reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Lenka, ja tylko nie wiem czy to ma sens jeszcze. Po prostu. Malemu zrobilam ekstra w jego miseczce porcje, podziabana widelcem - 2 srednie ziemniaczki, sosik, fasolki moze z lyzke - wlupil. A jak mu zupke nie za bardzo zmiksuje, to mi sie dlawi... Kurcze, miesozerca mi rosnie! W sumie nie dziwne, rodzice miesozerni do bolu.
Gatto, j.w. Z jednej strony chce, z drugiej nie jestem pewna czy to ma jeszcze sens. Chce dziecka, a nie kolejnych porazek i chce/chcialam to dziecko urodzic w jakims tam rozsadnym (sic!) wieku, a czas leci i juz ta bariera 45 jest nie do przeskoczenia. To ostatnim razem by bylo na styk - dziecko w lutym, 45 w marcu.

reklama
Klaczku Monica Bellucci rodzac corke miala prawie 46 lat!! Ja wiem, ze ciezko, ale jak nie sprobujesz to nigdy sie nie przekonasz, a ryzyko znasz, wiec decyzja nalezy do Ciebie i twojego meza, czy jestescie w stanie przezyc jeszcze raz ewentualna porazke, czy zostac na nowo rodzicami. Dylemat, ale takie jest zycie.

Rekord Guinessa na najstarsza mamusie swiata, to 78 lat, ale ta babka urodzila sierote przeciez. Pamietam, kiedy dowiedzialam sie o tym pierwsze co mi przyszlo do glowy to widok staruszki zapieprzajacej z "balkonikiem" za berbeciem na rowerku trzykolowym. Gatto, urodzic to jedno, wychowac to kolejne. Jak pisalam - uczucia chca, rozsadek mowi "przestan".

Dobrze Gatto gada...soczku jej dac:tak:nie od dzisiaj wiadomo ze serce i rozum nie ida w parze i niebardzo da rade je pogodzic i i wybrac co sluszniejsze to nie lada sztuka...

Ostatnia edycja:
kłaczku- wiek wiekiem, ale ja teraz bardzo źle znoszę tą ciążę, chodzi mi o to, że bardzo się boję, do takiego stopnia, że mało nie zwariuje, może gdyby nie te cho***ne brązowe farfucle co ze mnie wylatują to byłoby lepiej. dzisiaj nie zdecydowałabym sie przechodzić przez to jeszcze raz, ale mam nadzieję, że się uda. jeżeli czujesz, że psychicznie dasz radę, to pewnie masz szanse. trzymam kciuki za was dziewczyny kłaczek i zjola, aby wasze decyzje były słuszne i miały szczęśliwy finał

Klaczku decyzja zawsze bedzie nalezala do Was i do... albo serca, albo rozumu. Ty mi wygladasz na bardzo mocna babke jesli chodzi o charakter wiec tak jakos mi sie wydaje, ze wygra serce :) A do staruszki ci jeszcze daleko...i nikt ci nie mowil, ze dziecko odmladza??:-D:-D

Babcia mojego meza ma 75lat a chodzi lepiej ubrana niz ja i obcasy duzo wyzsze- hehe przy niej to ja czuje sie jako 70sio latka!

oczywiscie nie uwazam ze to dobry wiem na rodzenie dzieci... ale wiecie jak to jest z kobietami.... instynktu macierzynskiego czasem nie da sie pozbyc;)

Klaczku to trudna decyzja ale to wasza decyzja! Ja wierze ze sie uda!!

Buterfly-przykro ze nie w tym m-cu ale wierze za lada moment i ciebie zlapie!!

Male dziecko odmladza, to prawda! Zdecydowanie prawda. Tyle ze obcasami metryki sie nie oszuka i trzeba sie liczyc ze tak ze 20 pare wiosenek by trza jeszcze pociagnac, zeby dziecko na ludzi wyroslo nim sie nam kojfnie.;-) Ja wiem ze jak na nastolatke to ja wyjatkowo dojrzala jestem, ale musze sie liczyc z biologia. Decyzja bedzie ciezka.

reklama
Kłaczku moja prababcia, którą zresztą świetnie pamiętam, bo mieszkała ze mną a zmarła jak ja miałam 22 lata, urodziła syna w wieku 49 lat. Jej córka a moja babcia wtedy miała lat 22 i 2-u letnią córkę - moją mamę. Myślała, że to klimakterium a potem, że guz a okazało się, że to ciąża, bez powikłań zresztą. Cała była w strachu, że dziecka nie wychowa i prosiła moją babcię, żeby się bratem zajęła jak by co. Tym czasem prababcia dożyła lat 91, syn miał już wtedy drugą żonę i troje dzieci :-D. Małe dziecko jednak odmładza :tak:. Ja tam jestem spokojna bo u mnie babki długowieczne są, zresztą panowie też, więc i ja mam szansę dociągnąć do 90-tki. No chyba, że mnie jakiś grom z jasnego nieba trafi ale to akurat może spotkać każdego, niezależnie od wieku. Tak sobie czasami myślę, że może ja mam podtrzymać rodzinną tradycję i mnie też się uda w wieku 49 lat :szok:

Do góry