten kisiel?

reklama
mleko z bulka? Chodzi Wam o to, zeby zagotowac mleko i wsadzic ta bulke, zeby zmiekla?I taka podac?Powiedzcie, bo wydaje sie ciekawe i smaczne :-)

Etka ja bułke z mlekiem już też Kubie dałam i kasze manną na zwykłym mleku :tak: skoro moje dziecko rozwija się prawidłowo i to nawet nadmiernie szybko, brzybiera na wadze, ma apetyt, kupki są idealne nie ma problemu, skóra bez zaczerwień i bez krotek. Nie ma alergii to czego mam się bać???

Rosołek je już dobry miesiąc i z tego co widzę to jego ukochana zupka :tak: je również ziemniaczki z gulaszem, kopytka, dziś jemy knedle z truskawkami własnej roboty (truskawki mrożone)

Luandzia dostałaś może w dniu wypisu zestaw prezentów dla dzidziusia??? Tak są poradniki żywieniowe i kilka fajnych przepisów. Ja przepis na kisiel wziełam właśnie z tego poradnika :tak:

Ja miałam dziecko przy łóżku, ale w tym wózko-łóżeczku, wiecie jaki . Za żadne skarby nie można było je wziąc do siebie. Tylko cyc i położyc, ale byłam wqrwiona.

Majandra Mam w planie już nigdy więcej nie wracac na porodówkę, chyba, że Bozia zechce inaczej:tak:;-);-)

Larcia Normalnie robię mleko dla Adasia ( Bebiko) w zalewam nim bułkę ( w kubeczku, albo miseczce) i jak się namoczy i zmięknie daję małemu, dla niego pychotka i czasami dodaję kawałki owocków:tak:

reklama
Do góry