reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawiamy od cycusia

Ja karmię Mikołajka 2 góra 3 razy. Na noc cyc, pierwsze obudzenie cyc i rano cyc, ale często wychodzą dwa karmienia a czasami tylko jedno. Wydaje mi się, że mam już malutko mleka i dlatego budzi się w okolicach 22-00, żeby się "doprawić".

Ania, ja daję w nocy wodę, ale biorę Mikołajka do naszego łóżka i jak kończy, to przytula sie do mnie, a ja go odnoszę (nie zawsze:zawstydzona/y:). Jest jednak mały problem - w nocy tak łapczywie pije, że 9-10 przypadków krztusi się:baffled:

reklama
Ja daje juz od 3 miesiaca butelke zawsze kladac mala na boku...butelka lezy sobie otulona pielusza,tak ja ukladam zeby byla pochylona i mala ciagnie az wszystko wypije...Zrobilo sie przez to troche leniwa bo jak dam do reki w dzien jej butle to raczej bawi sie cycem czy ustnikiem zamiast pic...jeszcze nie nauczyla sie ze trzeba przechylic butelke zeby cos lecialo...:baffled:

Ja jakoś się boję dawać pić na leżąco - Marcinek pije bardzo łapczywie z niekapka i z pewnością by się zakrztusił. Zazwyczaj biorę go na ręce (normalnie, w pozycji pionowej), daję pić, chwilkę przytrzymuję, bo najczęściej mu się musi odbić i odkładam do łóżeczka.

a u nas Mati nie daje sie odstawic, ja tez do roku chcialbym skonczyc
Mati je po wieczornej kaszki z cyca, w nocy i czasem rano...
Najgorzej jest w nocy bo nie chce pic wdy, zaraz jest awantura i wyrzyca mi z reki butelke.

dziewczyny jak dajecie w nocy wode, na lezaca w lozeczku czy wyjmujecie maluchy z lozeczka i tak jak dawalyscie cyca u Was w lozku????
dzisiaj to chyba z 4 razy cyc jak nie wiecej bo nie pamietam nawet...
Ania ja jak daje pić w łóżeczku to zazwyczaj jak leży, a cyca - ja leze na boku, Karol przy mnie z buzią na wysokości piersi i...spimy :) tzn on je przez sen, nawet oczu nie otwiera, a ja śpię, dziś np się obudził w nocy na papu ale mąz mi go tak odruchowo podał a ja odruchowo nakarmiałm że rano nawet nie pamiętałam...z tym że po takim karmieniu już zazwyczaj zostaje z nami, chyba że się obudzę i kopne małża to go odkłada :) (bo śpi z brzegu od strony łóżeczka i to jego "rola"

dziewczyny a tak sie zastanawiam, jak karmicie 1 raz dziennie to jak? jeden dzien z 1 cyca a na drugi dzien z drugiego?:confused::dry:

Baśka
Kasia
Kakaw
Fusik
Mamoot
Sylwia
Heatherek
Irmaa
Stokrotka

Mi wsumie nie zalerzy na odstawieniu całkowitym co na tym żeby Zosi podstawowym posiłkiem nie był cycek . Zosia jest anty butelkowym dzieckiem ani razu nie zjadła z butli (!!!) o smoku też nie ma mowy . Dlatego prawie cały czas latam z cycem na wirzchu bo głównie słuzy on jako smoczek . Nie wiem jak to zrobić żeby Zosia zaczeła jeść stałe posiłki a cycuś żeby był tylko dodatkiem. Każda próba kończy się ogromną histeria i wygraną Zosi czyli wtuleniem w cycka :-(

reklama
Stokrotki u nas tez tak było ale, dzienne karmienia skonczyly się bezbolesnie jak poszłam do pracy, teraz karmię tylko w nocy i jest ok no chyba ze jest jakas wyjatkowa histeria to wtedy cyc jest najlepszy:-D tez nie zalezy mi jeszcze na całkowitym odstawieniu z własnego lenistwa nie chce mi się poprostu wstawac w nocy i robić kaszki tym bardziej ze butla jest beeeeeee a smoczka to nawet nie próbowalam dawac nigdy go nie mial w ustach. A raczej nie wyobrazam sobie karmienia w nocy łyzeczka:-) , chociaz ostatnio tfu tfu przesypia mi noce:-)

Do góry