reklama
Asiu tak taki zwykły rosołek :-) wcześniej jadał swoją małą miseczkę, ale wczoraj po zjedzeniu jej płakał to dostał dokładke i zjadł wszystko na co wyszedl pełen po brzegi głeboki talerz. Makaron nitki mu kroje nożem na mniejsze części, aby sobie z nim poradził
je aż mu się uszka trzęsą.
A przepis na owsianke podawała kiedyś Małgosia :-) Hruda ją robiła to pisała, że pychotka!!!

A przepis na owsianke podawała kiedyś Małgosia :-) Hruda ją robiła to pisała, że pychotka!!!
Ja robie na wodzie, z odrobina maselka ale nie zawsze. Koniecznie z cynamonem:-). Gotuje az zpecznije tak na b.gesto( stoje na garnkiem bo nie raz juz przypalilamTzn. jak?? Zagotować mleko (ale mleka się nie gotuje) i wrzucić płatki owsiane i gotować aż zmiękną? Tzn. napęcznieją?

Tak, woda/mleko ma sie zagotowac i wtedy wrzucic owsianke i podgotowac az zmieknie. Wtedy dorzucam maselka (i podobnie jak hruda- owoce, albo jakis sos owocowy) i zostawiam w miseczce pare minutek az napecznieje na maxa. uwielbiam owsianke :-)
Mój Krzyś ostatnio zjada na śniadania i kolacje całą kromkę chleba z masłem z jakąś szyneczką lub polędwicą i jeszcze do tego obowiązkowo ogórek kiszony 
On wogóle nie lubi słodkiego jedzenia, chleb z dżemem jest bleee...

On wogóle nie lubi słodkiego jedzenia, chleb z dżemem jest bleee...
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
My śniadanko mamy leniwe,czyli cycek. Dzisiaj,a w sumie to już wczoraj przeszedł sam siebie jadł tak :
20 cycek
21 180ml mleka+2 miarki kaszki
1.30 cycek
6.30 cycek
10 180ml mleka+ 2 miarki kaszki
później tradycyjnie
15 obiad słoiczek po keczupie+100ml soku
17.30 owsianka na wodzie po której zasnął przed 18 i nadal śpi
20 cycek
21 180ml mleka+2 miarki kaszki
1.30 cycek
6.30 cycek
10 180ml mleka+ 2 miarki kaszki
później tradycyjnie
15 obiad słoiczek po keczupie+100ml soku
17.30 owsianka na wodzie po której zasnął przed 18 i nadal śpi
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Maciuś wczoraj po raz pierszy dostał truskawki pod postacią herbatki, a dziś pod postacią kaszki. Alergii chyba na nie nie ma.:-) Na świeże truskawki poczekamy do lata.