reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawiamy od cycusia

Dzięki Głuszku! Fakt, straszne ilości tego mleka!:szok: Ja też stawiam na bardziej naturalne zywenienie, tym bardziej, że jak powącham/spróbuję tego modyfikowanego mleka, to ... bleee
Może za nie długo wybiore sie do pediatry, to zapytam dietę Mikołajka.

Aniu, ja na początku dawałam Bebiko 2 a teraz NAN 3R (nie było akurat 3 w sklepie, więc wziełam 3R - jst z kleikiem ryżowym). Miki coraz wiecej potrafi zjeść tego mleka i jest chyba tak jak pisała Fusik - przyzwyczaja się do smaku.

reklama
Dzieki Gluszek, ogromne ilosci tego mleka...
Mati do tej pory jadl kaszke rano i wieczorem, ok 200ml czasem 230ml a teraz nie chce wcale.. i nie wiem co robic...
moze kupie mleko modyfikowane i bedzie pil przez niekapka...nie wiem co robic...
Kasiu - sprobuje podac mleczko Nestle moze Matiemu zasmakuje, ciekawe czy da rade niekapkiem...a Ty dajesz butelka czy niekapkiem???

Karol pije Enfamil a raczej je bo bez kaszki nie ruszy...poza tym też sie obawiam że mało nabiału bo dwa razy dziennie kaszka plus jakiś jogurt, twarożek - ale to nie codziennie...ale będę w poniedziałek u lekarza to skonsultuję

ja jeszcze dość często karmię ale w dzień już coraz mniej. Natomiast nie wiem co mam zrobić w nocy, bo Iza budzi się kilka razy i szuka cyca, smoczka nie chce nawet przez sen go wypluwa i wybudza mi sie wtedy, z butelki i niekapka też nie chce pić.:baffled: macie jakiś pomysł jak ją powolutku oduczać nocnego cycania??:dry::confused:

Hm, Irmaa cieżka sprawa pewnie będzie, myślę że podstawa to też żeby jadła sporo w dzień i na noc coś solidniejszego, np kaszkę - wtedy wyeliminuje się nocny głodzik - zostanie co prawda przyzwyczajenie ale od czegoś trzeba zacząć :) u nas było tak że Karol już jakiś czas sie nie budził a potem znów zaczął po kilka razy nawet w nocy jeść jak jego zapotrzebowanie wzrosło i cycuś na noc nie wystarczał

A u nas z odstawianiem totalna kaplica!!!! nie wychodzi nam to zupełnie. Zaczne chyba bardziej stanowczo od jutra, a mleczko mamy Bebilon

reklama
Mati do tej pory jadl kaszke rano i wieczorem, ok 200ml czasem 230ml a teraz nie chce wcale.. i nie wiem co robic...

Aniu, Martuś też mi się zbuntowała i kaszki wcale nie chciała jeść, więc zaczęłam jej dodawać deserek owocowy, i teraz zjada chętnie. Może Matiemu też tak podpasuje?

Do góry