reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Racja, myślę że takie kilka minut to nic strasznego. Bajka i koniec. Niektóre dzieci przesiadują przed ekranem godzinami, właśnie wtedy narażone są na oglądanie tych ogłupiających reklam, które przecież specjalnie są puszczane głośniej by przyciągnąć uwagę.

reklama
Karola , pisałam wcześniej do ciebie , ale cię nie było . Więc się powtórzę - jaką dawałaś wit D3 ??? bo po tej co ja miałam to milan miał wysypkę i nie wiem co teraz kupić. Sto latek dla Ali , życzę żeby wyszła z alergii i zaczęła ładnie jeść :) A może to jakiś skok rozwojowy z okazji roku i dlatego taka niechętna do jedzenia...:confused:

Ewcia , fajny chłopak :) widać po minkach że urwisuje :)
Emka , ja się staram jak mogę izolować milana od tv , ale gdzina dobrze wię gdzie patrzeć:wściekła/y:

Czarna, może nie do mnie, ale ja po kilku miesiącach Mikiemu podawałam taką w buteleczce po kropelce zamiast tych w kapsułkach :tak:

CZARNA no u mnie jest to samo,w duzym pokoju tv gra cały dzień czasami,łapię małą na tym jak sobie zerka nawet z przewijaka...Ma swój pokój,ale co mam tam z nią robić?Patrzec w ścianę a ona w sufit?Tam bedzie wyganiana jak zacznie bazgrać malowidła na kartkach czy budowac wierze z klocków;)Póki co życie toczy się w salonie.

Ewcia no właśnie po tych kapsułkach to on cały czerwony był ... , czyli w kropelkach lepsze pewnie , muszę popytać w aptece ,dzięki serdeczne :)

Emka , u mnie tv prawie wcale nie buczy , bo ja tylko włączam jak coś oglądam , ale wieczorem Milan zerka niestety. Mój dzieć typowo kuchenne stworzenie , leżak ma w kuchni i jak nie spi , to słuchamy radia i gotujemy:-p

Czarna jak on ładnie w leżaczku sobie leży to masz luksus:)Moją wszystko szybko nudzi,najlepiej to nie odstępowac jej na krok i ciągle gadać,zabawiać.Jedyne co to rano ma zawieche jak ją z pokoju wioze w jej karocy do salonu to patrzy się w budke jakby w transie była,mam wtedy jakieś 10 min na kawkę;)

Milan nawet nie marudzi , leży , gada , rozgląda się . zakupiłam mu małą grzechotkę i zawiesiłam na pałąku więc się na niej wyżywa.
Jak zostaje w pokoju to w łóżeczku , zainteresowany jest już karuzelką. Jak już mu się mega znudzi to biorę na ręce i chodzimy po domu , oglądamy różne rzeczy . Hitem jest duże lustro w którym się widzi :)

Fajnie masz z takim grzecznym chłopcem:) Czyli moja tylko taka naburmuszona ;)Ojciec ją rozpieszcza i tak jest. Karuzelke też uwielbia,już jedną pozytywkę zajechała,dobrze,że drugą miałam,ale kolejne muszę dokupić,niech leżą w szafie i czekają na swoją kolej. Maty ma dwie,ale jakoś szału na razie nie robią na niej,a szkoda.Ma takie chwilówki tylko. Noszenie i oglądanie to jest to...Póki jest 5kg to ujdzie choć ręce już bolą...a co bedzie później;) Zmykam na drzemkę:)Dobrej spokojnej nocki kochane:)

Emka moja Oliwka tak zerkała na tv jak tylko był włączony. I jak byłyśmy w szpitalu miałysmy sale z tv i ona mimo woli zerkała. Zauważył to lekarz i wyjechał na mnie że dziecko do roku nie powinno oglądać tv, bo od migotania może nabawić się padaczki... Tak że u nas skończyło sie oglądanie tv, a jest ciężko bo tv mamy w sypialni....

reklama
telewizji prawie nie oglądam, ale jakby mi ktoś chciał zabrać radio to bym pogryzła. jak Martula była mała to bardzo pilnowałam tego, żeby tv było wyłączone (nawet w gościach). oczywiście jak udało jej się czasem, gdzieś zerknąć na tv, to patrzyła jak zahipnotyzowana i podobało jej się bardzo, ale widziałam że to nie pozostaje bez echa i później często gorzej spała w nocy, miała problemy z wyciszeniem się po kąpieli. zresztą ona od początku źle reagowała na nadmiar bodźców. a co do tv, to jak ja mało oglądam, to jak słyszę gdzieś w tle włączony tv, to po chwili już mnie zaczyna on irytować a co dopiero może czuć takie małe dziecko.

Telewizor szkodzi małym dzieciom - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Do góry