reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

Żurek śląski to robię bez śmietany a ziemniaki gotuję osobno, a zalewajkę robię ze śmietaną i ziemniaki mam wkrojone do środka

reklama
Na zalewajke to ziemniaczki gotuje osobno i jak już są mieciutkie to dodaje do zupki :-) niektórzy żurek dodaja na samym końcu a ja gotuje wszystko razem mniam!!!

a u nas niestety Olo ma podejrzenie celiakii i mamy okrojone produkty...

chociaz moj tata nakarmil go dzis spaghetii. Spal po nim 3 godziny:p
zobaczymy jutro kupy jakie beda... bo aktualnie robi okolo 4 na dzien...zalamka

i jeszcze tak dodam ze olo w ogole malo je, nie przybiera na wadze... jak czegos nie chce to wypluwa.. i nie ma gadania.. juz nie wiem co robic..

i jeszcze tak dodam ze olo w ogole malo je, nie przybiera na wadze... jak czegos nie chce to wypluwa.. i nie ma gadania.. juz nie wiem co robic..
Krzysio jak czegoś nie chce też tak robi i żadna siła go do tego nie przekona:-(
Też uważam, że je za mało, ale co mogę zrobic poza wiecznym próbowaniem... może za którymś razem się zkusi:sorry2:
Próbuje go nakłonić do mleka z butelki, ale żadnego niechce próbowałm nan, bebiko i wszystko blee nawet w nocy odrazu się przebudzi i spluwa.
Ja mu zostawiam flipsy w miseczce i to sam co jakiś czas podjada z chęcią :tak:

Dziewczyny mój synek zadziwia mnie z dnia na dzień dziś wtrabił pełen głeboki talerz rosołku z makaronem (taki głeboki jak dla dorosłego):szok:

klavell mowisz o zwyklej owsiance? Jak gotuje Amandzie to gotuje je w mleku i wodzie(pol na pol), jesli ma jakiekolwiek uczulenia, to ugotuj w samej wodzie. Tzn zagotuj wode i wtedy wrzuc owsianke i podgotuj z 5 minutek. Ja dodaje troszke maselka do smaku.

klavell mowisz o zwyklej owsiance? Jak gotuje Amandzie to gotuje je w mleku i wodzie(pol na pol), jesli ma jakiekolwiek uczulenia, to ugotuj w samej wodzie. Tzn zagotuj wode i wtedy wrzuc owsianke i podgotuj z 5 minutek. Ja dodaje troszke maselka do smaku.
mozesz jeszcze dodac suszone lub surowe owoce np morele, jablka, banany.
Czasem dla odmiany gotuje pol na pol z kaszka kukurydziana.

reklama
Do góry