reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Emy, ale ja nie wiem czy nuvaring jest dla karmiacych, bo ja poznie zaczelam uzywac. Ty jak karmisz moze musisz takie brac dla karmiacych:tak:;-) kurcze 5 miechow, to szmat czasu! Twoj eM nawet mlodego nie widzial tak na zywo, nie przytulal....a jedzcie juz do domu!!!! :-D:-D
sorry za ciekawosc, ale znasz arabski??

reklama
Emy , mnie dał gin Ovulan , takie tabsy dla karmiących , bierze się je non stop , chociaz mówiłam , że karmić nie zamierzam długo ... wzięłam i potem żałowałam : plamienia , zero ochoty na sex , po odstawieniu czekałam na @ ok 40 dni . Mnie się zupełnie nie przysłużyły.
Anulka , synowa na horyzoncie jest ? ;-)

Hej,
Nigdy tego nie wiem wic pytam:) Jak sie stosuje metode naturalna to unika sie zblizen w okresie okoloowulacyjnym a wtedy przeciez jest najwieksza ochota i co wtedy?Zawsze mnie to ciekawilo:) ale sie wstydzilam zapytac:) Moja dobra kumpela te metode stosuje bo jest bardzo wierzaca osoba i zadna anty nie wchodzi w gre.Maja tyle dzieci ile chcieli,nie ma mowy o pomylkach itp ale wlasnie co zrobic kiedy sa te 2-3 plodne dni i organizm szaleje?
Ja nie lubie tabletek,wzielam moze z 5 opakowan w calym swoim zyciu.Poza tym one rozregulowuja wszystko,czasem wrecz szkodza.
Co do dzieci to powiem szczerze,ze baaaaardzo bym chciala miec jeszcze dziecko.Spelniam sie w macierzynstwie w 100% i nigdy nie bylam taka szczesliwa ale mysle,ze moj strach o ciaze,przebieg,poród jest tak silny,ze to jednak zwyciezy i chyba chlopcy w niebie i Ola beda naszymi jedynymi dziecmi...
Ale na pewno cale zycie bede zalowac,ze nie mam wiecej dzieci,juz teraz tak czuje.
mam cala fure ubranek,nie wiem co z nimi robic,caly sprzet dzieciowy,nie chce sie tego pozbyc ale przeciez nie mozna na pamiatke trzymac tylu rzeczy,zwlaszcza,ze my na walizkach caly czas...
Ehh,nie o tym chcialam sie rozpisywac.
Dzis bylam az 3 godziny sama poza domem.Bylam na badaniach w jednym szpitalu w centrum i przy okazji przeszlam sie w centrum po kilku sklepach,Jak ja dawno na zakupach nie bylam!ostatnio kupowalam tylkk ciazowe ciuchy,przez ostatni rok prawie nic dla siebie.Strasznie schudlam i wszystko na mnie wisi,jeansy zwlaszcza.I w koncu sobie kupilam takie dopasowane do mojej figury.
Ale mimo wszystko dziwnie sie czulam bez wozka,bez Oli.Pusto tak.Jak widzialam cos fajnego to myslalam,ze szkoda,ze jej nie ma,bo na pewno by sie cieszyla:) Dzieci sie potrafia cieszyc z prostych rzeczy i to sie udziela:)

Aniołkowamama , ja tam wole korzystać z takich płodnych dni , bo przeciez wtedy jest najfajniej:-p wiec jadę na plastrach . z drugiej strony wolę mieć pewność, bo u mnie to już napewno dziecka kolejnego ma nie być - trójka wystarczy mi w zupełności. Może się jednak skusisz z czasem i postarasz o rodzeństwo dla Oli :) Trzeba brać życie za rogi ... nie można się stale bać .

aniołkowa my stosujemy kalendarzyk i tak ja piszesz w płodne jest największa ochota,ale wtedy poprostu mąż wychodzi kiedy trzeba i już...taką metodę tzn stosunek przerywany stosowaliśmy przez 4 lata,a teraz prowadze kalendarzyk i tylko na 4 dni przed owu i na 4 dni po niej uwazamy,a tak to kochamy sie jak Bóg przykazał:-).

emy ja podobnie jak czarna brałam Ovulan,ale też źle się po nich czułam...rodrażniona,zero ochoty na sex itp...teraz do tabletek można stosować suplementy diety,które niwelują skutki uboczne tabletek.jednym z nich jest Asequrrella w PL,ale nie wiem czy pomaga,bo sama nie stosowałam.

anulka witaj.

