reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Ja mojego dziecia też szczególnie nie rozpieszczałam. Cały czas używałam pieluch tetrowych, bo na inne miał uczulenie. Miałam dwie zmiany pościeli parę ubranek na początek, rożek itp. Prasowałam tylko przez pierwszy miesiąc. Potem juz tylko wszystko porzadnie składałam. W koncu dziecko też musi mieć kontakt z bakteriami. Potem zupki też robiłam sama i wekowałam na cały tydzień.
Tak ogólnie bez szału się obyło i dzisiaj młody ma 186 cm wzrostu i lat 19 i pół :szok:

reklama
no własnie mnie sie osobiscie wydasje ze niektóre ,,sprzeta,, nie są potrzebne . Kosmetyków kupiłam pamiętam duzo a potem w krochmalu kąpałam bo miał uczulenie na wszystko. Ja z prasowaniem tak samo robiłam , a teraz nawet jak ładnie poskładam każe usiąsc i sie samo wyprasuje:-DNie wiem czy te komody z wanienką są dobre bo dzieciak szybko rośnie i potem uwielbia w wodzie sie bawić , chlapac i tam takie . Ogólnie uwazam ze nie wszystko jest potrzebne, ale wiadomo ze jak od kogos pierwsze dziecko to chce mu gwiazdke z nieba dać.A moj najlepiej lubiał żurek i to mial moze z 4 mce.I tez chłop mi rośnie .

A to na mamusie patrzry z góry co??:-D

a ja w chowanego w smietniku sie chowałam , i tez żyje!

Zjola a jak Tobie serce podpowiada zże po tym zabiegu jak zaczniecie sie starać to ze sie uda??

Ostatnia edycja:
No to ja mam to samo zdanie :)
No a młody patrzy się na mnie z góry ale jest kochany. Wpada do mnie na przykład do kuchni ni z gruszki ni z pietruszki i mówi mamo kocham cię i jak szybko się pojawia, tak znika.

No dziewczyny to powiem Wam, że zazdroszcze.. Macie choć po jednym skarbie.. Ja właśnie zauważyłam u sibie brązowe plamienia i juz mi pikawa bije jak nie wiem co.. Mam nadzieje, że to tylko @ się zbliza.. Nie dla mnie juz takie stresy..

Ojciec mojego dziecka, mój ex, powiedział kiedyś: "Młody jest uczuciowy, tak jak ty (znaczy się ja), ma pecha". Chyba ta uczuciowość powoduje, że taki właśnie jest a poza tym dużo ze sobą rozmawiamy i mamy świetny kontakt. Sam mówi, że jego koledzy nie mogą tak sobie z mamą pogadać, jak on o wszystkim. Poza tym my dwa skorpionki jesteśmy. Urodziłam go dwa dni przed moimi urodzinami :)

Anniunia - ja mam zawsze plamienia przed @. Mam nadzieję, że ty też się doczekasz swojego skarba &&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Moja decyzja o posiadaniu drugiego dziecka jest spowodowana tym, że mój obecny maż nie ma dzieci.

Ja nie śpie od 8.30 najpierw się turlałam po łóżku , potem próbowałam jeszcze spać ,ale się nie dało wstałam o 10 tej i siedziałam z mamuśką , jutro pogrzeb:-( ja jestem kierowcą ,a szczerze mówiąc to po moich lekach nie powinno się prowadzić ,ale nie przegapię pogrzebu cioci muszę tam być i kropka , M nie dostał wolnego więc ja jadę , muszę po drodze zabrać tatę i babcię mam nadzieję ,że za widna wrócę bo ja w nocy za kółkiem ledwo widzę , muszę się wybrać do okulisty.
A teraz o jedzeniu na śniadanie zjadłam warzywka z kurczakiem gotowanym dokładnie z udkiem ,ale jakoś apetyt mi nie dopisuje bo zjadłam tylko troszkę z miseczki jak wróbelek.
Anulka- no to ładnie z tym gościem wypadłaś :-D
co do męża mój też tak mawiał ,że najpierw praca potem dziecko on w ogóle ciągle każe mi gdzieś cv rozdawać myśli ,że praca leży na ulicy i dziwne ,że jeszcze nie mam pracy pytam w każdym sklepie ,ale rzadko kiedy potrzebują to co mam im wciskać na siłę jak nie chcą mojego cv nie wiem może ja nie umiem zagadać też mnie dobija ten brak własnych finansów może podejdę do biedronki zapytam czy mogę cv zostawić tak mi M podpowiada.
Zjola- kiedyś to nie było ,ze pampers tylko tetra, moja szwagierka urodziła już za czasów pampersów ale tetrę też stosowała:tak:
ale się dziś rozpisałam heh

anunnia ja tez tak czasami mam , a może @ nie przyjdzie??A kiedy masz mieć??

kobietka moja znajoma pracuje w biedronce i sobie chwali , jak jest naprawde to nikt nie wie. Ale masz racje , jak sie nie ma własnej kasy to tak dziwnie jest.

Ostatnia edycja:
Kobietko - dobrze, że jesteś :)

Anulka - pytasz, co mi serce podpowiada? Czy mysle, że po histeroskopii się uda? Nie mam zielonego pojecia. Po 2 stratach ciężko sadzić, ze się uda :(

reklama
Do góry