Wczoraj przy wieczornym karmieniu (karmię już tylko raz) Miki mnie ugryzł po raz drugi w życiu. Tak krzyknęłam, że się chłopak popłakał i potem już za nic nie chciał cycka wziąć do buzi Ale myślę, że był po prostu najedzony, bo wcześniej wciągnął znaczną ilość budyniu waniliowego - ale mu smakowało W nocy obudził się raz o 3, napił się wody i poszedł spać (nie mógł zasnąć, bo jedynka-łopata się wyrzyna) i spałdo rana. Ciekawe jak będzie dziś z karmieniem - czy to był jednorazowy przypadek, czy mój synek zaczyna mówić "nie" maminemu mleczku.
reklama
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Kasia, prawdziwy mężczyzna sam wie, kiedy skończyć ;-) :-) Może dorósł już do takiej decyzji, żeby odkleić się od mamy
Asia, chyba tak, bo dzis tylko ciamknał i skonczył. Położyłam go do łóżeczka, ale cos nie mógł zasnąć, więc szybciutko zrobiłam mu na spróbę mleko modyfikowane z próbki - Bebiko 2.
Wiem, że o tym było, ale czy mogłybyście mi przypomniec jakimi mleczkami karmicie - jakie dzieciaczki lubią i ile razy dajecie takie mleko - myślałam, żeby tylko na noc...
Wiem, że o tym było, ale czy mogłybyście mi przypomniec jakimi mleczkami karmicie - jakie dzieciaczki lubią i ile razy dajecie takie mleko - myślałam, żeby tylko na noc...
Kasiu u nas też tylko raz - ale rano, pierwszy dzień to lezał długo a teraz co dzień to krócej... (chyba z 5 dni odkąd mamy jedno karmienie)
Karol mleka nie chce w ogóle modyfikowanego, więc robię mu kaszkę i daję łyżeczką bo kaszki rzadkiej z butli też nie chce...taki dorosły że tylko łyżeczką chce Po tym oczywiście fajnie i spokojnie pasibrzuch śpi całą noc
Daję Enfamil - co prawda na razie pierwszą puszę kończymy ale chyba przy nim pozostanę. Wcześniej do budyniu albo kaszki bezmlecznej dawałam bebiko
A jak wasze samopoczucie przy końcówce karmienia? Bo mi trochę smutno ale zdaję sobie sprawę z tego ze taka kolej rzeczy i tak być musi...
no a z bardziej przyziemnych spraw - cycki kurna takie nie teges...zaczynam znów się mieścić w staniki sprzed ciąży - jeszcze trochę przyciasne ale już prawie nie wszystkie co prawda ale przypuszczam że wrócę do dawnego rozmiaru - oby nie były mniejsze niż przed no i zeby się ujędrniły trochę - ale mam nadzieję po tym co Pati mówiła że będzie lepiej
Karol mleka nie chce w ogóle modyfikowanego, więc robię mu kaszkę i daję łyżeczką bo kaszki rzadkiej z butli też nie chce...taki dorosły że tylko łyżeczką chce Po tym oczywiście fajnie i spokojnie pasibrzuch śpi całą noc
Daję Enfamil - co prawda na razie pierwszą puszę kończymy ale chyba przy nim pozostanę. Wcześniej do budyniu albo kaszki bezmlecznej dawałam bebiko
A jak wasze samopoczucie przy końcówce karmienia? Bo mi trochę smutno ale zdaję sobie sprawę z tego ze taka kolej rzeczy i tak być musi...
no a z bardziej przyziemnych spraw - cycki kurna takie nie teges...zaczynam znów się mieścić w staniki sprzed ciąży - jeszcze trochę przyciasne ale już prawie nie wszystkie co prawda ale przypuszczam że wrócę do dawnego rozmiaru - oby nie były mniejsze niż przed no i zeby się ujędrniły trochę - ale mam nadzieję po tym co Pati mówiła że będzie lepiej
Basia, mi też jest troszke smutno, ale z drugiej strony cieszę sie, że tak fajnie stopniowo to sie odbywa. Moja znajoma chce odstawić a mały nie chce i stresuja się obydwoje Miki dzis łyknął tego modyfikowanego, ale naprawdę niewiele. Jutro podam cycka, ale będę miała przygotowane modyfikowane - zobaczymy co wybierze. Aha, Miki pije z niekapka.
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Baśka, ja nie karmię od jakichś 3 tygodni i już chyba po tygodniu mieściłam się w biustonosze sprzed ciąży... niestety miseczka B :-( Ale nie jest źle - trochę ćwiczeń na mięśnie klatki piersiowej i już nie są tak bardzo klapnięte Będzie dobrze :-)
no a ja od środy już odstawiłam Danielka od cyca całkowicie.. wyszło to tak jakoś. W nocy ostatnio budził sie czesto ( idzie ząb ) ale cycka nie chciał tylko sobie go ciamciał... i powolnie mi laktacja zanikała i od jakiegoś 1,5 tygodnia miał cycka w buzi ale nie jadł. Zaczełam się bac że może się przyzwyczaić do takiej sytuacji i nie prześpię żadnej nocy jak czegoś z tym nie zrobię .. i zapadła decyzja
Najbardziej bałam się karmienia po kąpieli bo to było takie tulenie się i zasypiała... ale dałam bu butlę trochę otem jeszcze pogadał w łożeczku i poszedł spać .. i w nocy tylko raz się obudził .. też dałam mu butlę i wreszcie nie budziłam się co godzinę ..
i tak jest już kilku dni.. cycki wogóle mnie nie bolą wszystko wyszło tak naturalnie ( tylko cholery się nie chcą zmniejszyć nadal ma G/F - przed ciążą duże D)
Najbardziej bałam się karmienia po kąpieli bo to było takie tulenie się i zasypiała... ale dałam bu butlę trochę otem jeszcze pogadał w łożeczku i poszedł spać .. i w nocy tylko raz się obudził .. też dałam mu butlę i wreszcie nie budziłam się co godzinę ..
i tak jest już kilku dni.. cycki wogóle mnie nie bolą wszystko wyszło tak naturalnie ( tylko cholery się nie chcą zmniejszyć nadal ma G/F - przed ciążą duże D)
reklama
Dzięki dziewczyny. Jednak definitywnie odstawiamy - dzis też nie chciał cycka. Ale widze, że to Bebiko średnio podchodzi... Wypił tylko 100 i to tak z musu Zobaczmy jak będzie spal... Mam próbkę NAN-a - zrobie jutro i zobaczę, czy będzie bardziej smakować.
Podziel się: