Racja, myślę że takie kilka minut to nic strasznego. Bajka i koniec. Niektóre dzieci przesiadują przed ekranem godzinami, właśnie wtedy narażone są na oglądanie tych ogłupiających reklam, które przecież specjalnie są puszczane głośniej by przyciągnąć uwagę.
reklama
czarna76
Fanka BB :)
Karola , pisałam wcześniej do ciebie , ale cię nie było . Więc się powtórzę - jaką dawałaś wit D3 ??? bo po tej co ja miałam to milan miał wysypkę i nie wiem co teraz kupić. Sto latek dla Ali , życzę żeby wyszła z alergii i zaczęła ładnie jeść A może to jakiś skok rozwojowy z okazji roku i dlatego taka niechętna do jedzenia...
Ewcia , fajny chłopak widać po minkach że urwisuje
Emka , ja się staram jak mogę izolować milana od tv , ale gdzina dobrze wię gdzie patrzeć
Ewcia , fajny chłopak widać po minkach że urwisuje
Emka , ja się staram jak mogę izolować milana od tv , ale gdzina dobrze wię gdzie patrzeć
emka01
Szczęśliwa mama:)
CZARNA no u mnie jest to samo,w duzym pokoju tv gra cały dzień czasami,łapię małą na tym jak sobie zerka nawet z przewijaka...Ma swój pokój,ale co mam tam z nią robić?Patrzec w ścianę a ona w sufit?Tam bedzie wyganiana jak zacznie bazgrać malowidła na kartkach czy budowac wierze z klockówPóki co życie toczy się w salonie.
czarna76
Ewcia no właśnie po tych kapsułkach to on cały czerwony był ... , czyli w kropelkach lepsze pewnie , muszę popytać w aptece ,dzięki serdeczne
Emka , u mnie tv prawie wcale nie buczy , bo ja tylko włączam jak coś oglądam , ale wieczorem Milan zerka niestety. Mój dzieć typowo kuchenne stworzenie , leżak ma w kuchni i jak nie spi , to słuchamy radia i gotujemy
Emka , u mnie tv prawie wcale nie buczy , bo ja tylko włączam jak coś oglądam , ale wieczorem Milan zerka niestety. Mój dzieć typowo kuchenne stworzenie , leżak ma w kuchni i jak nie spi , to słuchamy radia i gotujemy
emka01
Czarna jak on ładnie w leżaczku sobie leży to masz luksusMoją wszystko szybko nudzi,najlepiej to nie odstępowac jej na krok i ciągle gadać,zabawiać.Jedyne co to rano ma zawieche jak ją z pokoju wioze w jej karocy do salonu to patrzy się w budke jakby w transie była,mam wtedy jakieś 10 min na kawkę
czarna76
Milan nawet nie marudzi , leży , gada , rozgląda się . zakupiłam mu małą grzechotkę i zawiesiłam na pałąku więc się na niej wyżywa.
Jak zostaje w pokoju to w łóżeczku , zainteresowany jest już karuzelką. Jak już mu się mega znudzi to biorę na ręce i chodzimy po domu , oglądamy różne rzeczy . Hitem jest duże lustro w którym się widzi
Jak zostaje w pokoju to w łóżeczku , zainteresowany jest już karuzelką. Jak już mu się mega znudzi to biorę na ręce i chodzimy po domu , oglądamy różne rzeczy . Hitem jest duże lustro w którym się widzi
emka01
Fajnie masz z takim grzecznym chłopcem Czyli moja tylko taka naburmuszona Ojciec ją rozpieszcza i tak jest. Karuzelke też uwielbia,już jedną pozytywkę zajechała,dobrze,że drugą miałam,ale kolejne muszę dokupić,niech leżą w szafie i czekają na swoją kolej. Maty ma dwie,ale jakoś szału na razie nie robią na niej,a szkoda.Ma takie chwilówki tylko. Noszenie i oglądanie to jest to...Póki jest 5kg to ujdzie choć ręce już bolą...a co bedzie później Zmykam na drzemkęDobrej spokojnej nocki kochane
Kwiatuszekk23
Emka moja Oliwka tak zerkała na tv jak tylko był włączony. I jak byłyśmy w szpitalu miałysmy sale z tv i ona mimo woli zerkała. Zauważył to lekarz i wyjechał na mnie że dziecko do roku nie powinno oglądać tv, bo od migotania może nabawić się padaczki... Tak że u nas skończyło sie oglądanie tv, a jest ciężko bo tv mamy w sypialni....
reklama
bett
telewizji prawie nie oglądam, ale jakby mi ktoś chciał zabrać radio to bym pogryzła. jak Martula była mała to bardzo pilnowałam tego, żeby tv było wyłączone (nawet w gościach). oczywiście jak udało jej się czasem, gdzieś zerknąć na tv, to patrzyła jak zahipnotyzowana i podobało jej się bardzo, ale widziałam że to nie pozostaje bez echa i później często gorzej spała w nocy, miała problemy z wyciszeniem się po kąpieli. zresztą ona od początku źle reagowała na nadmiar bodźców. a co do tv, to jak ja mało oglądam, to jak słyszę gdzieś w tle włączony tv, to po chwili już mnie zaczyna on irytować a co dopiero może czuć takie małe dziecko.
Telewizor szkodzi małym dzieciom - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
Telewizor szkodzi małym dzieciom - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety