anastazja widzę,że i ty zagłebiłaś się w temat szczepień;-) i dobrze.lepiej mieć świadomość co podają naszym maluchom.a tą listą Forbsa to,żeś mnie zaskoczyła...ale z drugiej strony...
kwiatuszku nio to tak jak podejrzewałaś-brzuszek Oliwce dokucza.spokojnie przejdzie jej i znowu będzie ładnie jadła.wiem kochana,że jesteś zestresowana.ja także jestem 24/24 sama z dzieckiem w sumie...mąż pracuje po 10,11h,do tego zaczął robić prawo jazdy na C i po pracy ma jazdy albo wykłady,wraca ok 19,20 to Ala juz jest wykąpana i prawie kładziona spać...i tak codziennie,bo pracuje cały tydzienn...wszystko na mojej głowie...ja wstajac w poniedziałek wiem jak będzie wyglądał mój dzień...tak jak każdy poprzedni...wszystko wykonywane maszynowo,godzinowo,planowo...eh..
czarna marchewka cieżko się spiera
,ale banan kochana jeszcze ciężej więc uważaj
ja np o tym nie wiedziałam,nie podkładałam małej śliniaków i efekt jest taki,że kilka fajnych ciuszków poszło do kosza
...teraz mam nauczkę...
emka kurcze powiem ci,że Alicja też się tak odginała do tyłu jak chciała się przewrócić jak była w wieku Niny
...to dobrze,ze znalazł się ktoś kto zajmie się mała,kto pokazał ci jak prawidłowo się nią zajmować...swoją drogą kiedyś ludzie nie zwracali uwagi na to jak noszone były dzieci,jak układane itd i jakoś wszystkie się rozwijały...teraz jak np opowiadam o czymś np prababcią Alicji to ręką machaja i twierdzą,że doszukuje sie problemów...także juz nic nie opowiadam,bo i tak wiedzą lepiej...co do wietrzenia pomieszczeń...my wietrzymy tylko jak wychodzimy,a tak to wiadomo,że ciężko,żeby dziecka nie przeziębić...mieszkamy w blokach,kaloryfery itd powietrze suche...generalnie nie znam się na tych wszystkich pochłaniaczach,higrometrach itd...
prija jeszcze z hippa są jednoskładnikowe.te z bobovity zostały wprowadzone nie dawno,a my podawaliśmy tylko z hippa z racji tego,że na niektórych słoiczkach są literki A czyli ze składników malo alergizujących co w naszym wypadku jest ważne.
emka napisała ci dobry schemat wprowadzania posiłków.a ta firma w rossmanie to Babydream.