reklama
Asiu tak taki zwykły rosołek :-) wcześniej jadał swoją małą miseczkę, ale wczoraj po zjedzeniu jej płakał to dostał dokładke i zjadł wszystko na co wyszedl pełen po brzegi głeboki talerz. Makaron nitki mu kroje nożem na mniejsze części, aby sobie z nim poradził je aż mu się uszka trzęsą.
A przepis na owsianke podawała kiedyś Małgosia :-) Hruda ją robiła to pisała, że pychotka!!!
A przepis na owsianke podawała kiedyś Małgosia :-) Hruda ją robiła to pisała, że pychotka!!!
Ja robie na wodzie, z odrobina maselka ale nie zawsze. Koniecznie z cynamonem:-). Gotuje az zpecznije tak na b.gesto( stoje na garnkiem bo nie raz juz przypalilam) zeby gdy troche ostygnie po dodaniu mleka modyfik. nie zrobila sie zupa.Tzn. jak?? Zagotować mleko (ale mleka się nie gotuje) i wrzucić płatki owsiane i gotować aż zmiękną? Tzn. napęcznieją?
Tak, woda/mleko ma sie zagotowac i wtedy wrzucic owsianke i podgotowac az zmieknie. Wtedy dorzucam maselka (i podobnie jak hruda- owoce, albo jakis sos owocowy) i zostawiam w miseczce pare minutek az napecznieje na maxa. uwielbiam owsianke :-)
Mój Krzyś ostatnio zjada na śniadania i kolacje całą kromkę chleba z masłem z jakąś szyneczką lub polędwicą i jeszcze do tego obowiązkowo ogórek kiszony
On wogóle nie lubi słodkiego jedzenia, chleb z dżemem jest bleee...
On wogóle nie lubi słodkiego jedzenia, chleb z dżemem jest bleee...
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
My śniadanko mamy leniwe,czyli cycek. Dzisiaj,a w sumie to już wczoraj przeszedł sam siebie jadł tak :
20 cycek
21 180ml mleka+2 miarki kaszki
1.30 cycek
6.30 cycek
10 180ml mleka+ 2 miarki kaszki
później tradycyjnie
15 obiad słoiczek po keczupie+100ml soku
17.30 owsianka na wodzie po której zasnął przed 18 i nadal śpi
20 cycek
21 180ml mleka+2 miarki kaszki
1.30 cycek
6.30 cycek
10 180ml mleka+ 2 miarki kaszki
później tradycyjnie
15 obiad słoiczek po keczupie+100ml soku
17.30 owsianka na wodzie po której zasnął przed 18 i nadal śpi
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Maciuś wczoraj po raz pierszy dostał truskawki pod postacią herbatki, a dziś pod postacią kaszki. Alergii chyba na nie nie ma.:-) Na świeże truskawki poczekamy do lata.