Emy, ale ja nie wiem czy nuvaring jest dla karmiacych, bo ja poznie zaczelam uzywac. Ty jak karmisz moze musisz takie brac dla karmiacych:tak:;-) kurcze 5 miechow, to szmat czasu! Twoj eM nawet mlodego nie widzial tak na zywo, nie przytulal....a jedzcie juz do domu!!!! :-D:-D
sorry za ciekawosc, ale znasz arabski??

wypytam co i jak mojego starego gina

znam arabski, jestem arabista z wyksztalcenia

po staremu czyli po jakiemu?? :-D:-D biegasz? czy za zimno na bieganie, nos ci umarznie i odleci :-p:-p
Gatto biegam codziennie, pogoda nie ma znaczenia ,jezeli zdarzy mi sie dzien kiedy nie moge to jestem zla i rozdrazniona. Taki nalog nowy mam. dres na doope i nie ma mehehehe.
Czarna mowisz synowa?kurcze przychodza do mojego dzieciatka te wystrojone pindzie , nie powiem , czasami sobie mysle ze to moj malutki synus ale w koncu w styczniu stuknie m 14 lat wiec taka kolej rzeczy ze mamusia idzie na bok w pewnych sprawach.
A u nas bez zmian tzn. maz od lekarza do lekarza , czuje ze psychicznie sie wykancza a mnie przy okazji. Czasami jak o boli to juz nie wiem co robic , leki pomagaja ale ja czuje ze psychika robi swoje.Bo jak cos w seksie nie wyjdzie to zaraz gadka ze ja powinnam poszukac kogos kto bedzie mogl sprostac moim oczekiwaniom a ja czuje ze bardziej ze strony psyche to jest. Bo on choruje a ja mlodsza jestem to pewnie juz sobie kogos szukam itp. itd. Ciezko jest . Ale damy rade :tak:

Poza tym ,,po staremu,,:-D
W sumie jeszcze doszedl moj zoladek ktory praktycznie nie trawi tlustego , slodkiego , kwasnego , chyba pozostaja mi kleiki i ryz:-Da to pewnie tez na tle nerwowym , no coz , miejemy nadzieje ze jakos to sie wszystko ulozy.
Tyle moich znajomych w ostatnim czasie doczekalo sie dzieciatek a my dalej w punkcie zero/
Wiecie co , nazwalam sobie mojego Aniolka - Juleczka i czesto z nia sobie gadam, glupie co?Niby tyle minelo a jak czasami jakis artykul czytam czy film dok. ogladam na ten temat to lzy leca jak grochy.
no to tyle:-DBUZIAKI

Aniolkowa Mamo ja tez zaluje ze nie mam dziecka np;12 letniego ale wtedy czlowiek myslal o dorobieniu sie , byl mlody , wygodny itp, a teraz jak sie by chcialo to nie ma .

Ostatnia edycja:
reklama
Anulka kurde blade, niedobrze, w sensie, ze to wszystko was tak doluje..no, ale coz sie dziwic, kazdy facet na tle swoich klejnotow jest przeczulony to i pewnie straszliwie go to wkurza i dodatkowo jakos chce sie usprawiedliwic i przerzuca wine, ktora tak naprawde jest niczyja. Choroba przychodzi i nie wybiera.
Ale generalnie co mowia lekarze?? bo ja jestem tuk w tych sprawach i nawet nie wiem jakie moga byc konsekwencje prostaty, a nie mam czasu i sily tego szukac u dr google. Z reszta kazdy przypadek moze byc inny.

Jesli chodzi o anioleczka to wiesz, kazdy radzi sobie jak moze i kazdy sposob jest dobry. I to wcale nic zlego czasem sobie ot tak poplakac. Organizm sie wtedy oczyszcza:-p:sorry::zawstydzona/y:

Ja u was w ogole sprawa wyglada ze starankami???

Widzisz co narobilas!! teraz i mi gil z nosa leci!!:crazy:

Do góry