reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ODSTAWMY RAZEM NASZE MALUSZKI - wszystko o konczeniu karmienia piersią

witam!
Mam problem. Mam synka, który ma 15 m-cy.Od 6 m-ca jego życia probowałam bez ustanku dawac mu produkty inne niz pierś.Bez skutecznie.Zanosił się, płakał, wogóle straszne to było.Troszkę nam mały chorował ostatnio, musiałam iśc do szpitala. Okazało się, że ma anemię, miał zapalenie płuc, biegunkę-rota złapalismy w szpitalu.Więć nie planowałam go odstawic, bo był w kiepskim stanie. Ale teraz ładnie przybiera na wadze, je posiłki takie jak my. Powoli chwycił sie butelki wdzień, pije w niej herbatkę( na raz ok. 40 ml).Praktycznie wszystko je.:tak:
W nocy niestey nadal go karmię, różnie 3-4 razy, i gdy usypiam w dzień 2 razy.2-3 razy w dzien dodatkowo sam się domaga piersi.
Nie umiem sobie z tym poradzić, Wiem, ze to jest także i mój problem.Uwielbiam karmic piersią, i czuję, że wtedy daje synkowi całą swą miłość:-).Ale także zdaję sobie sprawę, żę juz najwyższy czas odstawic go od piersi, bo będzie trudniej.
Mam córkę starszą , którą karmiłam 11 m-cy i bez problemu odstawiłam ją. Ale z małym nie umiem sobie poradzić.
Proszę, pomóżcie!!!!

reklama
Hej!
Ja tez uwielbiałam karmić swoje maleństwo cycuszkiem i teraz mi tego brakuje:-(
Ale wiem że dobrze zrobiłam odstawiając Wiki już teraz bo potem było by trudniej.
Hancysko musisz przede wszystkim twardo sobie postanowić że kończysz z karmieniem i tego się trzymać:tak: bo bez twojej silnej woli nic z tego nie będzie. I musisz powoli odstwiać po jednym karmieniu wtedy dziecko lepiej to przechodzić. Dobrze żeby w nocy gdy maleństwo budzi się na cyca wstawał do niego tata i próbował podać np butelkę. Ne obędzie się pewnie bez płaczu i krzyku, ale trudno.
Życzę powodzenia i wytrwałości

ja tez mam problem - mały nie lubi mleka z butelki - tylko cyca, herbatkę normalnie pija
i jak to zrobić, zeby go oduczyć od cyca a i zarazem pił mleczko z butelki :-p

gosiek289 - mam identyczny problem...nie wiem co mam robic...w cycusiu prawie juz nic nie ma, no moze 3 lyki mleka w kazdym...ale bez cyca sie nie obedzie,radzicie, zeby wstawal tatus do dziecka, a moj mezus w takich rozjazdach jest zawsze, ze nie da sie tego zastosowac...no i co ja mam zrobic?

gwiazdeczka - to mój maż ma tak twardy sen że szok - jak go budze do pracy to trwa z 10 min - i jak bym miała tak klika razy w nocy go budzić - to juz wolę sama nakarmić Mirka

a więc metoda na męża też u mnie odpada
sama nie wiem jak go oduczyć
znowu na siłe ( tzn. przetrzymać płacz Mirka) - tez tak nie potrafię

Moją córcie odstawiłam od piersi jak skończyła rok.Zmniejszałam jej ilośc posiłków dziennych(cycusiowych)najpierw do 2(rano i wieczorem),potem jednego rano.Wieczorem dawałam jej kaszke Nestle"Smaczny sen" (czy jakos tak).Bardzo jej smakowała,ale niestety musiałam odstawić,bo pojawiła sie alergia na mleko.Teraz je kaszki ryżowe na Bebiku sojowym rano i wieczorem.Noce przesypia całe,czasem jak sie budziła,dawałam jej herbatke.Przy tym wszystkim mała wtulała sie we mnie i trzymała rączke na cycusiu:-)Życzę powodzenia,sił i cierpliwości;-)

moj synus do zasniecia potrzebuje cyca, inaczej nie zasnie...w nocy jak sie obudzi, to tez butelki nie chce...kolezanki namawiaja mnie, zeby cyce posmarowac czyms, zeby malego "odstraszyc" jak wy myslicie? ja tez nie wytrzymam placzu malego...

reklama
ja tez przyłączam sie do mamus, które odstawiaja swoje maleństwa...
dzis idziemy po mleko modyfikowane...
mam pytanie do Was kobietki: swoje mleczko zastepujecie jakimis obiadkami, deserkami czy raczej mieszacie z modyfikowanym?
bo nie mam zielonego pojecia...

Do góry