reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Asiu tak taki zwykły rosołek :-) wcześniej jadał swoją małą miseczkę, ale wczoraj po zjedzeniu jej płakał to dostał dokładke i zjadł wszystko na co wyszedl pełen po brzegi głeboki talerz. Makaron nitki mu kroje nożem na mniejsze części, aby sobie z nim poradził :tak: je aż mu się uszka trzęsą.

A przepis na owsianke podawała kiedyś Małgosia :-) Hruda ją robiła to pisała, że pychotka!!!

Tzn. jak?? Zagotować mleko (ale mleka się nie gotuje:baffled:) i wrzucić płatki owsiane i gotować aż zmiękną? Tzn. napęcznieją?
Ja robie na wodzie, z odrobina maselka ale nie zawsze. Koniecznie z cynamonem:-). Gotuje az zpecznije tak na b.gesto( stoje na garnkiem bo nie raz juz przypalilam:baffled:) zeby gdy troche ostygnie po dodaniu mleka modyfik. nie zrobila sie zupa.

Tak, woda/mleko ma sie zagotowac i wtedy wrzucic owsianke i podgotowac az zmieknie. Wtedy dorzucam maselka (i podobnie jak hruda- owoce, albo jakis sos owocowy) i zostawiam w miseczce pare minutek az napecznieje na maxa. uwielbiam owsianke :-)

Mój Krzyś ostatnio zjada na śniadania i kolacje całą kromkę chleba z masłem z jakąś szyneczką lub polędwicą i jeszcze do tego obowiązkowo ogórek kiszony :-p
On wogóle nie lubi słodkiego jedzenia, chleb z dżemem jest bleee...

Moja corcia je na sniadanie to, co ja i obowiazkowo z tego samego talerza!!!Bo inaczej jest wrzask i ryk! Wiec jada albo owsianke albo platki albo kaszke manne albo kanapke :-)

My śniadanko mamy leniwe,czyli cycek. Dzisiaj,a w sumie to już wczoraj przeszedł sam siebie jadł tak :
20 cycek
21 180ml mleka+2 miarki kaszki
1.30 cycek
6.30 cycek
10 180ml mleka+ 2 miarki kaszki
później tradycyjnie
15 obiad słoiczek po keczupie+100ml soku
17.30 owsianka na wodzie po której zasnął przed 18 i nadal śpi

Kuba też ostatnio ostatni posiłek je miedzy 17 a 19 i po kąpieli i zabawie idzie spać. Prześpi do rana na tym, ale o 4-5 muszę mu dać mleko bo się wierci.

Wczoraj dałam Krzysiowi botwinkę i baaaaardzo mu smakowała :tak: najadł się do oporu:-),a dzisiaj wszystko żle i nic poza cycem:sorry2:

reklama
Maciuś wczoraj po raz pierszy dostał truskawki pod postacią herbatki, a dziś pod postacią kaszki. Alergii chyba na nie nie ma.:-) Na świeże truskawki poczekamy do lata.

Do góry