reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

reklama
karola ja niestety mocno początkująca w tej dziedzinie;-),ale anastazja jest w tym specem,więc może ją zapytaj?

Ja jestem trochę przymulona, ale widzę że mogę pomóc to piszę :-) tylko z tego przymulenia to nie wiem w czym mogę pomóc ? :sorry2::sorry2:
zjola - trza było do mnie napisać , co prawda od 21 już kimałam , ale bym weszła i napisała żeś szczęśliwa :tak:

anastazja chodzi o moja sprawe z allegro...pamietasz jak zamawialam sukienke na slub??? pisałam,ze koles zwlekal z wysylka itd,a w ostatecznosci przysłał wogole inna o 360 stopni niz zamowilam???...napisalam mu,ze towar sie nie zgadza i,ze mu ja odesle i chce zeby oddał kase.juz nic nie odpisał,telefon to wieczna sekretarka.13go lipca rano jak dostalam paczke to tego samego dnia ja odesłałam.do dnia dzisiejszego ani kasy-bo wyslalam za pobraniem,ani sukienki gdyby jej nie przyjal.pojechalismy dzis na poczte i koles wytłumaczyl mi jak moge sprawdzic co sie dzieje z paczka.w necie zobaczylam,ze lezy na poczcie na slasku tam gdzie ten koles mieszka i juz byla 2 razy awizowana...czyli nie chce jej odebrac...tylko patrzec jak sukienka do mnie wroci i jeszcze w dodatq bede musiala placic za ponowna wysyłke....w poniedzialek jade do rzecznika praw konsumenta.tylko tyle wymysliłam.

Karola! Zglos sprawe do Allegro! To podstawa. W nastepnej kolejnosci wyslij dupkowi maila, ze zglosisz na policje wyludzenie - masz printscreeny korespondencji z nim, masz dowod nadania sukienki, jesli Ci wroci to tym bardziej. Printscreen aukcji na ktorej kupilas sukienke, tez masz? Powinnas miec.

Karola ja bym najpierw zglosila trefna transakcje na allegro, potem oni ci powiedza/napisza co masz dalej robic. Sprawdz tez na innych aukcjach tego kolesia czy nie ma przypadkiem notki, ze jest na urlopie.

reklama
karola - chciałam napisać priv ale myślę że warto wiedzieć wszystkim, mieliśmy takie 2 sytuacje albo podobne, 1 to była taka że zapłaciłam za szampon i przez 6 tyg zero odzewu, wtedy założyłam spór na allegro - znajdziesz jak to zrobić? Ja zobaczę jeszcze gdzie to jest i Ci napiszę. Spór polega na tym że allegro kontaktuje się ze sprzedawcą i próbuje się dowiedzieć o co chodzi - z tym szamponem było tak że po założeniu sporu kasa została zwrócona. 2 sytuacja była taka że pomimo założenia sporu i odczekaniu, chyba 2 albo 4 tyg, nadal było zero odzewu. Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - tutaj jest opisana zasada bezpieczeństwa czy jakoś tak, że jeśli zostałaś oszukana to allegro zwróci Ci koszt zakupy - tylko żeby z tego skorzystać musisz pójść na policje i założyć sprawę o oszustwo (lepiej wcześniej napisać parę maili że zamierzasz skorzystać z takiego prawa - powinno poskutkować). Dostaniesz potwierdzenie pocztą że sprawa na policji została wszczęta i trzeba ten papierek zeskanować i przesłać do allegro - po tygodniu dostaliśmy odpowiedź z allegro że nie mogą nam zwrócić bo już kasa została przelana, patrzymy a faktycznie tego samego dnia dostaliśmy zwrot od gościa. Musieliśmy znowu iść na policje i zgłosić że nam oddał pieniądze - no i zależy od prokuratora, jak nie ma nic do roboty to dalej ciągnie sprawę, w naszym przypadku po prostu umorzył a gość dalej sprzedaje - pomimo tego że zgłosiliśmy przecież na allegro że jest oszustem to go nie zablokowali - także allegro niby dba ale tak naprawdę nie dba o nasze bezpieczństwo zakupów.:no:

p.s. żeby założyć spór musisz wejść w swoje konto - spory transakcyjne - nowy spór i tam już się odnajdziesz :tak: Jakby coś to pytać - przeszłam już chyba wszystko z tym allegro :-D

Do góry