reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawiamy od cycusia

Wczoraj przy wieczornym karmieniu (karmię już tylko raz) Miki mnie ugryzł po raz drugi w życiu. Tak krzyknęłam, że się chłopak popłakał i potem już za nic nie chciał cycka wziąć do buzi:baffled: Ale myślę, że był po prostu najedzony, bo wcześniej wciągnął znaczną ilość budyniu waniliowego - ale mu smakowało:szok: W nocy obudził się raz o 3, napił się wody i poszedł spać (nie mógł zasnąć, bo jedynka-łopata się wyrzyna) i spałdo rana. Ciekawe jak będzie dziś z karmieniem - czy to był jednorazowy przypadek, czy mój synek zaczyna mówić "nie" maminemu mleczku.

reklama
Asia, chyba tak, bo dzis tylko ciamknał i skonczył. Położyłam go do łóżeczka, ale cos nie mógł zasnąć, więc szybciutko zrobiłam mu na spróbę mleko modyfikowane z próbki - Bebiko 2.

Wiem, że o tym było, ale czy mogłybyście mi przypomniec jakimi mleczkami karmicie - jakie dzieciaczki lubią i ile razy dajecie takie mleko - myślałam, żeby tylko na noc...

Kasiu u nas też tylko raz - ale rano, pierwszy dzień to lezał długo a teraz co dzień to krócej... (chyba z 5 dni odkąd mamy jedno karmienie)
Karol mleka nie chce w ogóle modyfikowanego, więc robię mu kaszkę i daję łyżeczką bo kaszki rzadkiej z butli też nie chce...taki dorosły że tylko łyżeczką chce :) Po tym oczywiście fajnie i spokojnie pasibrzuch śpi całą noc
Daję Enfamil - co prawda na razie pierwszą puszę kończymy ale chyba przy nim pozostanę. Wcześniej do budyniu albo kaszki bezmlecznej dawałam bebiko
A jak wasze samopoczucie przy końcówce karmienia? Bo mi trochę smutno ale zdaję sobie sprawę z tego ze taka kolej rzeczy i tak być musi...
no a z bardziej przyziemnych spraw - cycki kurna takie nie teges...zaczynam znów się mieścić w staniki sprzed ciąży - jeszcze trochę przyciasne ale już prawie :) nie wszystkie co prawda ale przypuszczam że wrócę do dawnego rozmiaru - oby nie były mniejsze niż przed ;) no i zeby się ujędrniły trochę - ale mam nadzieję po tym co Pati mówiła że będzie lepiej

Basia, mi też jest troszke smutno, ale z drugiej strony cieszę sie, że tak fajnie stopniowo to sie odbywa. Moja znajoma chce odstawić a mały nie chce i stresuja się obydwoje:baffled: Miki dzis łyknął tego modyfikowanego, ale naprawdę niewiele. Jutro podam cycka, ale będę miała przygotowane modyfikowane - zobaczymy co wybierze. Aha, Miki pije z niekapka.

Baśka, ja nie karmię od jakichś 3 tygodni i już chyba po tygodniu mieściłam się w biustonosze sprzed ciąży... niestety miseczka B :-( Ale nie jest źle - trochę ćwiczeń na mięśnie klatki piersiowej i już nie są tak bardzo klapnięte :-D Będzie dobrze :-)

no a ja od środy już odstawiłam Danielka od cyca całkowicie.. wyszło to tak jakoś. W nocy ostatnio budził sie czesto ( idzie ząb ) ale cycka nie chciał tylko sobie go ciamciał... i powolnie mi laktacja zanikała i od jakiegoś 1,5 tygodnia miał cycka w buzi ale nie jadł. Zaczełam się bac że może się przyzwyczaić do takiej sytuacji i nie prześpię żadnej nocy jak czegoś z tym nie zrobię .. i zapadła decyzja
Najbardziej bałam się karmienia po kąpieli bo to było takie tulenie się i zasypiała... ale dałam bu butlę trochę otem jeszcze pogadał w łożeczku i poszedł spać .. i w nocy tylko raz się obudził .. też dałam mu butlę i wreszcie nie budziłam się co godzinę ..
i tak jest już kilku dni.. cycki wogóle mnie nie bolą wszystko wyszło tak naturalnie ( tylko cholery się nie chcą zmniejszyć nadal ma G/F - przed ciążą duże D)

KasiuDe u nas przyjął się tylko NAN, Bebiko malej pasowało tak średnio, było widać, że pije bo mama dała, a nie dlatego, że jej smakuje, a po Bebilonie mała miała zatwardzenie. Tylko te testowałam.

reklama
Dzięki dziewczyny. Jednak definitywnie odstawiamy - dzis też nie chciał cycka. Ale widze, że to Bebiko średnio podchodzi... Wypił tylko 100 i to tak z musu:no: Zobaczmy jak będzie spal... Mam próbkę NAN-a - zrobie jutro i zobaczę, czy będzie bardziej smakować.

Do góry