reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Witajcie dajcie mi kopa na zapęd bo nie mogę się bujnąć dzisiaj :-D
Butterfly - udanych zakupów życzę
Zjola - widzę ,że już upatrujesz motorek dla siebie fajnie
ja dziś jarzynówkę mam zrobić ,a się zebrać w kupę nie mogę taaaaakiego lenia mam
:zawstydzona/y:

reklama
Dulano - powodzenia z mieszkaniem i udanego urlopu życzę. a gdzie się wybieracie?
Kobietko - kopnęłabym Cię, ale przy takiej pogodzie to mi się nawet nie chce nogą ruszyć... ja wczoraj ugotowałam pomidorową i dzisiaj mam gotowanie z głowy

bett- koniec maja bylismy w cieplych krajach,to teraz do PL bo rodzinka sie stesknila za nami;-) no i na kilka dni jedziemy nad nasze polskie morze:tak:,juz odliczam dni do urlopu.

kobietko-ja wrzucilam udka z kuraka do piekarnika tylko ziemniaki obiore i salatka do tego w taki upal to na basen bym poszla,ale w tym tyg.mam na druga zmiane:-:)-(

No u nas też gorąco strasznie wczoraj przeszły burze u nas ,ale i tak jest gorąco , mi chodzą jeszcze po głowie naleśniki z jabłuszkami i wysłałam sms do M z zapytaniem co woli bo już nie wiem co zrobić ,a mam dużo jabłuszek od teściów.
Chyba sobie zrobię kawkę mrożoną z bitą śmietaną :p
Dulano - mniam pychotka , ja to bym w taki upał najlepiej wcale nie uruchamiała kuchni bo mamy elektryczną i strasznie grzeje ,ale jak ugotować obiad bez kuchni ? chyba jedynie coś kupić na wynos ,ale na takie rarytasy to mnie stać raz na jakiś czas tylko.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zjola dzięki za wyjaśnienia.klapki mam takie "trzymające się" nóg:-),nie łatwo je zgubić,chodzi mi o to czy jest taki przepis zabraniający w nich jeździć.Z tym przyspieszaniem to też raczej podejrzewałam,że blaga,ale wolałam się upewnić zanim zacznę się z kimś "wykłócać",że mi bajki wciska skoro pewności nie miałam:-)
kłaczku a co powiesz na szpilki w górach?Bo ja już widziałam takowe mądre:-).Co do mebelków to samo zmatowienie nie bardzo ma sens,bo i tak te meble będą wyglądały jak stare,a jeśli doczyści do gołego drewna to będą takie śliczne jaśniutkie jak nowe drewno.Ja w ogóle kocham naturalne drewno,więc te wszystkie "emaliowane przecierki" przyprawiają mnie o lekką gęsią skórkę,ale to tylko moje subiektywne odczucie:-)A tak na marginesie-widzę,że nasz dawny kłaczek wraca...Cieszę się bardzo

Heło :-)
jakiś skrót wydarzeń mogę prosić ? Nie wchodziłam na BB , ba w ogóle na internet bo wyjechaliśmy na wesele i dopeiro wczoraj wieczorem wróciliśmy:tak:
zjola- egzamin zdany? czemu ten suwak pokazuje że jeszcze 4 tyg ?
ktoś urodził ? ktoś zaciążył? Ja niestety jeszcze nie :-( Bocianów też żadnych nie widziałam, tylko mąz jak po rybę jechał ze szwagrem mówił że jeden bociek dumnie stał - mówi taki wielki i taki dumny :-D:dry:

Witam,
Ziola motorek fajny, zgrabny idealny dla kobiety;-)
Dulano udanego wypoczynku:tak:
Kłaczku jak udała się wyprawa do miasta?
Kobietko podziwiam twoje zacięcie kulinarne, ja dzisiaj nie mam pomysłu więc liczę na mamę :-p
Anastazjo ja w sobotę widziałam aż 4 boćki i nic z tego nie wynika:-p
Miłego dnia:-)

