reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Karola - wczoraj poszłam do sklepu i chciałam kupić kabanosy i oni mieli je tam albo na sztuki albo w takich pęczkach z papierową etykietą no i ja chciałam cały taki pęczek tylko zapomniałam słowa pęczek i też musiałam trochę się namachać rękami i opowiedzieć o co mi chodzi. jak skończyłam to pani się mnie spytała czy chcę cały pęczek a ja prawie że krzyknęłam że tak i że właśnie tego słowa mi brakowało. czasem naprawdę czuję się jak niedorozwój jakiś... ja też mam w planach robienie przetworów - u mnie będzie marynowana papryka w zalewie czosnkowej, będę ją robiła pierwszy raz i już się nie mogę doczekać co z tego wyjdzie. co do zimy to ja też się nie mogę doczekać, ale to chyba bardziej wynika z faktu, że mam nadzieję że już będziemy we trójkę

hmm coś miałam jeszcze napisać ale oczywiście zapomniałam... :-D

reklama
Widzisz Karola rownowaga musi byc, nas dopadalo, teraz kolej na ciebie heheeh :-D

Martyna kurcze ja teraz biore zastrzyki z progesteronu (dosc bolesne) w tylek ale na podtrzymanie ciazy:tak:

bett nio to musialas smiesznie wygladac w tym sklepie...ze sie wysłowic nie umialas bido ty:-D...nio ja tez pierwszy raz bede kładła papryke.maz przyniosl przepis z pracy,ale na same skladniki,a jak juz zrobic to nie spisał:-p:szok:,ale poszperałam w necie troche i wszystko znalazłam.przed tem wyszukałam słoiki zeby wiedziec ile mam czy mi starczy i bedziemy dzialac.jakos tak w tym roq mnie naszlo na robienie przetworów tak jakos.w tam tym roq nie zwracałam na to uwagi.wszystko brałam albo od mamy albo od tesciowej...a w tym roq bede miala swoje.gatto no,ale zeby tak na sam koniec:-D juz myslalam,ze oprocz skurczy nic mnie nie spotka:-D.matko zastrzyki w doooope...masakra...jak lezałam w szpitalu teraz i dostalam dwa razy w tylek nospe na rozkurcz to myslalam,ze pielegniarke w reke ugryze:laugh2::eek:...nie ma jak to prawie o 21ej jesc jabłecznik:happy:

Lenka, bett, jest taki watek "porod na wesolo" i ja tam pisalam jak mi sie Karola rodzilo, poloznej sie nie dziwie ze zapamietala kabarecik - pewnie niewiele babek pyta czy nie maja butli gazu na wynos itd. Ja na stres reaguje glupawka, na "fazie" tez mam glupawke, wiec jak sie gaz ze stresem skumulowal, to mialam mega jazde. I wszyscy ze mna przy okazji. Wesolo bylo jeszcze nim gaz zapodali.
Gatto, uklad jest taki, ze jak cos bedzie nie tak, to w ciagu kilku dni zadzwonia, jesli jest czysto to po prostu nie beda dzwonic.
Dokladnie, kobietko, teraz czekam na wyniki i mam nadzieje ze to sie wreszcie skonczy.

Widzisz Karola rownowaga musi byc, nas dopadalo, teraz kolej na ciebie heheeh :-D

Martyna kurcze ja teraz biore zastrzyki z progesteronu (dosc bolesne) w tylek ale na podtrzymanie ciazy:tak:

gatto-wiem tez takie dostawalam w poprzedniej ciazy,ale one sa zeby uzupelnic poziom progesteronu i podtrzymac ciaz jak mowisz
ja bede dostawala p17 na uciszenie macicy jak to sie mowi i zeby zapobiec przedwczesnym porodom
ale mam kolezanke ktora dostawala takie zastrzyki jak ty przez cala ciaze
te ktore ja dostane mozna stosowac dopiero od 16tygodnia bo wczesniej moga byc hamujace dla dzidziusia

Ach rozumiem, kurcze, przez cala ciaze to ja bym nie chciala brac tych zastzrykow :-( potem po nich mnie tylek 2 dni boli, a wlasnie co dwa dni musze je brac, wiec wlasciwie tylek boli mnie ciagle tylko zmienia sie strona:-( 5go wrzesnia mam wizyte u ginka i mam nadzieje, ze je jakos ograniczy...

Gatto , ja miałam też takie zastrzyki w pierwszej ciąży , boli...
Kłaczek , oby wyniki były ok , poczta wysłana za tydzień powinnaś dostać :)
Zjola , niedługo dojdziesz do siebie , wazne że juz nie ma gorączki , ściskam cie mocno

Czarna, dzieki, spokojnie siedze na d... w domu bo tu i tak nie ma dokad i po co lazic. No, chyba zeby postac z malolatami pod poczta, ktora tu jest odpowiednikiem GS-u.:-D

Dzien dobry o poranku. Karol mi w nocy kiepsko spal, cos sie dziecko budzilo i budzilo... Wyspal sie po kapieli w ciagu dnia, ale przedwczoraj jak go chcialam wykapac wieczorem to nie bylo juz cieplej wody, wiec wytaplalam dziada w dzien. A! Lezaczek kapielowy poszedl w dostawke bo mi w nim lobuz siada bezczelnie - pora na siedzenie w wannie, kaczuszki i inne zabaweczki, a dla mamy gumowy kombinezon bo mlodzian strasznie chlapie z tej radochy. No i mam problem z malym... Swego czasu mial antybiotyk od GP, ostatnio zauwazylam na jego pleckach drobne, bezowe plamki. Nie skojarzyla durna mama, dopiero 2 dni temu mnie olsnilo - mlody ma to samo co ja, czyli jak sie nazre antybiotyku, to lapie infekcje grzybowe. Mam identycznie - antybiotyki powoduja zawsze pojawienie sie gdzies na ciele bezowej "mapki", ktora nie zlapana w pore (a bydle nie swedzi ani nic) rozlazi sie powoli, zajmujac coraz wiekszy obszar, tak ze zawsze jak mi przepisuja antybiotyk to dre ryja o jakis kremiczek na grzybki. Z dwojga zlego lepiej to niz latac do gina po globulki, ale srednio to mile. Na szczescie mam Ketokonazol w szamponie i Daktarin, wiec sie zalatwi sprawe, ale...
Poza tym zaczynam wierzyc we wlasciwosci uzdrowicielskie szpitalnych pi...ogrzebkow - wczoraj jeszcze bylo ble, dzis mam suchutko, czysciutko i w ogole jak w przedszkolu.
laugh.gif
Az mi lepiej normalnie.

Kłaczku - dobrze, że dobrzejesz :tak:. Ja gorączki nie mam, prawie nie krwawię ale mam cholerne skurcze i dają mi naprawdę od wczoraj popalić. Dzisiaj wzięłam ibuprom, bo już mnie to drażni :crazy:

reklama
Do góry