Magdalenko - jak moja mama ma drugą zmianę to też na nią liczę:)
Dziewczynki po długim czasie bytności tutaj postanowiłam zrobić wpis do bloga możecie tam przeczytać całą moją historię od 2007 roku to co było najgorszego w moim życiu zdarzyło się pomiędzy 2007- 2009 roku w 2007 poroniłam w 2008 mój tata miał wypadek i się wyprowadził potem to wszystko się złożyło podejrzewam na moją chorobę wszystko w blogu napisałam gdyż nie wstydzę się swojej choroby i myślę ,że warto żeby inne kobiety po stratach wiedziały ,że można wyjść cało z najbardziej beznadziejnej sytuacji bo dla mnie kiedy byłam tam w szpitalu nie było już nadziei tam był zgiełk hałas masa chorych ludzi , których z czasem zrozumiałam bo na początku to byli dla mnie obcy ludzie ,a potem się z nimi zżyłam i odnalazłam się w tym zgiełku , potem oczywiście z ciężkiego oddziału przeszłam na lekki ,a tam już była cisza i spokój tylko z za drzwi dobiegał hałas z tamtego oddziału.Ale mi się zebrało dziś na wyznania:)

Dobra idę smażyć naleśniki bo M wybrał właśnie to danie.

Zjola, TY chcesz zebym sie posikala?? A jak masz watpliwosci co do licznika (chociaz to realny przebieg) to lookaj na zebatki napedzajace lancuch, na tarcze hamulcowe itd. Nie na chromy bo to idzie odpicowac na wysoki polysk za pomoca odrobiny polerki. Motorek jest sliczny, malowanie kapitalne, ale cena tez konkretna, ja bym sie targowala jak stary Arab. Wiesz - owiewka krotka, sakwy jakies takie male...;-)Wacikow nie zmiescisz. Itd.
Anty, a co powiesz na plastikowe klapki na szpilkowatym obcasie (modne byly kiedys takie biale, twarde, spody mialy), w Dolinie Panszczycy w Tatrach? Na podejsciu pod Krzyzne, na tych piargach... Bo ja tylko powiem ze na przeleczy powinien stac GOPR i kasowac podatek od glupoty na rzecz ratownictwa gorskiego.
Stol musze dziabnac lakierem. Na mat, dyskretnie ale musi dostac lakier bo w kuchni jak w kuchni - tu sie ciapnie, tam sie chlapnie i jak zostawie "zywe" drewno to bedzie wiecznie uflogany.
Magdalena, melduje ze sie udalo. Znaczy sie dogadalam sie z kierowca w kwestii biletu, dobrze ze wzielam nosidelka, ale wiem ze na drugi raz moge zaryzykowac transportowke i w razie czego ja zlozyc przed wejsciem do autobusu. Dzis jechaly 4 wozki i gdybym wziela "mercedesa" to by po prostu nie bylo gdzie stanac. Bilety drogie jak qwamac, zaplacilam 2,30 za moze 10 minut jazdy - niezle sobie kasuja - ale wiem przynajmniej ze w razie czego mam jak do miasta dojechac i wrocic.

Dogadalam sie z GP - okazuje sie ze mam stan zapalny na tle bakteryjnym, co moglo spowodowac poronienie. QRWAMAC!! Taka *******a niby, w sumie nie dajaca objawow, a... Dostalam antybiotyk na beztlenowce i bedziemy to tluc, tyle ze jak znam swoj organizm, po antybiotyku zainstaluja mi sie natychmiast grzybki bo zawsze tak mialam i znowu bedzie z czym sie bic. Mam nadzieje ze grzybki mi wyleza na skorze bo takie szybciej wylapie - te piczne sa sprytniejsze. Ot i mamy prawdopodobna przyczyne... Pasuje mi poszukac tu jakiegos preparatu dowcipnego, podbudowujacego flore bakteryjna...

reklama
Kłaczku - o cholera to znaczy ,że coś się już wcześniej przyplątało no popatrz przykro mi strasznie , że tak wyszło u Ciebie , ja też coś miałam nie halo bo była gorączka u mnie ,ale nikt mi nie robił wymazu żadnego dopiero potem zrobiłam badania na te ureoplasmę i te inne ,ale gadałam z nowym ginem jak ostatnio byłam na cyto i mówił ,że ureoplasma takiej gorączki nie daje więc coś gorszego to musiało być i tak się zastanawiam czy nie zrobić jeszcze jakiegoś wymazu przed starankami.

Do góry